Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

GabiK 11:00, 25 lip 2013

Tak Karola, w wieku 20 lat ciężko znaleźć poważnego, odpowiedzialnego chłopaka, kandydata na ojca. Kogoś z kim zostaniesz na długie lata. To jak wygrana w totka. Ludzie w tym wieku są tak zmienni, że trafienie na kogoś, kto Ci będzie odpowiadał za 10 lat to prawie niemożliwe.

Magnolio, lody na patyku mówisz? Nie słyszałam. Jak tam trafić? Na dachu już parę razy byliśmy, a na lody nie trafiliśmy.
agniecha973 11:05, 25 lip 2013

Centrum Kopernik - świetne miejsce, rzeczywiście dla małych i dużych. My "duzi" chyba nawet dłużej się "bawiliśmy" niż mali. Tylko trzeba chcieć trochę dzieciom poopowiadać o przyrodzie, fizyce... ale naprawdę super miejsce.
magnolia 11:06, 25 lip 2013

Gabik, rzeczywiście myślę że nam się udało niebywale. Z drugiej strony, troche razem dorastaliśmy, skoro byliśmy parą od moich 16lat. Nie polecam nikomu, ale uważam że dziecko w młodym wieku nie musi zamykać świata, a nawet go otwierać. To nasze doświadczenie.

Lody na patyku- poprzeczna do tej głownej przy bilblotece
I ładnie tam jest, tak bajkowo

http://cjg.gazeta.pl/CJG_Warszawa/1,113103,12112606,Odlotowe_Lody_na_Patyku___nowa_kawiarnia.html
popcorn 11:08, 25 lip 2013

Magnolio, w ogóle nie wiem jak Ty ogarniasz jeszcze forum, wszędzie dobre rady zostawiasz... zaraz powklejam, może doradzisz? Wyrzucam liliowce, rabata ze żwirkiem, chętnie róże bym tam posadziła.. tyle że chyba żwirku się muszę pozbyć, bo jak róże kopczykować?
Słońce prawie non stop.

Podziwiam, tyle lat z jednym facetem... w sumie jakby się zastanowić, poznałam mojego M w wieku 22 lat... ale na dziecko zdecydowaliśmy się po 6 latach wspólnego pożycia... gratuluję!!

Te lody - brzmi super, przy okazji Kopernika na pewno zajrzymy

magnolia 11:12, 25 lip 2013

a kształt, głebokośc- pokażesz, napiszesz?
Nie ogarniam forum, praca śni mi się po nocach, jak tylko moge zasnąć.
M siedzi w domu z dziećmi, ja w pracy...
Dziś zobaczyłam nasze pranie- nie wiem skąd oni jeszcze biorą czyste gacie....
Poza tym jest super

Wspólne życie?- M jest cudny, kochany. Strasznie dużo gada, ale to okazuje się świetne, bo nic nie zamiatamy pod dywan
popcorn 11:16, 25 lip 2013

No i super, tak trzymać!!

Kształt - tu z góry, lepiej widać, ale tylko to co po prawej liliowców które wywalam. 1 przęsło płotu ma 2,5 metra.

Po prawej warzywnik (za rok znika stąd i chcę jedną wielką różankę z lawendą i bukszpanami Ale jest tam czereśnia, jakoś muszę to pogodzić (czereśnia w centrum warzywnika, planuję otoczyć bukszpanowym kółkiem, w środek żwirek bo i tak nic nie urośnie, po zewnętrznej kwatery bukszpanowe, lawenda i róże?

popcorn 11:18, 25 lip 2013

Za płotem rząd cisów, te wielkie w większości wypadły, mniejsze, ok 70 cm na razie, kiedyś stworzą tło i odgrodzą nas od drogi.
Za liliowcami szpaler z horti limelight, plus 3 umbraculifery; hortensje kiedyś będą szpalerem - wysokości płotu (1,7m), jest 7 sztuk. Mozgę z płotu wycięłam.

GabiK 11:21, 25 lip 2013

Karola, to kiedy ten Kopernik? Wszystkim się udaje jakoś dostać, to może i my wreszcie dotrzemy.

Ja sobie nie wyobrażałam młodo dziecka. Nie nadawałam się. Zawsze po 30 chciałam dziecko. A teraz trochę żałuję, że nie było to np. 25.
Zaczęliśmy być ze sobą z Jarkiem zaraz po moich 30 urodzinach, znaliśmy się w pracy wcześniej ze 2 lata, ale nie zwracaliśmy na siebie uwagi. Nie namyślaliśmy się nad dzieckiem, zaczęliśmy się starać od 1 razu.
To pokręcona historia, jak z nieprawdopodobnego romansowego filmu. Po 2 tygodniach od pierwszej randki mieszkaliśmy ze sobą.
BEATA_S 11:21, 25 lip 2013

O! Widzę Karolinko, że u Ciebie jakieś rewolucje się szykują Masz kobieto zdrowie
Ale kto to mówi ... ja skończyłam przedwczoraj jedną rewolucję, wczoraj odpoczywałam a dzisiaj już kombinuję....
agniecha973 11:24, 25 lip 2013

magnolia napisał(a)

Nie ogarniam forum, praca śni mi się po nocach, jak tylko moge zasnąć.
M siedzi w domu z dziećmi, ja w pracy...
Dziś zobaczyłam nasze pranie- nie wiem skąd oni jeszcze biorą czyste gacie....
Poza tym jest super

Wspólne życie?- M jest cudny, kochany. Strasznie dużo gada, ale to okazuje się świetne, bo nic nie zamiatamy pod dywan

Bombowa z Was rodzinka zatem.
Pomyśl, po co komu czyste gacie na wakacjach i wyluzuj!