Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

mira 21:46, 31 mar 2019

Obejrzałam pokaz donicowy - no jak nie achać jak skoro nie tylko donice z pięknymi nasadzeniami ale i a to zając a to kaczka, ato ciekawe krzeselka no i te kwietniki żółty i czerwony widzę.

Wcale Ci się nie dziwię ,że nie chce Ci się opisywać roślin ale ja ignorant jestem taki leń. Zdecydowanie więcej ludzi potrzebuje i wymaga aby w ogrodzie pokazowym opisane było wszystko - po prostu. Więc nie ma, że boli opisać mus.

a i widziałam tego jaskra - rzeczywiście wyjątkowy

pozdrawiam
BasiaLT 22:24, 31 mar 2019

Danusiu robisz przepiękne kompozycje. Ja nie wiem kiedy ty śpisz. Tyle pracy zrobić to doba za krótka.
Milka 06:18, 01 kwi 2019

Gardenarium napisał(a)
Kącik żółty się rozbudowuje, wyciągam kolejne pojemniki z namiotu, w prawej donicy pszonak kwitnący chyba na fioletowo.

Czerwona wersja też mnie zachwyca, ale z nią jakby łatwiej komponować. Natomiast przed żółcią tyle osób się wzbrania, a ja patrze na twoja wersję z zachwytem i powiem że jednak żółty w ogrodzie lubię, zwłaszcza wiosną też mam takie żółte hiacynty
Gardenarium 08:24, 01 kwi 2019

Zana napisał(a)
Danusiu swego czasu byłaś zainteresowana moim odkurzaczem ogrodowym mielącym liście (prezent mikołajowy). Właśnie został wczoraj odpalony po raz pierwszy, fotki u mnie na str. 834:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6733-ogrod-z-rzezba?page=834

Jesteś absolutnie donicową królową.
Piękny ten wilczomlecz.

Witek skonstruował odkurzacz "firmowy" taki duży, ale do małego ogrodu owszem, lecę popatrzeć jaki masz.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:25, 01 kwi 2019

BasiaLT napisał(a)
Danusiu robisz przepiękne kompozycje. Ja nie wiem kiedy ty śpisz. Tyle pracy zrobić to doba za krótka.

Ja tak z doskoku, jadę, coś wsadzam, ustawiam i wracam do piesków. Potem znowu... i tak w kółko, aż Figa się oswoi z nowym domem.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:26, 01 kwi 2019

mira napisał(a)
Obejrzałam pokaz donicowy - no jak nie achać jak skoro nie tylko donice z pięknymi nasadzeniami ale i a to zając a to kaczka, ato ciekawe krzeselka no i te kwietniki żółty i czerwony widzę.

Wcale Ci się nie dziwię ,że nie chce Ci się opisywać roślin ale ja ignorant jestem taki leń. Zdecydowanie więcej ludzi potrzebuje i wymaga aby w ogrodzie pokazowym opisane było wszystko - po prostu. Więc nie ma, że boli opisać mus.

a i widziałam tego jaskra - rzeczywiście wyjątkowy

pozdrawiam

Kaczuszki i gąski fajniutkie,spodobały mi się Etykietki mam, więc powoli będę walczyć z napisami. Ale zawsze coś pilniejszego, a szczególnie obecnie - podlewanie.

Instagram Ogrodowiska
BKosimkArt 10:42, 01 kwi 2019

No jak to się stało że nie zauważyłam nowego wątku!
Wiosna cudna!!! Widziałam na FB i bardzo mi się podoba, chyba najbardziej urokliwe są wiosenne kwiaty...

Wątek zapisuję żeby mi już nie uciekł.
frezja 11:33, 01 kwi 2019

Gardenarium napisał(a)
Jak przekwitną cebulowe to odstawiam donice w cień, żeby nie widać było, i ustawiam inne donice, z kwiatami majowymi na lato
Albo powyjmuj zielone liście razem z cebulami, ułóż ścisło w czarne doniczki, opisz nazwy lub nie, przysyp torfem/ziemią i ustaw w niewidocznym miejscu.

Donice po tulipanach, wykorzystaj do kwiatów letnich

Ta informacja bardzo mi się przyda
frezja 11:35, 01 kwi 2019

Kolorystyczne kąciki zawładnęły moim sercem.
Makao_J 12:08, 01 kwi 2019

Jee-juu, u Ciebie Danusiu to już lato. Tyle niesamowitych kolorów