Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Anita1978 16:49, 28 sty 2014

No tak jak myślałam-'twoja podróż to pełna egzotyka
Zazdraszczam pozytywnie!
popcorn 17:45, 28 sty 2014

Małgosiu, podziwiam że pismo obrazkowe przejrzałaś, przez te dwa lata z hakiem sporo się tego zrobiło pozdrawiam serdecznie! i zapraszam!

Anitko, ciekawość mnie zżera gdzie Ty wybyłaś, tyle palm!! idę do Cię

pozdrawiam!!
Bogdzia 19:49, 28 sty 2014

Wyczytałam u Ciebie że i Anita była na wojazach , no to tematów nie zabraknie na spotkaniu.Pozdrówka.
popcorn 20:28, 28 sty 2014

Bożenko, Anitka się chyba jeszcze plażuje, w każdym razie jak przyjedzie, to mam nadzieję też poopowiada
pozdrówka!!

Zamówiłam sobie dzisiaj lotos tygrysi i kilka innych dziwnych roślinek do akwarium, ale fajnie
Madzenka 05:19, 29 sty 2014

Karolina gospodyni wiejska hi hi
popcorn 08:15, 29 sty 2014

Prawda? Masakra
się porobiło

u nas minus 9, wieje, dobrze że w domu ciepło, herbatkę sobie zrobię i do pracy

miłego dnia!!
malgorzata_s... 11:24, 29 sty 2014

No to się cieszcie że u was tylko nazwa została U nas gospodynie domowe na procesyje kościelne i inne święta zobligowane są do przyodziewania strojów ludowych Pozdrawiam.
popcorn 11:26, 29 sty 2014

wow, no to nieźle wiesz, ja niekościelna jestem zupełnie, więc nawet nie wiem jak to u nas jest
stroje ludowe? wow.

pozdrówka!!
popcorn 11:56, 29 sty 2014

Dostałam PIT. Chciałam się szybko rozliczyć (zawsze parę groszy do przodu - odliczenie na Młodą). A tu zonk!! Przy jednym dziecku za dużo zarabiamy! I tym sposobem mam niedopłatę podatku ponad 1000zł poczekam więc do kwietnia, ech. To się nazywa państwo prorodzinne? Chyba pro "kocia łapa", bo będąc osobą "samotnie wychowującą dziecko", odliczenie by mi przysługiwało

Miałam taką znajomą, w Wawie, matkę bliźniąt. Celowo nie pobierali się , bo do państwowego przedszkola (a wcześniej żłobka) by ich dzieci nie przyjęli z braku miejsc (jak mojego; wtedy na Bemowie było 1 państwowe przedszkole), a tak byli jednymi z pierwszych na liście...
GabiK 12:17, 29 sty 2014

Też miałam taką znajomą - księgową. Nie pobierali się najpierw ideologicznie, nie było im to potrzebne. 17 lat byli razem, zanim urodziła dziecko. Za 3 lata drugie. I wtedy to już zupełnie bez sensu było małżeństwo. Oboje byli samotnie wychowujący - ona jedno, on drugie i oboje mieli poważne zwroty. Bo wtedy to nie tylko ta nędzna ulga na dziecko, jak w małżeństwie, tylko dochody na pół.
Każde dostawało z 5-7 tys. zwrotu.

To jest wybitnie nieuczciwie - w końcu nie każda nawet naprawdę samotna matka jest biedna i nie dostaje alimentów. Alimenty nie wliczają się do dochodów, pensję dzieli na pół z dzieckiem. Ma więcej pieniędzy niż przeciętna para razem. A taki samotny rodzic na niby to już w ogóle.
To tak, jakby utrzymanie dziecka w małżeństwie nic prawie nie kosztowało, a poza małżeństwem strasznie dużo.
Dochody powinno się dzielić na liczbę członków w rodzinie i tyle.