Danusiu, pierwsze dzisiejsze zdjęcie jest rewelacyjne. Naprawdę u Was nawet sałata wygląda jakby przed chwilą wyszła od fryzjera.
Podziwiam za ogromny wkład pracy.
No i oczywiście podziwiam rośliny i dodatki. Cudnie.
Szefowa w bukszpanowym jest taką damą , kolory tylko biały, czarny , zielony . Teraz w nowym ogrodzie zwariowana , szczęśliwa , kolorowa małolata . Jest pięknie .
Czy kolorowe krzeselķa sa aktualnie "trendi"? Wiosna moj 1-klasista odnawial z moim m. 4 krzesła i okrągły mały stolik do cienia - wybral 5 różnych kolorów (lawendowy, miętowy, turkusowy, czerwony i słoneczna żółć) - każdy mebel inny Fajnie to wygląda
Danusiu, Witku dziękuję bardzo za możliwość odwiedzenia waszych "dwóch światów" . Ten pierwszy formalny, cisowo-bukszpanowy już znałam ale i tym razem wywarł na mnie duże wrażenie swoją elegancją, spokojem i taką dbałością o każdy element kompozycji. Ale drugi wasz świat - nowy ogród - to czyste szaleństwo barw, form, odmian.....i ten rozmach. Podziwiam i szczerze gratuluję odwagi, wizji, pomysłu i ......ciężkiej pracy jaką już włożyliście w to nowe miejsce. Piękna ta wasza Anglia, bujna i kolorowa. Klimatyczne zakątki dopiero powstają, stylowe detale juź zdobią a z wszechobecnych donic i pojemników wprost wylewają się kwiaty. Jest cudnie. I popieram Bogdzię w jej spostrzeżeniach - widać po tobie jaką masz radość w tworzeniu tego ogrodu, jak możesz tam "poszaleć" i ile ci to sprawia frajdy.
Tym bardziej doceniam to co już zrobiliście jak widzę te historyczne fotki z pierwszych prac. Szacun!
Życzę energii i siły na kolejne etapy prac. Wierzę że uda wam się ,realizować te zamierzenia o których nam opowiadałaś.
p.s. Pimms świetny - już sobie zamówiłam, będę i ja u siebie serwować go gościom.
Ula, każdy ma jakiś pomysł na swój ogród, ja po prostu skupowałam różne rzeczy przez zimę, teraz wyciągam i ustawiam. Jak będzie trzeba, to przemaluję zgodnie z potrzebami, a teraz ustawiam je w miejscach, gdzie uważam, że pasują. Rabata jednoroczna jest taka pomarańczowo-czerwona, ognista i egzotyczna więc dobrze się komponują.
Ale jak byłam u Sarah Raven w zeszłym roku, to w sali warsztatowej miała krzesła każde w innym kolorze więc trend jest na pewno.
Piękny ogród. Bogactwo roślin przepięknie dopasowanych kolorystycznie. Warzywniak - aż mnie zatkało. Naprawdę ogród pokazowy. Długo podziwiałam bukszpanowy za elegancję i smak, ale ten, taki kolorowy, kwiatowy bardzo mi się podoba.