Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 08:42, 19 lip 2013

Bożenko zgadza się. Ta moja jednak jest z nasion, które dostałam od Kasi też tamtą wyrzuciłam, chwast niestety:/ a jak pracowicie wykopywałam i sadziłam u doniczek! masakra

buziaki
k.
Margarete 09:49, 19 lip 2013

Wpadłam poczytać jak udało sie spotkanie, i poogladac co u ciebie.
Ja wczoraj miałam gości do późnego wieczora i jak zapaliłamświece antykomarowe to nawet dało sie na tarasie wysiedzieć...
Czytam o kolejnej planowanwj eskapadzie tym razem różanej. Chętnie bym pojechała bo mam duuże plany co do róz w moim ogrodzie. Niestety nie bede mogła z wami jechać na dni otwarte tam w okolice Jarocina bo ja od 4.08 zaczynam swój urlop ale juz w sobote 3.08 wyjeżdżam na kilka dni w góry. Potem wracam na kilka dni do domu i znów jade na żagle na Mazury....

popcorn 09:53, 19 lip 2013

Hej Małgoś! wielka szkoda może następnym razem! Jeśli wyjazd wypali, zrobię Ci duuużo fotek, będziesz miała w czym wybierać
Dobrze że świece pomogły, ja podlewałam, ruszałam się i się nie dało

Buziaki!
popcorn 09:58, 19 lip 2013

Poczochrańce przycięłam. Chociaż na efekt to pewnie jeszcze rok czy dwa trzeba będzie poczekać, zanim to będzie przypominało obwódkę Teraz wygląda chyba gorzej haha
Przed:

Po:

Moja nowa angielka Bard bardzo mi się podoba

Miały być 2x Bonica i 1x Loius Odier, nie wiem która jest która
To chyba Bonica, ale nie widzę drugiej?

To chyba Louis Odier?

A to nie wiem
popcorn 10:01, 19 lip 2013

Zawilce japońskie zaczynają jesień idzie!

To też angielka, NN z bazarku:

Lilie bardzo mi się podobają i nie pachną zbyt nachalnie

Werbenka moja z nasion

NN:

Jeżówki szaleją:

Kolejny liliowiec:

Ciachnęłam wczoraj bergenie, bo zupełnie wlazły na bukszpaniki - kiedy będzie z nich obwódka?
popcorn 15:04, 19 lip 2013

Ha!
Znalazłam podpory prawie jak Ewy Pszczółki, taniutkie, a nie z pustych rurek Zamówię sobie ze 20

http://www.produkty-metalowe.pl/details,id-459--Wieszak_samochodowy-Podpora_do_kwiatow_podwojna.html

czekam jeszcze na wycene pergoli. Do mojego kowala nie moge sie dodzwonic, musze mu sms wyslac..
Margarete 16:30, 19 lip 2013

Karolina, patrzyłam na te podpory ale ine dośc niskie sa - tylko 34 cm wiec jak dla hortensji to za niskie.
Joanna napisała mi na wątku :
Podpórki do horti kupiłam u nas w lokalnym sklepie ogrodniczym, za jedną płaciłam 9 zł. To takie półokręgi więc dawałam po 2 do jednej horti. Tak jak wczesniej wspomniałam kupiłam jedną na wzór a pozostałe robił M z drutu 6.
Małgosiu, o ile dobrze pamiętam widziałam takie podpórki w OBI ale chyba były troszkę droższe.
Dla mnie najważniejsze, że spełniają swoją rolę.
Wstawię swoje anabelki więc zobaczysz, że deszcz ich raczej nie kładzie.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

a z kolei Anita proponuje inne rozwiązanie :

Jeśli chodzi o podpórki do anabelki to najlepszy patent znalazłam w wątku Puste pole z wysepką kwiatową , ostatnie strony wątku, polecam!!!

Popatrz na te oba patenty.
Te znalezione przez ciebie chyba byłyby najtańsze ....ale kurcze troche niskie jak dla hortensji......
Bogdzia 19:13, 19 lip 2013

popcarol napisał(a)
Ha!
Znalazłam podpory prawie jak Ewy Pszczółki, taniutkie, a nie z pustych rurek Zamówię sobie ze 20

http://www.produkty-metalowe.pl/details,id-459--Wieszak_samochodowy-Podpora_do_kwiatow_podwojna.html

czekam jeszcze na wycene pergoli. Do mojego kowala nie moge sie dodzwonic, musze mu sms wyslac..

Karola strasznie niskie te podpory 35cm a przynajmniej 10cm trzeba wbic w ziemię i zostaje 20cm, stanowczo za mało. Takie podpory ale wyższe sa w OBI ale cena około 10zł.
popcorn 19:47, 19 lip 2013

Dziewczyny, ale ja nie pisałam że chcę do hortensji, chcę do lawendy, wysokość idealna. Bo mi cała leży na trawniku
Spytałam o wyższe, 60-70 cm, też mi zrobią, ale dopiero we środę będę wiedziała czy i po ile.
I takie pewnie do anabelki by się nadały...

pozdrawiam! idę coś działać w ogródku
gierczusia 20:15, 19 lip 2013

Ależ masz fajną zdrową tą bergenię ... U mnie ona jest przysmakiem opuchlaków , więc zawsze ma wygryzione koronki .. Mimo ,że walczę z czortami , ale to walka z wiatrakami