Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród kwiatowy

Ogród kwiatowy

anabuko1 07:59, 25 cze 2020

violaskom napisał(a)

Piękne kwitnienia.
Co to za clemek ? Podobny do mojego
Sliczne róże .
Szczególnie ta żółta.
violaskom 08:36, 25 cze 2020

anabuko1 napisał(a)

Piękne kwitnienia.
Co to za clemek ? Podobny do mojego
Sliczne róże .
Szczególnie ta żółta.

Ania ten powojnik to Etoile Violette. Zdaje się, że właśnie widziałam go u Ciebie. Muszę mu znaleść inną miejscówkę. Na tej pergoli ma dużo miejsca, ale tam rosną róże i zabiera całe światło i miejsce. Żółta róża to Pilgrim. Idę do Ciebie wyczaić gdzie masz posadzonego clematisa.
violaskom 08:45, 25 cze 2020

Gosiek33 napisał(a)
Dopiero teraz zobaczyłam jaki masz areał. Masz gdzie sadzić i prawie wszystko na słońcu

Tak mój ogród jest nietypowy. Mało w nim drzew i nie ma tzw ramy. Ja stawiam na kwiaty, bzyki i motyle i do tego potrzebuję dużo słońca. Od początku zakładałam, że na sąsiednich działkach powstaną ogrody i ich drzewa będą moim tłem. Ale do tej pory jestem otoczona pustymi polami i tylko walczę z chwastami. Teraz buduje się nowy dom, ale kiedy powstanie ogród i jaki to nie wiem. Ja chciałabym dokupić jeszcze jedną działkę i powiększyć ogród. Wtedy posadziłabym więcej drzew. W tej chwili największą część zajmuje trawnik, ale jego nie chciałabym ruszać. Na sadzenie nowych rzeczy nie mam już miejsca.
violaskom 08:47, 25 cze 2020

Dorota123 napisał(a)
Czy ta róża na pniu to Leonardo?
Jak zwykle piękne widoki serwujesz.

Tak to Leonardo a pod spodem 3 szt Lavender Flower Circus.
violaskom 08:52, 25 cze 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Wow ile ty masz miejsca!!Zazdroszcze Jak duza masz dzialke?

Piekne wszystkie roze. A ta zolto-kremowa to jaka?

Działka nie jest taka duża. 2300m2 a niej dom. Do tego dochodzi szopa -hangar, który też zajmuje trochę miejsca. Trawnik zajmuje ok. 800m, więc na rabaty dużo nie zostaje.
To Pilgrim.
Helen 09:14, 25 cze 2020

violaskom napisał(a)

Działka nie jest taka duża. 2300m2 a niej dom. Do tego dochodzi szopa -hangar, który też zajmuje trochę miejsca. Trawnik zajmuje ok. 800m, więc na rabaty dużo nie zostaje.
To Pilgrim.

Violka, masz ogromną działkę. Ja mam 403 m2 działki, na której stoi także dom z garażem
violaskom 09:31, 25 cze 2020

Helen napisał(a)

Violka, masz ogromną działkę. Ja mam 403 m2 działki, na której stoi także dom z garażem

Zależy jak na to patrzysz. U mnie więcej zajmuje sama trawa. Na razie trawnika nie chcę ruszać. Trochę go podgryzam od strony rabat i domu, ale środek wolałabym na razie zostawić pusty. Daje mi to poczucie przestrzeni a poza tym mamy kosiarkę samojezdną i robienie rabat w środku trawnika bardzo utrudniłoby jej pracę. Za dużo zachodu.
violaskom 10:22, 25 cze 2020

Powoli zaczynają kwitnąć liliowce.

Moje osteospermum Akila z nasion wyglądają zupełnie jak te kupne. Bez skarlania, bez uszczykiwania. Bardzo łatwa uprawa.

violaskom 11:05, 25 cze 2020

Kiss me Kate

violaskom 11:14, 25 cze 2020

Sweet Cover

Bad Birnbach

Alabaster