Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 12:24, 09 paź 2013

hej Ewo! ja sie zastanawiam, cos z nimi zrobie, syrop do herbaty wyszedl mi kiedys pyszny
mojazaowocowala po 3 latach...
pozdrawiam!
Robertop 12:54, 09 paź 2013

Czesc Karola. Dawno mnie nie było, ale nadrobiłem zaległości u Ciebie. Jestem pod wrażeniem, roślin przybywa. Gdzie Ty to wszystko mieścisz
popcorn 12:56, 09 paź 2013

hej Roberto!
yyy, nie pytaj Trawnika ubylo sporo i wyrzucilam (oddalam) niektore roslinki... zeby wsadzic 2x tyle nowych

pozdrawiam!!
Margarete 14:26, 09 paź 2013

HEj hej Karolciu !
Ciacho apetycznie wygladało, musze i ja takie sliwkowe z kruszonką zrobic.
Z pigwy robiłam zawsze nalewkę ( z działki od rodziców miałam pigwe) i w syropie cukrowym jako zastępstwo za cytryne do herbaty. I jedno i drugie na zime jak znalazł i dla dzieci i dla dorosłych..

Twoje trawki wyglądaja super - to ich czas krolowania w ogrodzie, ja tez ciesze sie ze ich mam troche gatunków u siebie.

Co robic jesienia z liścmi od host ? SCINAC TERAZ LUB POXNIEJ ALE PRZED ZIMĄ CZY ZOSTAWIC I ŚCIĄC WIOSNA ?

popcorn 14:49, 09 paź 2013

Hej Malgos!
Robilam i tak i tak z liscmi host. W tym roku zetne jak sie zrobia takie papierowe albo zaczna gnic, zeby nie szpecily rabaty.
Z pigwy zrobie ten syrop do herbaty, pycha byl

Trawki sa super, w weekend nabede na gieldzie w Tychach ich troche jeszcze (zwlaszcza hakone bym chciala.. tyle ze droga jest strasznie), chce posadzic na nowej rabacie pod czeresnia.

pozdrawiam!
Margarete 15:05, 09 paź 2013

popcarol napisał(a)
Hej Malgos!
Robilam i tak i tak z liscmi host. W tym roku zetne jak sie zrobia takie papierowe albo zaczna gnic, zeby nie szpecily rabaty.
Z pigwy zrobie ten syrop do herbaty, pycha byl

Trawki sa super, w weekend nabede na gieldzie w Tychach ich troche jeszcze (zwlaszcza hakone bym chciala.. tyle ze droga jest strasznie), chce posadzic na nowej rabacie pod czeresnia.

pozdrawiam!

Trawkowych zakupów bede ci zazdrościć...........ale nic to ja dokupie wiecej wiosna.
Krysia miął dla mnie za twoim pośrednictwem dac mi pare sadzonek traw - nie wiesz czy dała ? czy zostawiła u twoich tesciów ?
popcorn 15:17, 09 paź 2013

hej Malgosiu! Krysia mnie pytala w niedziele czy bede u Tesciow, nie bylam (bywamy zwykle w soboty). Zostawi pewnie w tygodniu, ale w ten weekend znowu mnie nie bedzie u nich w kazdym razie jak zostawi, to Tesciowa mi je ktoregos dnia przywiezie. Jak beda na miejscu, to Ci dam znac i podwioze

A co bys chciala z trawek, moge Ci kupic jesli beda?

pozdrawiam!
kachat 15:34, 09 paź 2013

Ale u ciebie się dzieje Wszystko kwitnie, nowe roślinki przyjechały, łakocie się zrobiły, ciasto upiekło.... Mmmmmmm..
kachat 15:37, 09 paź 2013

U nas też pigwowce rosną, kilkanaście owoców co prawda tylko z nich było, ale zawsze coś. Pigwa jest super do herbaty, taka pokrojona w plasterki. A dżemy... Pychota! Tylko ciut za twarde nam wyszły i trzeba było nożem kroić
eliza3 18:20, 09 paź 2013

Mój pigwowiec też chyba pójdzie na straty... im jest większy, tym ma mniej owocków... w tym roku to już wkurzył mnie na całego.