Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

ewa004 19:48, 11 lip 2013

Aż boję się co Ty wymyśliłaś co to? nie wiem
malkul 19:52, 11 lip 2013

Ja wiem ja wiem:

krowie placki
popcorn 19:57, 11 lip 2013

Malkul (świetny avatarek!), zgadłaś No pewnie! Wysuszone na wiór (nie padało tu ponad 2 tygodnie), bezzapachowe, a M kręci nosem wyściółkuję nimi pod rózami i wrzucam do dołków pod nowo sadzone

pozdrówka
k.
AniaK 22:31, 11 lip 2013

Targ rewelacyjny, ale te skarby w reklamówkach, bezcenne
Pozdrawiam
Margolka 23:13, 11 lip 2013

Krowie placki - ja jestem za wpakuj jeszcze w worki na śmieci i szczelnie zawiąż - nic nie bedzie czuć Ja tak ostatnio przewoziłam kurzeniec wysuszony. Bałam sie, że będzie smierdzieć, ale nic z tych rzeczy

Jadę do Olesnikowej Doliny, za Białą Rawską - sotkanie przyjaciół po latach. Nastawiam sie, że bedzie bosko )))

Napaliłam sie na ten wasz domek i juz nawet rozmawiałam z mężem, ale moi wracaja z Anglii ok. połowy sierpnia dopiero Szkoda... Ale może innym razem!

Buźka. Do zobaczenia
ka1sia 23:29, 11 lip 2013

Karolinko, podjadę do tego agrocentrum i sprawdzę, tylko w poniedzialek, bo jestem poza domem
Pozdrawiam
popcorn 08:52, 12 lip 2013

Ania,
Małgoś, Białą Rawską znam, fajne okolice, szklarniowo-jabłonkowe miłej zabawy! Wale nie czuć nic od tych placków, zastanawiam się nad ich "wartościa", bo wysuszone na wiór Jakbyście chcieli przyjechać, zapraszam

Kasiu, bardzo dziękuję!! Zerknij proszę czy w necie mają takie same ceny jak na żywo??

Buziaki
Margarete 09:58, 12 lip 2013

Ale u ciebie ruch na wątku - choć jestes na wakacjach...
Karolinko- za wspólne zamawianie na razie dziekuje bo raczej nie bede zamawiac juz roslin do jesieni - przekroczyłam swój tegoroczny budźet... a na pewno jeszcze nie raz jak bede w jakims centrum ogrodniczym to sie skusze na coś.... ale dziekuje za pamiec i polecam sie na przyszłośc
Czeka mnie jeszcze zakup stożków pod clematisy które dostałam w prezencie ( 4 sztuki roslin) bo mi sie zmarnuja w donicach. Ciekawa jestem jak wasz kowal ? ile policzył u ciebie za pergole ? był u ciebie przed urlopem ? okreslił sie ?
Jestem o krok od decyzji żeby kupic w internetowym sklepie... tam sa takie 180 cm po około 75 zł za szt + koszt przesyłki tyle że chciałam kupic 2 sztuki i na kazdym posadzic po 2 powojniki ale none , te stozki sa niezbyt szerokie w podstawia i nie wiem czy te dwie rosliny sie zmieszcza jak sie rozrosną. Ale szukałam w sklepach typu Leroi M, Casto, Birco i nie ma wcale albo sa takie własnie chińskie jak te w necie, waskie u podstawy...
Nie wiem co robić........
popcorn 13:10, 12 lip 2013

Hej Małgoś!
Kowal może i do mnie dzwonił z wyceną w czasie ostatnich 2 tyg., ale mam przekierowaną komórkę na kolegę z pracy... zadzwonię do niego po powrocie bo nie mam przy sobie namiarów. Jak Cię nie pili, to poczekaj z zamawianiem, zawsze zdążysz zamówiuć w necie... ja swoje clematisy posadziłam i zamierzam im dać pergole dopiero wiosną, po co mają się niszczyć przez tę zimę, a powojniki wiele nie urosną do jesieni, myslę wystarczą im kijki bambusowe...
Planowałabym osobną podporę dla każdej rośliny, zobacz, to jedna roslina:

powojniki mają 2-3-4 metry docelowo, więc raczej duże te podstawy muszą być...

Dasz linka do tych co znalazłaś, proszę?
Milka 13:15, 12 lip 2013

Obejrzałam relację i migawki, ale sielskie widoczki, dawno takich nie widziałam te krowie placki, to rzeczywiście super nawóz