Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 08:42, 01 kwi 2014

hej!
trawę wykopię, dobrze że piszesz, bo mi umknęło. I mikołajka. Jeżówkowe siewki też dostaniesz, jeśli się pokażą (w żwirku na obwódce wokół domu mi się wysiały), ale nie wiem czy już się pokazały?

Daj znać, jakby co I gdzie
pozdrawiam!
popcorn 13:22, 01 kwi 2014

Byłam wczoraj w nomi. Są ładne bukszpanki w 6paku, po 19,99. I magnolia stellata, kwitnąca chociaż niezbyt wysoka, raczek krzaczek, po jakieś 34 zł? Byłam twarda i kupiłam tylko zantedeskię przecenioną na 13,99zł.
Dzisiaj może coś ruszę w kwestii siewu warzyw. Wczoraj wywiozłam 2 taczki darni i padłam na twarz Może dzisiaj mi lepiej pójdzie? Łamie mnie coś i w zasadzie powinnam leżeć.. ale wczoraj lezałam, może wystarczy?? Jeszcze z 10 taczek i po robocie
Madzenka 19:25, 01 kwi 2014

A u mnie nie ma nomi... A potrezbuję male buksiki
popcorn 20:24, 01 kwi 2014

Marzenko, w Obi w jeszcze lepszej cenie, podobno?? Ja mam daleko do obi, więc nie sprawdzę...
buziam!
kaba303 23:34, 01 kwi 2014

Witaj Karola, podczytuję co u Ciebie i podziwiam Twoje siły do ciągłych zmian i doskonalenia ogrodu, wysiewów, prób wszelakich i to z jakim wspaniałym skutkiem. Przepraszam, że piszę u Ciebie, ale gdzieś wcięło wątek o łódzkich centrach ogrodniczych, a czytam, że poszukujecie ciemierników. Ostatnio widziałam je u Piotrowskich koło Łagiewnik, Cena - 10 zł. Nawet ładne.
Pozdrawiam cieplutko
grembosia 23:58, 01 kwi 2014

Ale rozszalała się wiosna u Ciebie
Żonkile w żurawkach pięknie się prezentują.
Ale ten szpinak i sałata- niesamowite!
U mnie po zimie kilka werbenek się zachowało i pięknie rosną, za to z wysianych w donicach nic jeszcze nie widać...
Ale Ty dziewczyno masz energii, podziwiam
popcorn 07:03, 02 kwi 2014

Grażynko, dzięki za info. Piotrowscy mają swój punkt sprzedaży też jakoś w Zgierzu, ale bardzo mi tam nie po drodze:/ A te ciemierniki to białe, czy inne?? Dzięki za info

Grembosiu, dzięki! Zazdroszczę werbenek, u mnie niestety te ubiegłoroczne całe suche badyle mogłam chociaż kopczyk zrobić a w doniczkach nic nie słychać i u mnie, posiałam aż w 5 pojemnikach i ZERO buu.

Wczoraj wywiozłam kolejne 2 taczki darni i posiałam marchewkę z rzodkiewką, skorzonerę (wynalazek, nigdy nie miałam) i rządek buraczków liściowych (malutko nasion zostało z ub. roku).

Pozdrawiam, miłego dnia!!
kaba303 08:51, 02 kwi 2014

Karola, ciemierniki są zielonkawo-lekko różowe, tak, to chyba jeszcze Zgierz. Nie wiesz gdzie wcięło wątek o szkółkach łódzkich, fajny był.

Pozdrawiam, ciepłego dnia
popcorn 08:54, 02 kwi 2014

hej Grażynko,
szukałyśmy z Nikitą, nie mam pojęcia gdzie wcięło Może za dużo informacji komercyjnych i szefostwo wycięło?
dzięki za info, wygląda na to że to ciemiernik biały, przekwitający

pozdrawiam!
popcorn 12:47, 02 kwi 2014

Od 2 dni nawożą obornikiem pole za płotem. Miałam ochotę zagadać z gościem i przytargać parę worków. Ale ten obornik tak śmierdzi jakąś kiszonką czy czymś... brrr.. dziękuję ale nawet gratis nie chcę
Obrzydliwość. Mam nadzieję skończą szybko i to przeorają, bo okropnie, wyjść nie da się na dwór wcale, a nawet w domu śmierdzi

Brr...

Namaczam groszek, może się uda go posiać, po południu... uch