Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

luiza_jakubo... 21:43, 20 sty 2014

Dla mnie godz. dowolna.Pozdrawiam.
GabiK 11:26, 21 sty 2014

Mam nadzieję, że uda mi się dotrzeć.

Znałam dziewczynę, którą tak nosiło jak Ciebie. Wyliczyła, że w ciągu 14 lat, przeprowadzała się jedenaście razy. I właśnie planowało kolejną przeprowadzkę, bo w tym mieszkaniu była już 1,5 roku.

Miała taka metodę - pisała na kartonie, w którym roku, przy której przeprowadzce był on spakowany. Jeśli od 5 lat, od 3 przeprowadzek stoi nierozpakowany i niczego jej nie brakuje, to znaczy, że nie ma tam potrzebnych rzeczy i może karton iść na śmietnik tak jak stoi.

popcorn 11:36, 21 sty 2014

Gabi,
No to jest już sporo 11 razy??? Tu mieszkamy 3,5 roku i jakoś czuję że nudno się robi

Z wyrzucaniem też mam tak, ale z ciuchami. Jeśli leżą i nie założyłam ich ani razu w ciągu ubiegłego roku czy dwóch, kosz. Znaczy nie wyrzucał, pakuję w wielki wór, i wieziemy 2x w roku pod Augustów. Jest tam taka rodzina z 11 dzieci, wszystko chętnie biorą.

Ale pogoda! Wszystko powleczone warstwą lodu. Muszę wyskoczyć fotki jakieś cyknąć, rośliny cudnie wyglądają (chociaż chyba niezbyt zdrowe to dla nich...)
Wczoraj podczas zakupów, pod wieczór, padał marznący deszcz. Potem pół godziny z włączonym silnikiem i nadmuchem na szybę skrobałam... zamarzło do tego stopnia, że bocznych szyb nie dało się otworzyć... jak dobrze że mamy garaż
ANIA 12:49, 21 sty 2014

Z tym bieżącym wyrzucaniem ciuchów i innych rzeczy, to ja mam poważny problem. Dom robi się coraz ciaśniejszy
paniprzyroda 13:10, 21 sty 2014

Zdjęcia podziwiałam i odpoczywałam wirtualnie na tych plażach... pozdrawiam
popcorn 13:19, 21 sty 2014

Aniu, u mnie to samo, ale to przez to że za rzadko wyrzucam stare, a za szybko przybywa nowych. Nie tylko ciuchów, głównie rzeczy Młodej, za duże - dostane, aktualne, za małe - do oddania... rowerki, hulajnogi, zabawki... zginiemy w stosach szmat i plastiku niebawem muszę się wziąć za sprzątanie...

Mariolu, fajnie było. Już tydzień temu wracałam... ech, czas leci. Ale styczeń się kończy, czekam na wiosnę.
Generalnie nie jest mi źle tutaj, w tym miejscu. Tylko żeby klimat był cieplejszy... nie znoszę tej pogody. Brr...
zawitka 15:24, 21 sty 2014

Tak Karola kwitły mi pięknie po przekwitnięciu zcięłam i na jesieni rozsadziłam Przyjęły mi się wszystkie . Będą jeszcze białe i kolorowe alw w kwietnu przyjadą h aha ha
popcorn 15:25, 21 sty 2014

Pszczelarnia 16:14, 21 sty 2014

A ja ciemierniki w polewie lodowej chciałam zobaczyć.
Robertop 17:57, 21 sty 2014

Witam pourlopowo. Super zdjęcia. Dzięki Tobie wróciły moje wspomnienia z wyjazdy do TH w 2012 roku. Dziękuję
Ja dla odmiany buszowałem na nartach