Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 14:22, 12 mar 2019

Sebek napisał(a)
Kopara mi opadła na widok wianka Znów podniosłas poprzeczkę

Przypłaciłam kochani to wielkim bąblem na palcu prawej ręki, akurat miejsce którym uderzam w klawisze Nowy pistolet zbytnio "leje" klejem

Kwiaty jeden przy drugim. Myślałam, że za kolorowy?

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:26, 12 mar 2019

mira napisał(a)

A ja właśnie myślałam o Twojej szklarni.

Mam znów fazę na iryski - cudowny ten kolor.
Kiedyś posadziłam i coś mnie nie zainteresowały a teraz posadziłam w słonecznym miejscu i takie właśnie lubią i są piękne.

Wianek na bogato że jej

Całą noc nie spałam, duło mi w wentylacji, no i martwiłam się o szklarnię. Przecież mogło coś lecieć i walnąć. Stoi na szczęście, ale naprawdę drżałam o nią. Jak nigdy.

W zeszłym roku przetrwała nawałnicę, co nam rozwaliła staw w jedną godzinę.

Dziś dokupiłam iryski granatowe, ale tamte mnie zaskoczyły, bardzo ciemny fiolecik - nawet zapomniałam, że takie sadziłam.
Miro, dokupiłam też bratków, fajne kolory Doniczek muszę szukać, wyciągać, bo za mało.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:28, 12 mar 2019

gdzie_idziesz napisał(a)
Jaki piękny ten wianek. Zakochałam się w nim.
Szkoda, że mieszkam tak daleko - przyjechałabym do Twojej Anglii, byś mogła pracować moimi rękami. Ten ogród jest tak cudowny, że praca w nim, dla pasjonata to czysta przyjemność. Pomimo wysiłku.
Też zrobiłam wianek, z kwiatkami jabłoni. Niestety wiatr z drzwi go zwiał i czeka na lepszą aurę.
Zalanie przetrwały krokusy fioletowe. Żółte, moje ulubione padły. I jeden irysek. Kwitnie pięknie na pustej jeszcze rabatce.
Tulipany i czosnki też przetrwały gdzieniegdzie, są mizerne i raczej na pewno nie zakwitną. Zastanawiam się, czy późną wiosną je wykopać.
Piwonie też gdzieniegdzie puszczają pędy, ale pojedyncze, większość karp jest przegniła.

Wianek z kwiatów jabłoni zawsze był moim niezrealizowanym marzeniem. Kiedyś zrobimy - razem. Przyjedziesz na jakieś spotkanie wiankowe

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:30, 12 mar 2019

Balea napisał(a)

Pieknie.
Sezon sie zaczyna, juz sie nie moge doczekac na nastepne projekty w twojej Angli

A co to za trawa? czy to stipa ponytails? Bedziesz ja za niedlugo opcinac?

Tak, to stipa. Tutaj pozostawiłam, żeby zobaczyć co będzie. Na innych rabatach ścięłam do ziemi prawie (te kanciaste poprawiłam).

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:32, 12 mar 2019

inka74 napisał(a)
wianek bajeczny, wow. Przyszłam zapytać o nawożenie ciemierników a utkwiłam na nim i ciężko się oderwać...

Ciemierniki lubią wapienną glebę, ja porozsypywałam skorupki od jajek, wymieszałamm ale pH chyba mam dobre, bo rosną. Próchnicę liściową można jako ściółkę zastosować.
Zbadać pH. Czy nie za kwaśna gleba. Ja nie nawożę chemicznymi nawozami ciemierników.
Ale może Florovit w płynie? sama nie wiem czy dawać.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:33, 12 mar 2019

Joku napisał(a)
Dzięki Tobie zakochałam się w ciemnoczerwonym, burgundowym kolorze. Ale nadal bardzo lubię poprzedni zestaw limonkowo - niebieski z domieszką różu.

Bardzo mi miło Burgund jest niesamowity

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:34, 12 mar 2019

Kasiek, frezja. Milka, Sebku, Katarzyno, Basiu, Inko, Natalio - dziękuję za miłe słowa.

Instagram Ogrodowiska
dana1s 14:40, 12 mar 2019

Witaj Danusiu!
Od początku siedzę w Twoim ogrodzie i podziwiam po cichutku, bo jak tu coś powiedzieć jak mi dech stale zapiera. Cudowny ogród tworzycie!
Bukszpanowy jest piękny, ale ten dużo bliższy mojemu sercu po prostu wspaniały
Pozdrawiam wiosennie
Gardenarium 15:23, 12 mar 2019

Pozdrawiam również. Ten spełnia nasze marzenia, a tamten już spełnił i się wyczerpał

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 15:26, 12 mar 2019

Szarpnęłam dzisiaj kieszeń i zakupiłam 5 a nawet 6 nowych dalii
Plus bratki, irysy cebulowe granatowe, plus etykietki z łupka na nazwy róż.
Choć etykietowanie nie bardzo mi pasuje, nie lubię tabliczek w ogrodzie.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies