Kasiu, to jakieś dziwne zawilce nn, bo były kupione jako kwitnące w maju, a kwitną w lecie.
I nie są to jesienne, bo takie też mam i też nie mają jeszcze pąków.
Dla własnych pomidorów jestem gotowa na wiele
A przy ilości skrzynek i wiader, które sobie zafundowałam, to te kilka doniczek więcej do podlewania, nie robi różnicy
Zawilce rzeczywiście cudowne Wiesz tak patrzę na Twój ogród to w nim widzę całe bogactwo Twojego wnętrza, Ty nic nie powielasz, Ty TWORZYSZ i dlatego Twój ogród jest unikatowy (niezależnie od tego czy komuś się ten styl podoba czy nie)
Bardzo lubię nadawanie przedmiotom nowego znaczenia np turystyczny grill chyba też zajrzę na Twój strych donica z patyków świetna, odgapię, pasuje do ogrodu wiejskiego
Bożenko, dziękuję za wszystkie miłe słowa
Masz rację, staram się tworzyć i potem mieć coś innego, mojego, co sprawia mi wielką radość
A gdy komuś innemu też się podoba, to jestem mega zadowolona
Strych to super miejsce do znajdowania upchniętych i zapomnianych rzeczy, powodzenia w szukaniu
Odgapiaj co tylko Ci pasuje
Grill turystyczny świetny w roli skalniaczka też lubię kaktusy, chociaż o moich ostatnio trochę zapomniałam, musiałabym niektóre przesadzić, jakoś nie mogę się zmobilizować do tego
Ja też nie posadziłam nowych kaktusów, przez te upały jestem całkiem do tyłu z pracami.
Dobrze, że kaktusom nie przeszkadza brak starań z mojej strony i mają się dobrze
Kiedyś marzyłam o posadzeniu w ogrodzie opuncji, ale ceny mnie zastopowały
Bo gdybym kupiła i mi padły, to bym się zapłakała.
Ale z tyłu głowy cały czas mi stukają, po zobaczeniu ich na żywo w ogrodzie kuzyna.
Ma je od kilkunastu lat i nie stracił żadnej.
Bo u niego rosną wśród skał i piasku i w zimie nie gniją.