Jak się odkopię z suchodrzewami i ich przycięciem to gdzieś pod jednym miałam opuncję, czy przetrwały ostatnią zimę nie wiem bo je suchodrzew zakrył, ale jeśli przeżyły to kiedyś Ci wyślęNie wiem tylko jak się je dzieli. Wiesz może? A dziewięćsił łodygowy masz? Chciałabyś mieć?
Dziewięćsiłu nie mam i jestem chętna go mieć, jest cudny, taki inny, a ja lubię takie rośliny
Opuncje rozmnaża się bardzo prosto, wystarczy urwać kawałek, taki talerzyk i wsadzić do ziemi z piaskiem i tyle
Jeśli Twoje przeżyły, to też jestem chętna, nawet na maluszka
Bardzo Ci dziękuję za propozycję, już się cieszę
Leniwe niedzielne popołudnie w ogrodzie, wreszcie bez upału
Powojnik Arabella wreszcie zaczyna jakoś wyglądać
Następna kępka zawilców kwitnie
Dzielżany jesienne.
Wielkie to moje proso rózgowate nn
To mój wczorajszy zakup - hortensja Bobo, tu ją posadzę.
Kupiłam też kostrzewę Intense Blue na obwódkę baliowej.
Bo przez głupotę, czyli niepodlanie jeden raz, ususzyłam wrzosy, które tu miały być
Podwórko
Cudna kępa rudbekii na rabacie trójkątnej
I krwawnik kichawiec, polecam, bo kwitnie od czerwca
Nie jestem często, ale jak już jestem to duży przegląd robię.
Ja w tym roku wyrzuciłam 4 wysokie na ok 1 metra kaktusy. Kilka razy się przewracały zawsze problem z podnoszeniem.
Miałam bardzo sporego aloesa ok 1 metra, ale zachorował i udało mi się uratować odrosty górkę musiałam odciąć. Odrosty nie źle sobie radzą i tez już wysokie.
Zdziwiłam się tym jesiennym niskim przycięciem powojnika anioła. Twój ma więcej kwiatów. Mam 2 szt i dosyć dobrze rosną, ale przycinam wiosna na wys ok 1 metra.
Tak sobie myślę, może też tak przytnę system korzeniowy już rozbudowany może więcej pędów od ziemi wypuszcza.
Też mam sporo zawilców i bardzo je lubię, ale niektóre trzeba będzie przesadzić jeszcze w tym roku po obserwuje kupione w zeszłym roku.
Grażynko masz bardzo ładnie kwitnący na iski ogród.
Chciałabym miec taki kwitnący skalniak.