Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Anita1978 12:55, 03 kwi 2014

Zapisałam, jest pycha!
popcorn 12:57, 03 kwi 2014

dzięki, smacznego!
pozdrówka
k.
Margolka 12:58, 03 kwi 2014

Karola, byłam tez dzisiaj na targu. Widziałam ławke (chyba ta, bo kosztowała 80 zł). Była rozebrana na części (może się koles kapnął, że jednak łatwiej sprzeda ). Nie kupiłam, bo mam bardzo podobna, tylko oparcie w inne kwiaty.
Ale za to kupiłam pięknego ptaka z metalu Już wiem, której rabatki będzie pilnował

Buźka
popcorn 13:04, 03 kwi 2014

hej Małgoś!
haha, ten ptaszor za 100 zł? czy Ci gość opuścił? Cudny był, spory z ruszającą się głową, ale stwierdziłam że mam już 2, więc odpuściłam. Fajnie że kupiłaś
A po ławkę pojechała Kasia, ale ławka już była sprzedana Szkoda że nie rozmontował jej wcześniej, to może ja bym się jednak skusiła

Buziaki!!!
Juzia 13:08, 03 kwi 2014

Wy to macie dobrze z tym targiem Takie okazje Wam się trafiają!!!!
popcorn 13:10, 03 kwi 2014

Justynko, poszukaj w okolicy u siebie, wszędzie są takie targi
Buziaki!!
Juzia 13:20, 03 kwi 2014

popcarol napisał(a)
Justynko, poszukaj w okolicy u siebie, wszędzie są takie targi
Buziaki!!

Rynek jest....ale nic ciekawego tam nie ma.
Margolka 13:31, 03 kwi 2014

popcarol napisał(a)
hej Małgoś!
haha, ten ptaszor za 100 zł? czy Ci gość opuścił? Cudny był, spory z ruszającą się głową, ale stwierdziłam że mam już 2, więc odpuściłam. Fajnie że kupiłaś
A po ławkę pojechała Kasia, ale ławka już była sprzedana Szkoda że nie rozmontował jej wcześniej, to może ja bym się jednak skusiła

Buziaki!!!

Ławka się sprzedała może z 10 min po tym, jak ja widziałam, bo jak wracałam tą sama alejką, to już nie było. Szkoda... U Kasi wyglądałaby cudnie...
Gdybym wiedziała wcześniej, ze ja chcecie, to bym kupiła.

Ptaszor chyba ten sam, bo facet chciał stówę, ale trochę go pobajerowałam i mi sprzedał za 80
STRASZNIE mi się podoba! Będzie bosko wyglądał w trawkach.
Było sporo fajnych rzeczy, ale ja jak mam za dużo, to nie umiem kupować :/

A. Zapominam ciągle. Te brązowe trawy (zapomniałam nazwy), to się ścina wiosną, czy nie? Wydaje mi się, ze widziałam u ciebie obcięte na zdjęciach, ale mogę się mylić
popcorn 13:41, 03 kwi 2014

Justyś, popytaj sąsiadów, znajomych, może gdzieś dalej, lub co jakiś czas jest taki bazarek z różnościami jednak w okolicy? Mój bardzo lubię. Choć tak jak napisałam Małgosia, dzisiaj było tego tyle, że oczopląsu można było dostać

Małgoś, jakbym wiedziała że Kasia chce kupić tę ławkę, to bym zadatek zostawiła.. ale nie obejrzała, więc tak głupio... ale może jeszcze będą...
Ptaszor był cudny, praktycznie nówka, wymyśliłam że od czapy by wyglądał przy moich zardzewiałych, więc odpuściłam Cieszę się że trafił do Ciebie Pokaż jak postawisz w trawkach

Te brązowe ciachnęłam końcówki (suche były, to ten fragment zawiązany w koka zimą). Tych małych - co i Tobie z giełdy na śląsku wiozłam - nie obcinałam. A to chyba ta sama odmiana. Generalnie na pewno nie na zero, bo one w większości żywe są Jak masz suche źdźbła to je wyczesz palcami, ew. ciachnij końcówki i już

pozdrawiam!!
GabiK 13:49, 03 kwi 2014

Dokładnie Margolka, przy tych zimozielonych trawach, to tak jak też napisała Danusia w artykule - obcinasz tylko to co brzydkie. Jak z żurawkami - jak ma ładne liście to zostaje, a z brzydkich i przemarzniętych i tak nic nie będzie. W zeszły roku 2 ciachnęłam, bo suche były w większości, a dwie nie, i te ciachnięte wywaliłam potem bo bardzo słabo odrastały. A te tylko odświeżone pięknie się prezentowały.