Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

renatamama3 21:48, 12 lip 2014

Karola ,też tak poszerzam trawnik ,ociupinkę ,tak mówię do M ,a miejsca będziesz miała jak ci zrobią kanalizację.
monteverde 22:07, 12 lip 2014

Bogdzia napisał(a)
Karola no chyba masz racje ze Twoja nie jest podobna do Edenki. Moja stara wygląda tak

Eden Rose jest 88, 85, i bez numeru, ale w pąku Karoli jak Edenka wyglądaBogdzia masz śliczne
Karola pięknie w ogrodzie pozdrówka
Bogdzia 22:09, 12 lip 2014

popcarol napisał(a)
Kasia

Bożenko, tak mi się wydaje, że ta róża - mam dwie - wyląduje u Teściowej Kupiłam jej prawdziwą Edenkę ubiegłej jesieni w Skierniewicach i ona ma Edenkę a ja nie A kupowałam pod Halą, od pana od róż i twierdził że to Eden, pytałam.. i namówiłam Małgosię Margarete i też ma tę udawaną Edenkę buu. Piękne te Twoje róże!!!

Moja stara też od pana od róż.Czy dzis byłyście u niego?
agniecha973 22:15, 12 lip 2014

KArolina, jaką masz odm. śliwy? Smaczna?
Pomarańczowe jeżówki kopsaj do mnie jak się chcesz pozbyć Zbieram wszystkie pomarańczowe.
U mnie zawilce też kwitną od ponad tygodnia. Strasznie szybko w tym roku.
popcorn 22:37, 12 lip 2014

Renatko - czemu piszesz że jak będę miała kanalizację będzie więcej miejsca? Nie wydaje mi się? Chyba że coś zniszczą, to będzie miejsce na coś nowego

Monte, dziękuję, ale ta róża jest wielkokwiatowa, no i nie wygląda tak cudnie jak Edenka. Nie przepadam za wielkokwiatowymi :/

Bożenko, nie, pan spod Hali mieszka w Pabianicach a plantację ma w okolicach Łasku ale nie wiem gdzie. Byliśmy u innego pana, adres mam, nazwiska nie...

Aga, nie wiem jaka to odmiana, wiem tylko że to śliwa japońska, chyba Santa Rosa. Dość smaczna, ale "sztuczna" w smaku - jak śliwki sprzedawane w biedronce, kojarzysz? Chyba dobrze się przechowują, są dość twarde. Zjadamy, jest wcześniej od węgierki, no i dopiero w tym roku jest dużo. Kupowana u nas na targu.

Jesienią, a może lepiej wiosną? mogę Ci ciachnąć po kawałku moich pomarańczowych jeżówek, mam chyba 2 lub 3 różne w tym kolorze Tak, wszystko szybko kwitnie, mam nadzieję to nie znaczy że zima szybko przyjdzie, szybciej niż zwykle

magnolia 22:42, 12 lip 2014

popcarol napisał(a)
Renatko - czemu piszesz że jak będę miała kanalizację będzie więcej miejsca? Nie wydaje mi się? Chyba że coś zniszczą, to będzie miejsce na coś nowego

Monte, dziękuję, ale ta róża jest wielkokwiatowa, no i nie wygląda tak cudnie jak Edenka. Nie przepadam za wielkokwiatowymi :/

Bożenko, nie, pan spod Hali mieszka w Pabianicach a plantację ma w okolicach Łasku ale nie wiem gdzie. Byliśmy u innego pana, adres mam, nazwiska nie...

Aga, nie wiem jaka to odmiana, wiem tylko że to śliwa japońska, chyba Santa Rosa. Dość smaczna, ale "sztuczna" w smaku - jak śliwki sprzedawane w biedronce, kojarzysz? Chyba dobrze się przechowują, są dość twarde. Zjadamy, jest wcześniej od węgierki, no i dopiero w tym roku jest dużo. Kupowana u nas na targu.

Jesienią, a może lepiej wiosną? mogę Ci ciachnąć po kawałku moich pomarańczowych jeżówek, mam chyba 2 lub 3 różne w tym kolorze Tak, wszystko szybko kwitnie, mam nadzieję to nie znaczy że zima szybko przyjdzie, szybciej niż zwykle

Karol jeżówek nie dziel jesienią- z moich obserwacji wynika że znacznie gorzej to zosza niż wiosną.Dotyczy to odmianowych, te próbowałam. Z podziału jesiennego juz drugi raz połowa nie obudziła się, a wiosną 100% sukcesu, jeszcze 3 tyg temu mój M. urwał część bez korzeni i bez piętki- żyje, puszcza listki ( tylko M. stoi nad nią z konewką codziennie)
agniecha973 23:03, 12 lip 2014

Nie, Karolina, nie dziel. Akurat pomarańcz u mnie na topie, więc tak wyszło z moim komentarzem.
Szukam od jakiegoś czasu śliwki podobnej do tej, któa kiedyś rosła u wujka. Mówili na nią brzoskwiniowa, a pyszna była! Lepsza od nektaryn i brzoskwiń. Niby są takie do kupienia, ale nie na miejscu. Jak składałam rok temu zamwóienie na drzewka owocowe, to wybrałam sklep, w którym mieli właśnie tą śliwkę, ale nie przyszła. I dalej jej nie mam.
Z tą zimą mam te same podejrzenia, ale nie rozdmuchuję ich w sobie, bo po co się stresować na zapas.
renatamama3 23:04, 12 lip 2014

Bo ,będziesz mogła sadzić tam ,gdzie masz oczyszczalnię ,czy nie?
Anita1978 23:31, 12 lip 2014

No u ciebie to nie nadrobie !.......piszecie i piszecie....mimo to pozdrowka i buziaki!
P.s. A kot Brytyjczyk jak mruczy po angielsku
Krys 23:32, 12 lip 2014

popcarol napisał(a)

Spotkanie z Krysia i Romkiem było przemiłe. Piękna okolica, super widoki z okna, działka wielka, z potencjałem.

Karolina ale pojechałaś ale dzieki za pochwały i zapraszam częściej trawka to Ice Dance,pozdrawiam aa zapomniałam kotek cudny i futerko ma ja sztuczne pewnie milutkie i sliczny kolor