Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

asiek 15:53, 18 cze 2018

Jejku, Danusiu,
jak Ty to wszystko ogarniasz? Dosłownie zatkało mnie...
Pszczelarnia 16:21, 18 cze 2018

U mnie ma 2 pędy kwiatowe i jej nie widać spod roślin (chaber białawy już zdusił). Ale ta cała moja różanka i tak do przeróbki od lat. Ale zwraca uwagę.
Margarete 20:15, 18 cze 2018

Festiwal floksów,.. ale musi tam pachnieć...
Ja nie mam u siebie ani jednego ale bardzo je lubię u innych.
AgataP 20:55, 18 cze 2018

No w koncu ktos pała taką miłością do floksow jak ja. Nigdy ich nie zastapie innymi bylinami. Cudowny zapach, piękne kolory i są to kwiaty które w każdym budzą wspomnienia. Ja uwielbiam wracac do zapachow i kolorow babcinego ogrodka. Nawet lewkonie posialam. Juz tkwią w wazonie razem z korzonkami i pachna na caly salon. Czuje się jak na wakacjach u babci Frani
UlaB 21:32, 18 cze 2018

AgataP napisał(a)
No w koncu ktos pała taką miłością do floksow jak ja. Nigdy ich nie zastapie innymi bylinami. Cudowny zapach, piękne kolory i są to kwiaty które w każdym budzą wspomnienia. Ja uwielbiam wracac do zapachow i kolorow babcinego ogrodka. Nawet lewkonie posialam. Juz tkwią w wazonie razem z korzonkami i pachna na caly salon. Czuje się jak na wakacjach u babci Frani

o przepraszam, ja tez mam floksy od lat
co prawda tylko kilka (7?) odmian ale rozmiar ogrodka kalibru pierwszego ogrodka Danusi mnie usprawiedliwia
oczywiscie kojarza mi sie z ogrodkiem dziadka jak zadne inne byliny
AgataP 21:47, 18 cze 2018

Danusiu gdzie kupilas rutewke Elin?
Gardenarium 08:12, 19 cze 2018

Jejku, żebym to ja wiedziała... nie wiem, bo objeżdżam wszystkie sklepy po drodze w Polsce, jakie mi się nawiną po drodze
Zabij mnie, ale nie wiem Na pewno znajdziesz w internecie. Wielka mi wyrosła.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:26, 19 cze 2018

Jako dodatek do angielskiej gazety miałam nasiona Trachymene coerulea (syn. Didiscus caeruleus) odmiana Blue Lace.

Ten zwiewny, koronkowy kwiatek, choć późno siany, mam nadzieję na kwiaty w tym roku na mojej łące kwietnej, albo w drugim roku (jako roślina dwuletnia). Ciekawe, co z tego wyjdzie. Doczytałam, że jednak kiełkowanie jest powolne, więc wysieję tylko połowę nasion. Albo zastanowię się i wysieję dopiero wiosną. Kiełkowanie do 2022 roku, więc nasiona świeże.

Czy ma ktoś z was tę roślinę?

Zdjęcia

Instagram Ogrodowiska
Pszczelarnia 10:37, 19 cze 2018

Driakiew gołębia - ja miałam ale mi chyba zanikła. Sprawdzę.

EDIT, nie jednak nie. Bo to jest selerowate.
Ewik 17:21, 19 cze 2018

Danusiu cudnie , po prostu cudnie. Każdy zakątek, roślina , dodatki ... zaraz wracam raz jeszcze od początku .