Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 13:19, 23 lip 2013

Asiu, tez lubimy, a trudno je dostać. dzięki
popcorn 14:10, 23 lip 2013

Ewo, pytałaś o białe róże, tu info u AniDS znalazłam

http://aniads-rosegarden.blogspot.com/2010/01/roze-o-biaych-i-kremowych-kwiatach.html
AniaDS 14:29, 23 lip 2013

O proszę, jaki grzeczny, ładny Graham, nie tak jak mój
BEATA_S 14:31, 23 lip 2013

Karolciu, u Ciebie znów tyle rozmaitości, dzisiaj dla odmiany warzywka Super! Pozdrawiam.
Anita1978 14:33, 23 lip 2013

popcarol napisał(a)
Małgosiu, myślę że za dużo podlewasz, ona znosi suszę bardzo dobrze i tak leży może z nadmiaru wody... wyciepaj, dam Ci. Jak u mnie byłaś, nie chciałaś, mówiłaś że masz od kolegi, ale jak się tak sprawy mają, dam Ci jak się spotkamy ile? no właśnie, kiedy się spotkamy?
10go sierpnia?

Ja wczoraj cięłam limki - wierzchołek bez kwiatu z kilkoma parami liści, liście obcinałam do połowy żeby zmniejszyć parowanie, w ukorzeniacz i do ziemi. Anabelce możesz boczne pędu przygiąć do ziemi, przysypać i przymocować szpikulcem/frutem, za rok powinnaś mieć ukorzenioną sadzonkę Może tak jak limkę też się uda, spróbować możesz
to moje wczorajsze:

Moją anabelkę załatwiłam nawozem i nie mam. Anitka mi dała ukorzenioną gałązkę, ale też marniutko wygląda po moim urlopie

A jakie spotkanie???
I jeszcze mam pytanie odnośnie pomidorów- piękne masz, a czytałam gdzieś, że jakieś daszki im robiłaś???
Moim liście się pozwijały, od słońca chyba??? Pomóż!
popcorn 14:36, 23 lip 2013

Aniu, pierwszy rok u mnie, to się sprawuje mój Grahamek sztuk 2
Beato, oj tak, u mnie na jednolitość gatunkowa nie ma co liczyć
Anitko, poszła wiadomość na priv, czekam na Twa odpowiedz Pomidorki moje gruntowe maja daszek z pleksy, zwykły prostokąt którym przykrywałam skrzynie, oparłam na 4 równych kijach i dociążyłam od góry. Trzyma się i działa - nie pada na pomidorki od góry i są zdrowe
Robertop 14:39, 23 lip 2013

Witam, dziękuję za odwiedziny. Nadrobiłem zaległości. Podziwiam plony owocowo-warzywne.
BEATA_S 14:41, 23 lip 2013

popcarol napisał(a)

Beato, oj tak, u mnie na jednolitość gatunkowa nie ma co liczyć

No i dlatego lubię do Ciebie zaglądać , bo trochę jakby moje przeciwieństwo. Nacieszę oczka u Ciebie, czegoś się nauczę i zmykam do siebie
popcorn 14:44, 23 lip 2013

Roberto, zapraszam!
Beato, to jak ja do Ciebie Nawzdycham sie, podumam nad porządkiem i przestrzenią i wracam do mojego grajdołka

pozdrawiam!!
eliza3 16:17, 23 lip 2013

Zdjęcia obejrzałam, kwiatkami oczy zachwyciłam, ale najdłużej zatrzymałam się przy warzywkach i winogronkach... smakowitości...
Troszku zazdraszczam, bo u mnie tylko groszek cukrowy się udał