Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 20:45, 03 paź 2013

Hej Anitko! A ja myslalam ze tesciowa i sasiadka sie mocno pospieszyly... rok temu pamietam w polowie pazdziernika wykopywalam.. ech, inaczej w tym roku :/ nie obejrzalam jak tam warzywa, dopiero wrocilam, ciemno juz... jutro rano zobacze. Brzoskwinie chyba ok, nie zmarzly na drzewie, przymrozki chyba tylko przy gruncie byly (?)

Bozenko, dziekuje, ze zdrowkiem juz calkiem ok, dzisiaj clay dzien na nogach. Goral - oby mial racje. Licze na cieply weekend zeby wszystko porobic

milego wieczoru!! ide okryc wloknina pomidory...
bacowa 21:20, 03 paź 2013

Ja w tym sezonie sadzenie i przesadzanie zakończyłam , ostatnia rabata z buksikami poprzetkanymi hakone zakończona .Zostały tylko prace porządkowe typu ,grabienie liści.może jeszcze raz skosze trawnik i finito .
Edit:, zapomniałam, jeszcze w warzywniku posadze czosnek jadalny zimowy ale to za miesiąc.
popcorn 22:00, 03 paź 2013

Hej Ewo!

warzyw nie masz? Pokaz buksiki z hakone, musi cudnie wygladac Po ile u Was hakone?
Ja wczoraj skosilam trawnik z czego jestem bardzo zadowolona, ze mi sie udalo. I pozbieralam fasolke i czesc marchewki, przynajmniej nie zmarzly.

Przed chwila nakrylam wloknina i jutowymi workami pomidory i warzywa. Bukinia, fasolki zwazone, moze jutro uda mi sie co nieco uratowac, trzeba bedzie natychmiast zjesc. Ech ta pogoda...

dobrej nocy!
bacowa 23:16, 03 paź 2013

Warzywa wykopane , została tylko pietruszka, wczoraj buraczki wykopałam i zrobiłam do słoików, marchew w skrzynce zasypana piaskiem, troche warzyw zamrożona, reszte zjedzona, ot i tyle.

hakone kupowałam w górach po 10 zł.
Buksiki poczochrane ,ale teraz kupione i dopiro wiosną będę cieła.
Ciekawe kiedy zbierać można nasiona z Ponny Tails ,piękna jest ta trawka, ale niestety nie zawsze zimuje.
popcorn 08:30, 04 paź 2013

Ojej, jak cudnie!! Suuper!! a te nasionka z pony tails chyba malutkie sa? U mnie nie chciala urosnac, sialam ale do tej pory mikra, ma z 10 cm i tyle... moze jak jakims cudem ktoras przezimuje, to urosnie taka jak powinna, jak u Ciebie bokiem widac?

Super ta rabata Ci wyszla

Robisz cos z zielonych pomidorow? Sporo ich mam, zmarzniete czesciowo, wszystkie mam wyrzucic?

milego dnia!!
popcorn 11:56, 04 paź 2013

Hura! Pogoda piekna, weekend zapowiada sie nareszcie wolny Zadnych imprez, gosci, wyjazdow, wegla, szlifowania itp itd Jupi!!

Planuje wykorzystac siate sloiczkow na brzoskwiniowe drzemiki. Moze znajde przepis na salatke do sloika na zielone pomidory (moja Babcia cos takiego kiedys robila). Musze wykopac wszystkie warzywa i jakos je spozytkowac. I moze rabate po warzywniku zaczne robic

Za tydzien jedziemy do moich Rodzicow na urodziny, jakbym zrobila te rabate wiadomo byloby ile jakich roslin mi brakuje A tam Slaska Gielda Kwiatowa niedaleko Ale fajnie!
katarzynkak 16:18, 04 paź 2013

witaj Paulinko

wpadłam z krótka wizyta i juz oderwac sie nie moge.
Ale rewolucje robisz w swoim ogródeczku.

pozdrawiam
eliza3 18:08, 04 paź 2013

Witaj Karola, widzę, że z warzywami robisz porządek, pewnie masz tego sporo, bo warzywnik imponujący miałaś w tym roku
Z zielonych pomidorów robiłam kiedyś sałatkę, była wyśmienita, przepisu nie pamiętam, ale w necie jest ich pełno, na pewno coś wybierzesz.
Bogdzia 18:36, 04 paź 2013

Moja mama też robiła sałatkę z zielonych pomidorów , przepisu nie pamiętam niestety ale na pewno znajdziesz w internecie. Pozdrawiam i ciesze sie z Tobą z tego luzackiego weekendu.
popcorn 20:18, 04 paź 2013

Kasiu, Karolina jestem Zapraszam!!

Ela, zabieram sie jutro, dzisiaj jezdzilam w te i wewte (Mloda byla u kolezanki na urodzinach) i w sumie nic nie zrobilam w ogrodku... jutro pokaze na pewno

Bozenko
, poszukam sobie, ciesze sie ze byla smaczna Ja tej babcinej nie pamietam... ale sprobuje zrobic, bo szkoda mi wyrzucic te pomidory... a naprawde ich sporo!

Jupi! Weekend

Kupilam w Lidlu 15 wrzosow, przecenili na 1,66 zl. Niewielkie, ale ladnie kwitnace i nie przesuszone. Czekaja w garazu, jutro posadze