Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Krys 22:49, 28 mar 2012

popcarol napisał(a)
Krysiu jak skończę odezwę się do Ciebie Korę przywiozłaś? Wszystko ok?

Ewo - dzięki Jutro powinna dojść do Ciebie trawa

pozdrawiam!!

Jadę w sobote po kore Oj coś niefajną pogodę zapowiadają
popcorn 08:37, 29 mar 2012

Krysiu w sobote w godz ok 14-20 bede w Zdunskiej Woli (Karsznice). Moze jakos sie spotkamy - dalabym Ci paczuszke runianki? Masz blizej do Zdunskiej niz do Pabianic, prawda? Chyba ze rano pojedziesz po kore - to po drodze? Na 10ta mam dentyste, ale wczesniej/pozniej?

Ewo - nie masz nic przeciwko? Troche mi zostanie pewnie
anika 10:37, 29 mar 2012

ooo ile się tu u Ciebie dzieje. Karolinko jeszcze cisków nie przycięłaś? Ja zrobiłam to zaraz po posadzeniu, nie za wcześnie?
popcorn 10:48, 29 mar 2012

Aniu nie przycięłam jeszcze, chociaż powinnam zaraz po posadzeniu. Ale dopiero wczoraj kupiłam ukorzeniacz... szkoda mi było 70 gałązek wyrzucić
Może dzisiaj uda mi się je ściąć (chociaż to nie takie łatwe - linkę muszę sobie jakoś rozpiąć żeby poziom uzyskać) i w ukorzeniacz i do ziemi

Słonko wyszło, może trochę ogrzeje powietrze - zimno dzisiaj strasznie. brr... a ja mam jeszcze trochę runianki do posadzenia
anika 11:03, 29 mar 2012

Aaa to ok. Ciekawe czy się przyjmą, najgorzej z podlewaniem. Deszcz nie pada a ja na działce będę dopiero w sobotę
popcorn 11:11, 29 mar 2012

Ciski się przyjmą - te co sadziłyśmy. Podlewam co 2 dni, u nas na górce sucho, do tego mocno wieje zwykle...
Te po obcięciu - będzie sukces jak 1/3 się przyjmie, one się trudno ukorzeniają...

Wiesz teraz to jeszcze nie jest źle, ziemia ma trochę wody w sobie po zimie. Będzie dobrze, przyjmą się! Mój jeden sadzony na jesień trochę podmarzł... muszę pochodzić po działce to zrobię fotki. Posadzonych docelowo, a ogolonych wczoraj bukszpanów też Jak sobie zrobie przerwę w pracy to pochodzę po ogródku i pokażę. Mam nadzieję żywopłot z cisów nie będzie podmarzać :/
popcorn 15:17, 29 mar 2012

Funkie rosną w oczach. Parę dni temu - dosłownie ze 3?

I dzisiaj:

Storczyki kwitną mimo wełnowców... nie mogę sobie z nimi poradzić :/
bacowa 19:07, 29 mar 2012

Cześć , trawa dotarła , dzięki Ci dobra kobieto ,wczoraj zastanawiałam się jaka to odmiana ,biała czy żółta .Po liściach już wiem że biała ,no i fajnie .Na tle ciemnych jałowców będzie dobrze wyglądać .

Rumianką dziel wg. uznania .

pozdrawim Ewa
popcorn 19:52, 29 mar 2012

Witaj Ewo,
cieszę się że trawa dotarła Wykopał mi M całą spod kominka-wywietrznika, ucieszył się że trawa zniknie

Storczyki kwitną, w tle widok z okna przed dom... nadal łyso strasznie Widać włókninę i cały warzywnik

Obcięłam oleander i to dość drastycznie. Jakiś łysy się zrobił i rzadki... a teraz wygląda jeszcze gorzej

Dalia karłowa wypuszcza świeże przyrosty

Wiosna!

Niedawno wróciłam z centrum Łodzi, zabłądziłam... jednak GPS by się przydał... odebrałam jagody kamczackie (2 dla Brata, 1 dla mnie) i 10 sadzonek żurawiny (3 gatunki - dla mnie
Zbiera mi się praca - obcięłam wczoraj bukszpany, sadzoneczki planowałam dzisiaj wsadzić w ziemię... nie udało się, padało a po pracy jechałam po Młodą do przedszkola i prosto po żurawinkę. Może jutro - bo szkoda tych gałązek.
Może jutro obetnę też cisy i znów - ukorzeniacz i do ziemi Muszę pilnie dokupić nową działkę, żebym miała gdzie sadzić
Wstąpiłam po drodze do Castoramy, piękne cisy mają - 50-60 cm, łądnie rozkrzewione, ale po niecałe 22 zł/sztuka... nic dziwnego nabywców brak

popcorn 09:44, 30 mar 2012

Dzisiaj zimno, rano było tylko 2 stopnie na plusie. Nawet krokusy jeszcze nie kwitną... powychodziły jakieś niebiesko kwitnące - cebulice chyba? Nie pamiętam nazwy, a opakowania z garażu wyrzuciłam w wirze wiosennych porządków
Jak zrobię sobie przerwę w pracy wyskoczę szybciutko cyknąć parę fotek - w tym wczorajszych zakupów
miłego piątku! jupi - już weekend!
Jutro spotkam się z Krysią po południu, przekażę jej trochę runianki pozostałej z szalonego sadzenia pod cizami I znów fotek nie zrobiłam - poprawię się