Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Milka 15:07, 27 mar 2012

popcorn 19:46, 27 mar 2012

Dzisiaj chłodno było i wieje do tej pory. Wsadziłam godzinkę temu 3 duże sadzonki biało-zielonych funkii (od Babci, no name, nie było kogo spytać o odmianę :/ i ciemiernika (helleborus niger). I podzieliłam i wsadziłam w nowe miejsce odętki białe I podlałam żywopłot z cisów. I zrobiło się ciemno
popcorn 08:33, 28 mar 2012

Dzisiaj planuję posiać pomidory. Nie wiem czy nie za późno? Jakoś się zagapiłam w tym roku... już prawie kwiecień... w tym roku tylko koktajlowe (żółte gruszkowe). Ciekawe co to za wynalazek
Kupiłam wczoraj 2 worki ziemi, przyniosłam skrzynkę z garażu, ale już nie miałam siły. Znów padłam razem z Młodą... jakaś przemęczona jestem... a potem się budzę w środku nocy w ubraniu cała skostniała w dziwnej pozycji
miłego dnia!
Krys 09:04, 28 mar 2012

Karolina spokojnie,zdrowie najwazniejsze zdążysz wszystko zrobić to jeszcze marzec W sobote jadę po kore do Zgierza ,pod ten adres który mi dałaś
popcorn 09:11, 28 mar 2012

Wiesz Krysiu, myślę że to emocje bardziej niż zmęczenie fizyczne... no ale może dzisiaj się wyśpię
Spoko, dzisiaj teoretycznie nic w ogródku robić nie muszę, może rów przed domem wygrabię jak nie ściemni się zbyt szybko
Fajnie że masz przyczepkę, też bym pojechała sama gdybym miała...albo M wysłała
Daj znać jaka ta kora w tym roku. Może luzem taniej? Była tam wielka góra na podwórku, więc pewnie taniej niż w worku...
pozdrawiam!
popcorn 12:04, 28 mar 2012

Dostałam paczkę od Ewy! Dziękuję Ci bardzo! Śliczna runianka, multum Po pracy zacznę sadzić pod cisami
Opakowałaś tak pancernie że ledwie dotarłam do środka DZIĘKI serdeczne!

pozdrawiam
Karolina
popcorn 19:15, 28 mar 2012

Ewa przysłała mi straszną ilość runianki.. nie zdążyłam wszystkiego posadzić, zresztą chyba trochę mi zostanie sadzonek.. DZIĘKUJĘ serdecznie raz jeszcze! Mam nadzieję roślinkom będzie u mnie dobrze, będą rosły wzdłuż północnej granicy działki, w większości w cieniu. Wiem że lubią wilgoć, więc będę podlewać
Jutro wrzucę fotki posadzonych, bo dzisiaj już wysiadam

Przycięłam też bukszpanowe prawie-kulki. Sadzoneczki po cięciu muszę jutro powsadzać w ziemię. Zrobię obwódki po zewnętrznej warzywnika - zobaczymy ile z nich się przyjmie... to chyba dobre miejsce, bo będę podlewać warzywka, to i im wody nie zabraknie

Kupiłam dzisiaj wielodoniczki (na ogórki i pomidory) i ukorzeniacz. Może jutro przytnę posadzone ostatnio cisy, to zrobię sadzonki
Krys 22:01, 28 mar 2012

Karolina jak masz nadmiar runianki to ja jestem chetna Oj nie pomyslałam,że obcięte cisy można ukorzenic dobrze ,że wpomniałaś
bacowa 22:02, 28 mar 2012

Cieszę się , że Ty się cieszysz . Niech rosną i powodzenia w uprawie .

Ewa
popcorn 22:43, 28 mar 2012

Krysiu jak skończę odezwę się do Ciebie Korę przywiozłaś? Wszystko ok?

Ewo - dzięki Jutro powinna dojść do Ciebie trawa

pozdrawiam!!