Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Karolinek 09:45, 25 cze 2013

Hej! Widzę, że do odważnych Karolin należysz. Ja do tych mniej. Wolę mieć w miarę pewność, że wiem na czym stoję, jak na zodiakalnego byka przystało
Ja od dawna zakochałam się w Chorwacji i nie ciągnie mnie nigdzie więcej. Czuję się tam jak u siebie. Piękny kraj i wspaniali ludzie.
Robertop 09:47, 25 cze 2013

Popcarol, Tajlandia jest super. Najlepiej jechać miedzy listopadem a marcem. Ja byłem w listopadzie 2012. Nie trzeba żadnych szczepień - kosultowałem z lekarzem. W Tajlandii jest tanio. Jedzenie wysmienite. Zbieraj na wyjazd, bo warto.
popcorn 09:51, 25 cze 2013

Hej Karolka,
lubię jak nie ma zbyt wielu ludzi, Chorwacja cudna, ale w wakacje... masakra... tłumy chyba że jakaś mała miejscowość... ale M nie chce ze mną jechać samochodem (za daleko), a samolotów niezbyt wiele... no i bez auta jest się "upupionym" na miejscu Za rok w wakacje może Czarnogóra, jeśli kupię tani lot

Ja Panno-Waga (25.09). Byk? Myślałam że byki są odważne... mam brata byka

pozdrawiam!!
popcorn 09:51, 25 cze 2013

Robertop napisał(a)
Popcarol, Tajlandia jest super. Najlepiej jechać miedzy listopadem a marcem. Ja byłem w listopadzie 2012. Nie trzeba żadnych szczepień - kosultowałem z lekarzem. W Tajlandii jest tanio. Jedzenie wysmienite. Zbieraj na wyjazd, bo warto.

Tak jest!! zamiast na narty, do Tajlandii
popcorn 11:04, 25 cze 2013

Wczoraj w netto miałam w koszyku nową hostę i nowego liliowca i... nie kupiłam. jest dobrze

pełen basen wody, dopaduje co noc... chciałam ją zużyć do podlewania ogródka, ale mokro... ech

już połowa wtorku ale ten czas leci! Mam nadzieję na urlopie trochę zwolni Pliiiis??
Margarete 11:09, 25 cze 2013

Hej Karola,
fajnie masz że urlop tuz..tuz... i w Polsce też jest fajnie.... i można odpocząć
Coraz piekniej sie u ciebie wokół domu robi, z każdej strony... podoba mi sie
A ten żywopłot z rózy to bedzie wysoki ?
Podobaja mi sie te drewniane podpory - troche drogie - myslę o moich powojnikach, własnie dzwonił kurier ze dowiózł i zostawił u sasiadów - zażyczyłam sobie w charakterze prezentu urodzinowego ... i juz ... mam
Może lepiej żeby kupic metalowe stozki pod nie... nie wiem tylko gdzie ? A ty masz jakąs wiedze w tej kwestii ?
GabiK 11:13, 25 cze 2013

Karolinko, daję Ci reprymendę za brak Twojej osoby na święcie róż. Kiedy naprawisz ten błąd? Masz stałe zaproszenie do mnie.

Znowu uciekły mi powiadomienia i znowu jestem strasznie do tyłu po urlopie. Zaraz się rozejrzę co tu się działo przed dwa tygodnie.

My w Tajlandii byliśmy koniec września/październik 2010, na objeździe. Było cudnie, piękna przyroda, miasta, ludzie i pyszne jedzenie. I faktycznie bardzo tanio. Za parę groszy można jeść na ulicy. Tęsknię do smaku wody prosto z kokosów i duriana. To rzeczy, których nie da się u nas kupić.
Jedyne co mi się nie podobało - to Pattaya, czyli najczęściej oferowane miejsce na pobyt. Dobrze, że tylko 3 dni na koniec tam były, bo bym na piechotę wróciła. Wyszłam z hotelu, spojrzałam na plażę, otoczenie i się popłakałam. Dla kolorytu można zobaczyć, ale na wypoczynek nigdy.
popcorn 11:17, 25 cze 2013

Hej Małgoś!

no pewnie!! Byle tylko nie lało, więcej życzeń nie mam Pierwszy tydzień na koniach, drugi pod Augustowem nad Biebrzą, kajaki. Oba tygodnie agroturystycznie, z wiejskim mlekiem, serami, jajkami, chlebem

Dziękuję, mnie też się coraz bardziej podoba Za parę lat zobaczymy Fajnie że dostałaś powojniki Te są trochę za małe pod powojniki, takie 2metrowe przynajmniej Ci radzę. Te mają 1,5m tylko, myślałam żeby róże o nie oprzeć. Nie są najtańsze, ale jakie ładne!!

Metalowe? Radzę pogadaj z kowalem albo z kimś kto zespawa Ci 3 metalowe pręty zbrojeniowe (sama poszukuję takiego kogoś, daj znać jak znajdziesz proszę!). Mam pergole pod fasolę, ubiegłoroczne, z pustych rurek stalowych - za rok dwa do kosza, niestety :/ wyblakły, zaczynają rdzewieć, no i wichura je wyrywa z ziemi, nawet obciążone pnączem... szkoda pieniędzy, choć niedrogie były, coś ok 40 zł/sztuka.

Takie:
popcorn 11:19, 25 cze 2013

GabiK napisał(a)
Karolinko, daję Ci reprymendę za brak Twojej osoby na święcie róż. Kiedy naprawisz ten błąd? Masz stałe zaproszenie do mnie.

Znowu uciekły mi powiadomienia i znowu jestem strasznie do tyłu po urlopie. Zaraz się rozejrzę co tu się działo przed dwa tygodnie.

My w Tajlandii byliśmy koniec września/październik 2010, na objeździe. Było cudnie, piękna przyroda, miasta, ludzie i pyszne jedzenie. I faktycznie bardzo tanio. Za parę groszy można jeść na ulicy. Tęsknię do smaku wody prosto z kokosów i duriana. To rzeczy, których nie da się u nas kupić.
Jedyne co mi się nie podobało - to Pattaya, czyli najczęściej oferowane miejsce na pobyt. Dobrze, że tylko 3 dni na koniec tam były, bo bym na piechotę wróciła. Wyszłam z hotelu, spojrzałam na plażę, otoczenie i się popłakałam. Dla kolorytu można zobaczyć, ale na wypoczynek nigdy.

yyy... nie wybrałam się może za rok... teraz żałuję, ale średnio sie czułam... nie wiedziałam że do Ciebie też dziewczyny dotrą!!!! Zamierzałam nawet przywieźć Ci i Laurce groszek! ech... może za rok.

Dzięki za info nt Tajlandii, Laurkę zostawiliście w domu?

buziaki!!
renatamama3 11:38, 25 cze 2013

Karola ,my w tym roku 2-3 dniowe wyjazdy Słowacja,Czechy oraz 2 tygodnie Międzyzdroje połączone ze zwiedzaniem Niemiec.Za rok chyba Chorwacja ,ale małe miasteczko ,do Tajlandii mnie nie ciągnie raczej Finlandia ,Rosja ,Francja ,Chiny .Jestem Bykiem.