Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 11:14, 11 mar 2021

Niezły bajzelek się zrobił, nie lubię tego momentu w ogrodzie. Wszystko pakujemy na plandekę, wywozimy avantem. Potem będziemy ciąć na sieczkę. Chłopaki tną masowo, ja nowe rabaty (bardziej puste) i dosadzam przebiśniegi i śnieżyce.

Instagram Ogrodowiska
Marlenaa 11:46, 11 mar 2021

Danusiu, dawno mnie nie było na ogrodowisku ale postanowiłam wrócić, przyciągacie jak magnes Twoja Anglia jest cudowna, mam nadzieję, że uda mi się odwiedzić w tym sezonie Hortensje też już mam pocięte, ale z trawami się wstrzymałam. Jak zetnę je teraz, a zapowiadają u mnie jeszcze mrozy, w nocy nawet do -8, nic im nie będzie? Sama już nie wiem, różne opinie są na ten temat. Nie chcę wszystkiego zostawiać na ostatnią chwilę. Pozdrawiam cieplutko
MiluniaB 12:19, 11 mar 2021

Danusiu fajnie, że wstawiłaś zdjęcie przyciętej hortensji z opisem. Martwiłam się i nadal martwię czy moich nie obcięłam za krótko - czy w ogóle odbiją? Twoje zdjęcie mnie nieco uspokoiło. Poniżej fotka jak je obcięłam.

A co do pogody to u mnie dzisiaj (Wielkopolska) padał śnieg. Zimno, pochmurno i wietrznie.
Doranma 14:59, 11 mar 2021

Jej, ale się zdziwiłam, że nie lubisz tego okresu w ogrodzie! Ja uwielbiam ogrodowe wiosenne porządki, ten bałagan, z którego w krótkim czasie wyłania się ład, zawsze czuję się podekscytowana ☺
Milka 15:34, 11 mar 2021

Gardenarium napisał(a)
Irenka, jak misecznik to oprysk dopiero jak będą się wylęgać, czyli pocz. czerwca chyba. Sprawdź jak przebiega ich cykl życiowy. Teraz to nic nie da, bo są pod skorupkami.

Wiem, ale rok temu robiłam, jak już ciepło było i z dobrym skutkiem
Milka 15:35, 11 mar 2021

Nie ma to jak cała ekipa działa
Ja w deszczu cięłam
Gardenarium 18:12, 11 mar 2021

Marlenaa napisał(a)
Danusiu, dawno mnie nie było na ogrodowisku ale postanowiłam wrócić, przyciągacie jak magnes Twoja Anglia jest cudowna, mam nadzieję, że uda mi się odwiedzić w tym sezonie Hortensje też już mam pocięte, ale z trawami się wstrzymałam. Jak zetnę je teraz, a zapowiadają u mnie jeszcze mrozy, w nocy nawet do -8, nic im nie będzie? Sama już nie wiem, różne opinie są na ten temat. Nie chcę wszystkiego zostawiać na ostatnią chwilę. Pozdrawiam cieplutko

Może im coś być skoro minus 8. Czekaj zatem. U nas nie mam czasu na czekanie, nie wiało, więc tniemy. Dzisiaj zapadał wszystko śnieg, a więc biało od nowa.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 18:12, 11 mar 2021

Milka napisał(a)
Nie ma to jak cała ekipa działa
Ja w deszczu cięłam

A my w śniegu pod koniec dnia.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 18:13, 11 mar 2021

Doranma napisał(a)
Jej, ale się zdziwiłam, że nie lubisz tego okresu w ogrodzie! Ja uwielbiam ogrodowe wiosenne porządki, ten bałagan, z którego w krótkim czasie wyłania się ład, zawsze czuję się podekscytowana ☺

Nie lubię tego dnia w sensie bałaganu, bo chciałabym mieć wszystko na tip-top, ale najpiekniejszym dniem w roku dla mnie jest zmiana czasu z zimowego na letni

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 18:14, 11 mar 2021

MiluniaB napisał(a)
Danusiu fajnie, że wstawiłaś zdjęcie przyciętej hortensji z opisem. Martwiłam się i nadal martwię czy moich nie obcięłam za krótko - czy w ogóle odbiją? Twoje zdjęcie mnie nieco uspokoiło. Poniżej fotka jak je obcięłam.

A co do pogody to u mnie dzisiaj (Wielkopolska) padał śnieg. Zimno, pochmurno i wietrznie.

Bardzo dobrze, ja tak samo.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies