Fajne zaplecze, fajne kanciki i śliczny powojnik. Cały ogród bardzo harmonijny, spokojny. Na pewno przyjemnie się siedzi na tarasie i podziwia tą bujność dookoła
Co do rh to cięlabym tą gałązkę jeszcze niżej.
Basiu, nie wiem dlaczego go przesadzałaś, jeśli on był już trochę podejrzany to wytnij tę gałąź do końca i opryskaj p.grzybowym i podlej nim też.
Natomiast jeśli ta gałązka uwiędła z powodu suszy to możesz dać jej szansę, ale suche liście obetnij, jeśli gałązka żyje to powinny wybić młode pędy z niej
Nie martw się tym tak, zobaczysz nawet jak ją wytniesz do zera to Rh szybko się odbuduje, one szybko rosną
A tak poza radą to pięknie masz przycięte wszystkie buksy i inne krzewy, masz siła dziewczyno Ja już likwiduję takie rośliny wymagające tyle cięcia
Hakonka w donicy rzeczywiście pięknie się prezentuje
A oczko też ładnie wygląda, tylko ja bym starała się obsadzić je bliżej roślinami żeby całkiem zakryć te plastikowe brzegi,
Wiesz Mirko, te rh rosły pięknie, nie było im nic, nic się z nimi nie działo. Ale chciałam im zmienić miejsca więc przesadziłam je. Temu co usechł rozluźniłam korzenie bo wydawało mi się, że za mało to zrobiłam wcześniej. A ten co jeszcze się trzyma chyba nie miał z korzeniami nic robione. Może dlatego żyje.
Jutro usunę jeszcze suche liście i trochę przytnę. Zobaczymy, może przeżyje.
Dzięki Mirko za radę.
Ja kilka tygodni temu przysunęłam te bergenie do krawędzi oczka. One muszą urosnąć i wtedy chyba zakryją krawędź. Potrzeba czasu. Też mi te plastikowe krawędzie nie podobają się.