Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pamiętajcie o ogrodach

Pamiętajcie o ogrodach

greg66 21:41, 15 maj 2019

Witaj Bogusiu
Tamaryszek ma ponad 20 lat.

mam na razie tylko takiego derenia, latem musze go co dzień podlewać bo inaczej liście więdną. Czy to normalne? Rośnie w słońcu. Może przesadzić (tylko miejsca brak
pestka56 23:56, 15 maj 2019

Ależ go zlało, biedaka. Mój twardo trzyma gałązki, choć od 2 dni jest stale mokry.

Derenie muszą pić. Nie jakoś bardzo dużo, ale susza im nie służy. Po prostu woli gleby wilgotne. Poza tym stanowczo nie służy im pełne nasłonecznienie. Trzeba je wtedy naprawdę poić. Ale bardzo szybko się regenerują.
Jednego roku w środku lata tak było u mnie jak u ciebie. Więdły liście sibicom, a nawet flavirameom. Brzegi obsychały. Przycięłam, gdy pogoda odpuściła i trochę popadało. Pięknie i szybko wszystko odrosło nawet z nawiązką.
Derenie świetnie reagują na cięcie. Wręcz trzeba je ciąć, jeśli chce się podziwiać kolowe pędy. Tylko młode pędy są czerwone.
Anda 07:08, 16 maj 2019

Melisa rośnie u mnie wszędzie w warzywniku
Trzmielina śliczna, ładny ma pokrój.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Waclaw 10:24, 16 maj 2019

greg66 napisał(a)
Dziękuję dziewczyny
W kierunku Raciborza no prawie trzeba lekko na zachód skręcić.

U mnie dziś 5st i leje a teraz mgła się robi-to może już idzie ocieplenie.

płaczący tamaryszek

ależ piękny masz tamaryszek!
sierotka 10:29, 16 maj 2019

Jak szybko to drzewo rośnie no od małego załóżmy ? kiedy zaczyna kwitnąć ?
AgataM 10:33, 16 maj 2019

Witaj Grzegorzu Piękny ten tamaryszek. Ile ma lat?
Ogród jak zwykle dopracowany.
Idealnie dobrany, romantyczny wiersz.
Pozdrawiam
SlonecznyOgrod 11:03, 16 maj 2019

Tak po tej poezji wnioskuję, że Tobie melisa nie potrzebna

Czas tamaryszków, choc w moich okolicach ich raczej nie widuję.
Pokaż go w całości.

anabuko1 12:30, 16 maj 2019

greg66 napisał(a)
Witaj Bogusiu
Tamaryszek ma ponad 20 lat.

mam na razie tylko takiego derenia, latem musze go co dzień podlewać bo inaczej liście więdną. Czy to normalne? Rośnie w słońcu. Może przesadzić (tylko miejsca brak

Jakis inny ten Tamaryszek .Ale bardzo ładny
greg66 13:43, 16 maj 2019

pestka56 napisał(a)
Ależ go zlało, biedaka. Mój twardo trzyma gałązki, choć od 2 dni jest stale mokry.

Derenie muszą pić. Nie jakoś bardzo dużo, ale susza im nie służy. Po prostu woli gleby wilgotne. Poza tym stanowczo nie służy im pełne nasłonecznienie. Trzeba je wtedy naprawdę poić. Ale bardzo szybko się regenerują.
Jednego roku w środku lata tak było u mnie jak u ciebie. Więdły liście sibicom, a nawet flavirameom. Brzegi obsychały. Przycięłam, gdy pogoda odpuściła i trochę popadało. Pięknie i szybko wszystko odrosło nawet z nawiązką.
Derenie świetnie reagują na cięcie. Wręcz trzeba je ciąć, jeśli chce się podziwiać kolowe pędy. Tylko młode pędy są czerwone.

Kasiu dziekuję a kiedy go przyciąć czytam, że latem ale nie za cie[pło wtedy?
greg66 13:44, 16 maj 2019

Anda napisał(a)
Melisa rośnie u mnie wszędzie w warzywniku
Trzmielina śliczna, ładny ma pokrój.

Mam trzmieline oskrzydloną a po drugiej stronie tej rabaty trzmielinę ostrokolistną i tylko czekam aby bardziej podrosły i cierpliwości