Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Margolka 14:27, 18 lip 2013

popcarol napisał(a)
Ewo, ja też. Ale chyba się nie zanosi. Wszędzie słychać że pszczoły giną, półroczna zima im nie pomogła, nasze wszystkie padły (takie kule wysuszone z padłych pszczół wyciągaliśmy - grzały się nawzajem i nie dożyły wiosny). Są 2 roje od sąsiada

pozdrawiam!

ojej, biedne pszczółki ja tez sie boje o pszczoły i cieszę sie z każdej, która odwiedzi mój ogród. W przyszłym roku zamierzam posadzic jak najwiecej kwiatów, które lubia pszczoly
popcorn 14:28, 18 lip 2013

Małgoś, przyjedziesz do mnie, nie wiem czy nie zmienisz zdania boję się tam przechodzić, dobrze że Młoda na wakacjach...
Anita1978 14:40, 18 lip 2013

U mnie sporo pszczół - niedaleko są ule. A przecież pszczoły nie gryzące tylko osy
popcorn 14:42, 18 lip 2013

Hej Anitko, no pszczoły nie gryzą, chyba że są rozzłoszczone albo człowiek się opędza od nich Osa u nas brak, na szczęście

3-4 sierpnia są dni otwarte w szkółce Rosarium p. Chodun, niedaleko Jarocina, ok 150 km od nas. Może zmontujemy jakiś wyjazd? Anito, Bożenko, Małgosie, Kasiu?
Można zwiedzać szkółkę, będą porady dot. hodowli i zniżki na róże A mają listę sprzedawanych, imponującą Co Wy na to??

pozdrawiam!!
popcorn 22:28, 18 lip 2013

Małgosia u mnie dzisiaj była, posiedziałyśmy na kocyku, pogadałyśmy
Potem podlałam ogródek, część róż prysnęłam p/grzybom. Jutro skończę. Komary wygoniły mnie do domu, choć jeszcze ciemno nie było...
dobrej nocy!
popcorn 08:03, 19 lip 2013

Piątek! jupi! Uwielbiam piątki po południu Tyyyle czasu wolnego do poniedziałku
miłego dnia!!
Bogdzia 08:09, 19 lip 2013

Werbenka od Ciebie

i cytrynek dla Ciebie

Bogdzia 08:12, 19 lip 2013

popcarol napisał(a)
Hej Anitko, no pszczoły nie gryzą, chyba że są rozzłoszczone albo człowiek się opędza od nich Osa u nas brak, na szczęście

3-4 sierpnia są dni otwarte w szkółce Rosarium p. Chodun, niedaleko Jarocina, ok 150 km od nas. Może zmontujemy jakiś wyjazd? Anito, Bożenko, Małgosie, Kasiu?
Można zwiedzać szkółkę, będą porady dot. hodowli i zniżki na róże A mają listę sprzedawanych, imponującą Co Wy na to??

pozdrawiam!!

Ja jestem chetna ale niestety jako kierowca byc nie mogę.
popcorn 08:20, 19 lip 2013

Bożenko, ta moja werbena (od Kasi nasiona) ciut chyba inna, ale to na pewno werbena, nie chwast chociaż Te moje z nasion też powoli się zabierają Buziak za cytrynka!!

Fajnie, zobaczymy kto jeszcze chętny Też wolałabym nie prowadzić jeśli nas się zbierze kilka, bo bagażnik w moim aucie żaden, a jechałybyśmy ewentualnie w sobotę i nie chciałabym upupiać rodzinki w domu bez transportu... zobaczymy Bożenko
Mają 5% rabatu od cen z cennika za odbiór własny oraz 5% dodatkowo ze względu na dni otwarte.
Cennik aktualny na lato mam

buziaki!!
k.
Bogdzia 08:40, 19 lip 2013

To jest Twoja werbenka , nie od Kasi , tamta jednak nie była werbenką.