Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 19:11, 26 mar 2012

Dojechaliśmy. Kosaćce cało dojechały. Teraz Teściowa musi sobie miejsce pod nie naszykować (duuużo miejsca i zawieziemy je w sobotę. Mogą poczekać
Jutro posadzę sobie kilka funkii zielono-białych i jednego ciemiernika który też rósł na Babcinej likwidowanej rabacie. Ochłodziło się trochę, zmarzłam...
Ale ogród Babci ogarnięty, byłam dumna... Drzewka poprzycinałam, krzewy, wygrabiłam liście, zlikwidowałam rabatę kosaćcową....
Jutro muszę podlać żywopłot cisowy, bo 2 dni nie podlewany...
Już całość rośnie, w sobotę skończyłam sadzić
popcorn 19:44, 26 mar 2012

Fotki domowe dzisiaj...

Agapanty przetrzymane zimą na strychu odbijają

Cebulki podpędzone czosnków i innych cebulowych niedługo powinny kwitnąć...

Bazylia kiełkuje

Zamia ma dwa nowe zieloniutkie megalistki

Poziomeczki:

Ciemiernik cuchnący:

Funkie chyba Frances Williams:
Agacia 21:58, 26 mar 2012

Produkcja pierwsza klasa A te na strychu -jak często zimą podlewałaś?
popcorn 08:25, 27 mar 2012

Hej Agatko! Dzięki Podlewałam jak mi się przypomniało... czyli bardzo rzadko... może ze 3 razy w okresie listopad-luty podlałam...
pozdrówka!
popcorn 09:34, 27 mar 2012

Pewnie jutro dostanę od Ewy runiankę! I będę ją sadzić pod cisami Jupi!
A dzisiaj po południu wykopię moją trawę dla Niej i po pracy wysyłam priorytetem
A jak wrócę muszę wsadzić te kilka funkii od Babci i ciemiernika. Wszystko mnie boli - w sobotę cały dzień pracowałam, wczoraj pół... Ale fajnie
popcorn 12:03, 27 mar 2012

Zamówiłam sobie 10 krzaczków żurawiny wielkoowocowej (3 różne odmiany) i dużą jagodę kamczacką (mam 2 ale małe, słabo rosną...dosadzę 3cią żeby jakieś owoce były Odbieram je we czwartek w Łodzi, zaoszczędzę na kurierze. Szkółka z Brzezin k/Łodzi.
Żurawinę będę sadzić pod borówkami amerykańskimi - takie same mają wymagania glebowe - kwaśna i wilgotna ziemia, powinno im być dobrze
Milka 12:07, 27 mar 2012

ale dorodne okazy uchowałaś
dobre miały warunki na strychu i żadnych chorób ani pleśni nie widać!
moja posianą lobelię, atakuje pleśń i chyba nici z sadzonek; wywale i jeszcze raz posieję
popcorn 13:34, 27 mar 2012

Witaj Irenko
Miałam żadnych sadzonek po parapetach nie rozstawiać, ale się nie da Przynajmniej pomidorów w tym roku nie mam... ale koktajlowe powoli będę wysiewać - już czas Tylko ziemi mi zabrakło, muszę znów kupić worek.
U mnie pleśni brak... jak Twoje zmarnieją to rzeczywiście tak zrób. Ziemię spod nich chyba też do kosza bym wyrzuciła, żeby nie roznieść...

pozdrawiam serdecznie!
Milka 14:07, 27 mar 2012

skorzystam z rad i tak zrobię miłego popołudnia
popcorn 14:58, 27 mar 2012

dzięki, wzajemnie!