Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 08:28, 30 paź 2013

Aga, dzięki za info, wypróbuję, z tą papryką też
Mariolu, ale masz plany, każdy dzień dokładnie rozplanowany! My na groby w piątek w jedno miejsce, w niedzielę urodziny Teściowej (tort) + groby w drugim miejscu. Sobota wolna, bazarek, duży zoologiczny w Łodzi (zakupy akwariowe) + basen (nauka pływania Młodej). Czekam jeszcze na róże i te szachownice perskie i może te cisy jednak poprzesadzam... zobaczymy. Jak wracam z miasta jest już ciemno, więc ogródkowanie w tygodniu zupełnie odpada:/

Anito, nie, tylko próbuję czasem coś mi wyjdzie, czasem nie... a większość przetworów rozdaję i tak (bo słabo nam idzie jedzenie + nie mamy gdzie trzymać, piwnicy brak). Ale mam frajdę z przygotowywania Ale potem nie mam żadnych słoików

słonko świeci szkoda że mam robotę, bo bym się pokręciła po ogródku. Jak w przyszłym tygodniu też jeszcze będzie pogoda, to wezmę sobie dzień urlopu.

miłego!!
popcorn 10:00, 30 paź 2013

Zamówiłam wyposażenie akwarium. Nie jest to tania sprawa, już przekroczyłam założony budżet (1000zł za akwarium, grzałki, filtr, matę pod, tło, jedzenie dla rybek itp), a jeszcze rybki i roślinki... no trudno Ale po 2 tygodniach czytania forów i rozmów z mądrymi ludźmi zamówiłam filtr sukces!
A jutro "jakby" piątek jupi!
popcorn 11:15, 30 paź 2013

Wczorajszych fotek kilka:

Zero liści na marikenie, może z tydzień powisiały, pierwszy silniejszy wiatr wszystkie strącił :/

Ostatnie jeżówkowe kwiatki

Ostrogowiec:

Trawnik nieciekawy (ale to raczej norma, róże ogołocone - z żółtych listków przez wiatr i z owoców (pojechały do Teściów na wino) - przeze mnie:

Samosiejka ma się dobrze

Morwa zdecydowanie gorzej
popcorn 13:56, 30 paź 2013

Matko gdzie tu jeszcze wcisnąć... pnąca pachnąca róża.. ech

http://allegro.pl/roza-raubritter-i3671291752.html

edit: kupiłam, gdzie ja ją wcisnę??

Joaska 14:31, 30 paź 2013

Karola no ja to Cie podziwam kulinarnie jesteś poprostu niesamowita, przetwory, kapusta ... podziwiam i już
Pozdrawiam
popcorn 14:40, 30 paź 2013

Asiu, co cośty! tak sobie coś czasem zrobię dla rozrywki...

pozdrawiam!
Margarete 15:51, 30 paź 2013

popcarol napisał(a)
Asiu, co cośty! tak sobie coś czasem zrobię dla rozrywki...

pozdrawiam!

Dla rozrywki.........nie moge Karolina..........
Szatan nie kobieta !

P.S.Róża boska. A miałaś juz nic nie kupować ....
popcorn 15:59, 30 paź 2013

Małgosiu, miałaś, miałaś
za szybko i za łatwo się to robi, klik klik i po sprawie

pewnie że dla rozrywki, i z Młodą jest co robić, dzisiaj będzie ubijać kapustę
Bogdzia 16:59, 30 paź 2013

Piekna ta róża . Kapusta zrobiona????
popcorn 17:51, 30 paź 2013

Bożenko, właśnie się zabieramy z Młodą
Ciekawe czy i u mnie wyrośnie choć trochę podobna.. kwitnie na dwuletnich pędach, więc zima musi być łagodna żeby nie zmarzły... hmmm... czyli za dwa lata dopiero zakwitnie, o ile zima pozwoli:/ teraz doczytałam :/