Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi

Ogród Basi

basia3012 00:00, 10 lis 2018

Muszelka napisał(a)
Basiu, z kolei ja mogę zaproponować Ci wzbogacenie Twoich piasków ziemią po hodowli pieczarek. W wielu stronach Polski można ją otrzymać za darmo u hodowcy pieczarek. My płaciliśmy tylko za dowóz. Podobnie, jak Ty mam piaszczystą glebę, którą od lat wzbogacam własnym kompostem. W tym roku, wiosną, po raz pierwszy wyściółkowałam rabaty ziemią popieczarkową. Jestem zachwycona rezultatem. Trochę pisałam na ten temat tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7930-ogrod-muszelki?page=100

Wiosną ponownie ją zamówię.

Muszelko, dziękuję za odwiedziny. I za radę też dziękuję.
Bardzo chętnie kupiłabym ziemię po pieczarkach, szukałam ją na olx ale w moim województwie nie było. A z daleka sprowadzać to za duży koszt. Więc odpuściłam. Kupiłam mączkę bazaltową, kompost, perlit i tym będę starała się tym moim jałowcom pomóc na tym piachu jakoś rosnąć.
Pozdrawiam.
basia3012 00:02, 10 lis 2018

BasiaLT napisał(a)
Basiu piękne jesienne kolorki u ciebie. Miło sie ogląda.

Dzięki Basiu za odwiedziny. Bardzo dziękuję za miłe słowa. Fajnie, że zajrzałaś. pozdrawiam.
basia3012 00:09, 10 lis 2018

Renii napisał(a)
A mnie ujęły schodki i hakonki. Dobrze sobie radzą.
Toszka pisała u mnie, że wszystkie trawki lubią korę w ziemi

Reniu, dziękuję za odwiedziny.
Twój wątek to kopalnia wiedzy. Zaglądam b. często.
Hakonki jakoś sobie radzą. Jeszcze zagrzebię chyba korę z wierzchnią warstwą ziemi to będą może miały lepsze warunki. Pod rosliny to już nic nie zrobię. Trudno, jest jak jest.
Dzięki za miłe słowa o schodkach.
pozdrawiam.
basia3012 00:10, 10 lis 2018

anabuko1 napisał(a)

Poogladalam,popodziwialam twój Jesienny ogród.
Najbardziej te widoczki mnie ujely
Pozdrawiam

Aniu, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
pozdrawiam.
basia3012 00:18, 10 lis 2018

m_gocha napisał(a)
Basiu! Hosty zimujesz w donicach? Jakoś je zabezpieczasz czy dołujesz w ziemi?
Pytam bo w tym roku cały sezon miałam w dwóch dużych donicach funkie. I teraz się zastanawiam co z nimi zrobić. Nie chciałabym ich stracić, bo są to już dość spore kępy

Gosiu, pierwszy rok mam hosty w donicach. Sama zastanawiam się co z nimi zrobić Chyba postawię je w rogu ogrodu na arkuszu takiej pianki i nakryję grubo flizeliną. Jak będzie nadchodził silny mróz to może do piwnicy schowam?

Też żal byłoby je stracić. Jednak są dobrym zastępstwem za wszelkie rośliny kwitnące "śmiecące". Nie chorują, nie wymagają specjalnej opieki. No i co roku nie trzeba ich sadzić.
Pozdrawiam.
basia3012 00:20, 10 lis 2018

Adela napisał(a)
Basiu, pięknie uporządkowany ogródek w oczekiwaniu na wiosnę
Gorąco pozdrawiam

Elunia, staram się Ci dorównać.
Dzięki za odwiedziny.
Pozdrawiam.
basia3012 00:24, 10 lis 2018

BasiaLT napisał(a)

W wielu ogrodach ją widziałam ale nie wiedziałam co to jest. Dzięki tobie teraz już wiem

Basieńko, ja tą kalinę tak trochę po macoszemu traktowałam. Ona dostawała co roku jakiegoś grzyba. W tym roku zaczęłam bardziej o nią dbać i wyładniała, nawet urosła. Muszę powiedzieć, że zaczyna mi się podobać. Kwiaty ma bardzo na razie niepozorne ale zobaczymy wiosną, może zaskoczy urodą?
dzięki za odwiedziny.
Pozdrawiam.
anpi 01:07, 10 lis 2018

Basiu śliczna ta dekoracja po spacerze do lasu,aż zatęskniłam za lasem Trzeba by się wybrać w weekend jak będzie jeszcze ciepło.I bardzo fajne te pojemniki metalowe

...tak ...Ogrodowisko ma na nas dziwny wpływ
Dorota123 08:15, 10 lis 2018

Dekoracja po spacerowa bardzo ładna, idealnie pasowałaby do moich wianków. Muszę pomyśleć o podobnej. Wianki już wstawiłam, można zobaczyć. Co prawda jeszcze nie wiszą, ale są już gotowe.
basia3012 21:17, 11 lis 2018

anpi napisał(a)
Basiu śliczna ta dekoracja po spacerze do lasu,aż zatęskniłam za lasem Trzeba by się wybrać w weekend jak będzie jeszcze ciepło.I bardzo fajne te pojemniki metalowe

...tak ...Ogrodowisko ma na nas dziwny wpływ

Bardzo dziękuję Aniu, starałam się ją zrobić jak najbardziej naturalną. Pojemniki kupiłam na All...o. Też mi się podobają. W ogóle lubię ocynki.

Dziękuję za odwiedziny. Pozdrawiam.