Basiu! Tego Twojego wiąza to ja bym chętnie adoptowała Cudny jest
A co do sadzenia hakonek - warto przygotować dla nich dobrą ziemię tzn. do ziemi rodzimej dodać sporo kompostu i kory. Kompost i kora będą dodatkowo trzymać wilgoć a to hakonki bardzo lubią
Jak odnajdę fotki moich hakonek sadzonych w czerwcu z sadzonek pobranych z mojej najstarszej to wrzucę u siebie
Tu była praca w sobotę. Zamiast hortensji Great Star oraz 2 szt Tardiva zostały posadzone 2 szt Limelighty (są młode, niekwitnące więc mało widoczne) i trochę poprzesuwane z sąsiedniej rabaty inne krzewy.
Tamte hortensje znalazły dom u sąsiadów.
I jeszcze trzmielina oskrzydlona. Chyba już kiedyś wstawiłam to zdjęcie.
Gosiu, to prawda, niektóre są ładne. Zauważyłam, że te na słońcu lepiej się rozrosły. Ale też dużo mi latem padło mimo jednakowego pielęgnowania. Cierpliwie dosadzałam i jest na razie dobrze. Oby tylko przezimowały.
Czy muszę obsypać korą czy jakoś inaczej zabezpieczyć?
Pozdrawiam.
Tak Aniu, tej wiosny dosadziłam sporo zimozielonych. Zimą nie będzie już tak goło.
A Pokerek to u nas jest częstym gościem, mieszka niedaleko, ulicę dalej. To kotek naszego wnusia. To bardzo miły kotek, przyjacielski.
Dzięki Aniu, że zajrzałaś.
Pozdrawiam.
Ewuniu, ale miło słyszeć tyle pochwał. Te wszystkie zmiany w moim małym ogródeczku to pod wpływem oglądania ogrodów z Ogrodowiska. Takich jak Twój też. Uczę się cały czas. Dzisiaj czytałam już o mączce bazaltowej. Oj dużo jeszcze wiedzy do ogarnięcia przede mną. Ale cieszę się, że mam gdzie i do kogo zwrócić się z zapytaniem i prośbą o radę. Bardzo się cieszę.
Dzięki Ewo, że zaglądasz.:
Pozdrawiam.