Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród kwiatowy

Ogród kwiatowy

violaskom 07:21, 27 cze 2020

Anda napisał(a)

KmK mieliśmy w sprzedaży. Zeszła jak świeże bułeczki. Pędy miała ok, nie za miękkie, ale i nie bardzo sztywne. Kwiaty i zapach śliczne. Agata z Tajemniczego Ogrodu ma tą różę jako pnącą.

Poczekam jeszcze, po ścięciu kwiatów może w tym roku wypuści jakieś pędy, które dadzą się przygiąć. Jak nie, to chyba będę musiała je przesadzić.
violaskom 07:23, 27 cze 2020

Kasya napisał(a)

Ale ostrozki ! Moje nie poszły w jakość...

W sumie to moje ostróżki w tym roku też nie są imponujące. Przesadzałam je wiosną i widać, że to odchorowały. Wyjątkowo w tym roku są słabe, prawie ich w ogrodzie nie widać.
violaskom 07:28, 27 cze 2020

Dzisiaj rano miałam w ogrodzie takich 2 gości. Zostawiłam na noc otwartą furtkę. Jeszcze nie ustaliłam jakie szkody zrobiły, ale ja na sarny nigdy się nie gniewam, chociaż już nie raz poważnie zniszczyły rośliny.

anabuko1 07:53, 27 cze 2020

violaskom napisał(a)
Poppy Rose

Benjamin Britten

Bajazzo

Piękna ta 1 róża.
Czy ona później powtarza kwitnienie ?
Piękne kolorowe widoczki ogrodowe.
Uwielbiam takie
Przepiękna ta ciemna ostrozka
KasiaBawaria 07:54, 27 cze 2020

Ze jak, u ciebie na podjezdzie?? Heheh, masz otwarte ogrodzenie?U moich rodzicow na poczatku przychodzily sarny i zjadaly wszystko z ogrodka. A dziki do tej pory przewracaja pojemniki na smieci
violaskom 07:56, 27 cze 2020

anabuko1 napisał(a)

Piękna ta 1 róża.
Czy ona później powtarza kwitnienie ?
Piękne kolorowe widoczki ogrodowe.
Uwielbiam takie
Przepiękna ta ciemna ostrozka

Ania to Poppy rose. Powtarza kwitnienie.
violaskom 08:05, 27 cze 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Ze jak, u ciebie na podjezdzie?? Heheh, masz otwarte ogrodzenie?U moich rodzicow na poczatku przychodzily sarny i zjadaly wszystko z ogrodka. A dziki do tej pory przewracaja pojemniki na smieci

Wczoraj w moim ogrodzie była bażancica z młodymi. Część małych kurczaków była za płotem, a matka z dwójką piskląt u mnie w ogrodzie. Biedna szamotała się, bo nie mogła połączyć się z resztą kurczaków. Z boku mam bramkę na puste działki, więc jak tylko odeszły dalej (żeby ich nie wystraszyć) em otworzył dla nich furtkę. Na noc zapomniałam o tym i rano były u nas w ogrodzie 2 sarny. A my zamiast je wygonić, gapiliśmy się na nie i robiliśmy zdjęcia.
KasiaBawaria 08:12, 27 cze 2020

Tez bym nie miala serca by wygonic Bazanty? Zazdroszcze Reagowalabym identycznie- kamera w reke i stalabym jak oczarowana
violaskom 08:23, 27 cze 2020

Mnie sarny hipnotyzują. Stoję jak odrętwiała i tylko się na nie gapię. Kiedyś ich było więcej. Dokoła mnie było więcej otwartej przestrzeni. Teraz teren jest prawie w całości zabudowany i saren dawno już nie widziałam. Dlatego też, tak bardzo nie pilnujemy zamykania bramek. Bardzo się zdziwiłam widząc je dzisiaj rano.
antracyt 08:38, 27 cze 2020

Mnie też czasami odwiedzają, ale wolę je oglądać za płotem. Ostatnio objadły mi hortensje Niestety coraz więcej mam zabudowy wokół i boję się, że jeszcze kilka lat i też już nie będę ich koło domu oglądać.