Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » O....!

O....!

myszorek 08:21, 29 sie 2011

Marzenko i co, jak sobie tak leżysz na tym hamaku, to rośliny rzeczywiście rosną? Jeśli tak, to koniecznie muszę zamontować taki jeden, albo dwa, może będą szybciej rosły.
Jeszcze raz się pozachwycam, nad pięknym usytuowaniem działki.
Co do roślin, to ja też tak mam, co wsadzę, to znika nie wiadomo gdzie
Basiaw 08:52, 29 sie 2011

Marzenko, zajrzałam do Twojego ogrodu i nie będę oryginalna mówiąc, że jestem pod ogromnym wrażeniem.
Otaczający Cię krajobraz gra główne skrzypce i z Twoją pomocą przy tworzeniu zakątków i rabat przy domu tworzycie raj.
Przeogromnym plusem jest sposób wykonania murków i oczka. Pięknie komponują się z otoczeniem, są takie naturalne, szczere gratulacje dla tego, kto je murował. Z kolei oczko zachwyciło mnie tym, że nie widać żadnej folii, bo w moim odczuciu to największy grzech, gdy na skraju - woda-brzeg widać folię a u Ciebie jest piękna, kamienna misa.

Cudny ogród, jak mi będzie smutno, to, wirtualnie oczywiście, wdepnę na Twój taras

Jak sobie popatrzę na takie przestrzenie, to mam uczucie klaustrofobii w moim małym ogródku
marzena 18:21, 29 sie 2011

Aniu monteverde - będzie różanka, ale na wiosnę - w kółku ( albo innej formie) bukszpanowym chcę ją zrobić
Lena - no, muszę i chcę sadzić nowe rośliny
Magda - rosną, rosną , ale tak, rozumiemy się dobrze co do tego 'znikania' roslin...
Basiu - dzięki, zaglądaj, zapraszam
...a w oczku ( stawek) nie widać folii, bo tam jej nie ma, po prostu zbierała się w tym miejscu woda z niedalekiego źródełka i poprosiłam syna aby wykopał to' oczko' i wyłożył kamieniami, które zostały z murków... woda wciąż napływa, ustaliła się w nim pewna równowaga biologiczna...
an_tre 18:29, 29 sie 2011

...a w oczku ( stawek) nie widać folii, bo tam jej nie ma, po prostu zbierała się w tym miejscu woda z niedalekiego źródełka i poprosiłam syna aby wykopał to' oczko' i wyłożył kamieniami, które zostały z murków... woda wciąż napływa, ustaliła się w nim pewna równowaga biologiczna...

Marzenko ale będzie fajny naturalny zbiornik, i nie będzie problemu z czyszczeniem
a u mnie ochłodziło się i zaczął padać deszcz brrr
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Basiaw 20:23, 29 sie 2011

marzena napisał(a)
[
Basiu - dzięki, zaglądaj, zapraszam

Ja i bez zaproszenia będe tu zaglądać, już ślubnemu zapowiedziałam, że musi Twój ogród obejrzeć a z zaproszeniem będzie tym przyjemniej
Tak myslałam, ze tam nie ma folii, że to kamienna misa i bardzo mi się to podoba, bo na te wystające folie mam jakieś uczulenie. Żeby nie wiem jak było ładne otoczenie oczka i jak bardzo zbliżone do naturalnego, to ta folia pozbawia wszelkich złudzeń.
Przy naszej rytualnej prawie popołudniowej kawie opowiadałam mężowi o Twoim ogrodzie, zastanawialiśmy się, czy energetyka może się czepiać puszczania pnączy po słupach Nie miałas czkawki ok. 18ej?
marzena 21:18, 29 sie 2011

Basiu, no pewnie Twój 'ślubny', jak piszesz, ma dość Twoich ogrodowych obserwacji i 'konieczności' oglądania ogrodów, również mojego - no, żartuję, pewnie to Wasza wspólna pasja - urządzanie ogrodu
...wielkie dzięki
nie wiem, czy energetykę coś to obchodzi, nic nie mówią...
inna sprawa, ze inkasent ( facet odczytujący zużycie prądu) obawia się do nas przychodzić ze względu na naszego miłego przecież labradora...
nie, nie, żadnej czkawki
marzena 21:33, 29 sie 2011

a to moja kotka dzisiaj pod wieczór...
pije sobie wodę ze stawku...

wyciaga się...

zastanawia się...

zagląda do rury ( z której spływa deszczówka...podczas deszczu ...no, nie dzisiaj...)

czatuje....
ell 22:46, 29 sie 2011

ha, ha .... godzina z życia kotki
Sebek 22:53, 29 sie 2011

Nie zdziwię się, jak następne zdjęcie pokaże jak tam wchodzi
marzena 23:12, 29 sie 2011

Sebek, nie, kotka nie zmieści się tam