Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Bogdzia 17:04, 18 paź 2013

popcarol napisał(a)
Jesuu.. mam kwadratową głowę poczytałam trochę, nie wiem jaki filtr, to jest ogrom wiedzy... już nie mówiąc o zachowaniu dobrych parametrów wody i obsada zbiornika.. uff forum jest pisane językiem dla "swoich", połowy skrótów nie rozumiem kolejny ogrom wiedzy do zgłębienia

miłego weekendu! jupi, fajrant!

Czyli : Nie miała baba kłopotu , kupiła se akwarium.....Dasz rade Karola a jeśli tato mial akwaria to po prostu spytaj i nie łam sobie głowy ta wiedzą.Pozdrówka . Pomponella śliczna.
popcorn 17:59, 18 paź 2013

Bożenko, rozpoznałaś, a nie podpisałam! Chylę czoła

Tatę spytam, a jakże! Ale lubię wiedzieć A na razie to czarna magia Na razie akwarium z szafką mamy - jutro pan przywiezie, jutro żwirek dokupię i przez weekend całą aparaturę rozeznam i może zamówię a potem 2 tygodnie stabilizacji wody (a najlepiej 3), zanim wpuścimy rybki

Dzisiaj nic nie robię w ogródku, gotuję - M wraca z Niemiec ze szkolenia. Cały tydzień nic nie gotowałam - Młoda je obiady w przedszkolu, a ja żywiłam się powietrzem weekend! Jupi! Oby była pogoda, to skoczymy na grzybki i posadzę resztę cebul i znowu pozmiatam liście
Bogdzia 18:05, 18 paź 2013

popcarol napisał(a)
Bożenko, rozpoznałaś, a nie podpisałam! Chylę czoła

Tatę spytam, a jakże! Ale lubię wiedzieć A na razie to czarna magia Na razie akwarium z szafką mamy - jutro pan przywiezie, jutro żwirek dokupię i przez weekend całą aparaturę rozeznam i może zamówię a potem 2 tygodnie stabilizacji wody (a najlepiej 3), zanim wpuścimy rybki

Dzisiaj nic nie robię w ogródku, gotuję - M wraca z Niemiec ze szkolenia. Cały tydzień nic nie gotowałam - Młoda je obiady w przedszkolu, a ja żywiłam się powietrzem weekend! Jupi! Oby była pogoda, to skoczymy na grzybki i posadzę resztę cebul i znowu pozmiatam liście

Znawcą róż i tak nie zostanę choc jedną róże rozpoznałamCebule wszystkie posadziłam z bez gotowanego bym zyc nie umiała. Gotuj więc i sobie i M bo też chętnie domowe jedzonko zje.Miłego weekendu.
kasiek 18:13, 18 paź 2013

Wklejam bambusa - rośnie słabo bo w zimy przemarza trochę dlatego rosnie słabo.

co do dzielenia i przesadzania to ja to robie aż do listopada i nie mam większych problemów - ale ja mam ogród miedzy domami to zawsze cieplej w zimie

popcorn 19:20, 18 paź 2013

Bożenko, przyjedź do mnie, mam sporo jeszcze do posadzenia uch żartuję, poradzę sobie Obiad na dzisiaj i jutro ugotowany, może nawet na niedzielę Miłego weekendu!!

Kasiu, ładny ten Twój bambus! Mój trochę inny. Jak sobie radzi pod drzewem, często go podlewasz?? U mie wygwizdów, dom na górce... sąsiadów mam z 2 stron, za domem pola i lasek, przed domem asfalt i sąsiad, ale zawsze to kilkadziesiąt metrów wolnej przestrzeni (ze 40?)

pozdrawiam!!
agniecha973 19:25, 18 paź 2013

Ja kilka lat temu kupiłam w leroyu 2 bambusy, niskie do łydki. Jeden zielony, drugi w białe paski. Był tylko napis bambus mix, czyli bez nazwy. Miejsce gdzie posadziłam już dawno zarosło trawą, a bambus w paski dalej tam wybija i rozłazi się co raz dalej. Zielonego ni ma.
popcorn 20:35, 18 paź 2013

uuu, hmm... mogłam sobie darować przetrzymam w doniczce zimę i posadzę w dużej ceramicznej donicy przed domem. Mam całego zielonego... hmm...
agniecha973 20:36, 18 paź 2013

Ale nie jest powiedziane, że masz tego samego.
popcorn 21:48, 18 paź 2013

to prawda... jakiś NN, oczywiście. Ale żal by mi było go stracić już pierwszej zimy, mimo wszystko.. a jak się rozrośnie w dużej donicy w przyszłym roku, to i tak będzie musiał zimować w garażu, bo go na strych (całą zimę na plusie) już nie wtargam zobaczymy

dobrej nocy!
popcorn 11:30, 19 paź 2013

Ładna pogoda się zrobiła rano byłam na bazarku, ogrodowego nic - trzymam się prócz książki Mai Popielarskiej "Piękny ogród, balkon i taras" - będę miała co oglądać przez zimę Zauważyłam Danusi ogród i ogródek na dachu - na fotkach.

Planuję dzisiaj posadzić resztę cebul i rozprawić się z liśćmi

miłego dnia!