Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Krys 23:45, 12 lip 2014

Karolina róże masz cudne,ja musze dokupić i juz mam miejsce na nie a limki jak zakwitna u Ciebie to będzie czad
Anita1978 23:50, 12 lip 2014

Kotek cudny! Ja mam psinkę i królika i na razie starczy!
Krys 00:00, 13 lip 2014

Carex morrowii 'Ice Dance'
Ozz 00:21, 13 lip 2014

magnolia napisał(a)
Karol jeżówek nie dziel jesienią- z moich obserwacji wynika że znacznie gorzej to zosza niż wiosną.Dotyczy to odmianowych, te próbowałam. Z podziału jesiennego juz drugi raz połowa nie obudziła się, a wiosną 100% sukcesu, jeszcze 3 tyg temu mój M. urwał część bez korzeni i bez piętki- żyje, puszcza listki ( tylko M. stoi nad nią z konewką codziennie)
Wiedza na wagę złota.
paniprzyroda 09:10, 13 lip 2014

Z jeżówkami mam obserwacje podobne, źle zniosły jesienne przesadzanie, z trudem odbija zielona Green Jevel.
Karola, u mnie 6 wrzesień, będziemy pisać jeszcze Miłej niedzieli
Madzenka 09:22, 13 lip 2014

Własnie dlaczego jeżówki się tak długo ukorzeniają? Nad moimi stoję z konewką od 14 maja!!!!
popcorn 09:57, 13 lip 2014

Magnolio, dziękuję za info! W takim razie z dzieleniem i przesadzaniem jeżówek poczekam do wiosny. Żeby mój M stał nad czymkolwiek z konewką... ech nie do zrobienia!

Aga, kupiłam wczesną wiosną chyba taką śliwo-brzoskwinię, u nas się na nią mówiła Jerozolimka. Może w przyszłym roku chociaż jedna śliwko-brzoskwinia będzie? Kupowałam wysyłkowo przez alle...

Renatko, mamy szambo, na szambie rośnie m.in. juka która chyba lubi to miejsce. Więc w kwestii dodatkowego miejsca do sadzenia nic się nie zmieni:/ kwadrat trawnika za domem musi zostać i tam nie mogę sadzić drzew - bo tam jest instalacja od rekuperacji - wymiennik ciepła na większej części powierzchni, ok 1,5m pod ziemią.

Anito, no gadanina u mnie jak zwykle Ale ja tak lubię! Fajnie że wróciłaś, zajrzę może jakaś fotka już jest? Było super? Bardzo gorąco?

Krysiu, dziękuję za info! Trawkę posadziłam do doniczki z dobrą ziemią, jak się ukorzeni znajdę jej dobre miejsce. Nie pojechałam, tylko sama prawda! Super byłoby mieć chociaż połowę Waszej działki, ale bym miała miejsca do sadzenia!!!
popcorn 10:03, 13 lip 2014

Krysiu, a jakie róże planujesz i gdzie je posadzisz?? Przy południowej stronie domu? Ale będzie czad!!

Anitko, dzięki, Twoja psina też super! I wychowana!

Krysiu, dzięki za namiary!

Mariolko, kolejna cenna opinia! Więc nie ruszam!

Marzenko, nie mam pojęcia. Gdzieś czytałam że nie lubią przesadzania, ale wymyśliłam że gdybym je przeniosła z dużą bryłą ziemi?? Jednak poczekam do wiosny...

Buziam, miłego dnia! Muszę ogarnąć, sałatkę jakąś zrobić, bo idziemy do kina, a potem wpadnie brat M z dziewczyną obejrzeć kota i może grila odpalimy, wczoraj kupiłam wiejską kiełbasę na targu, 1,5 kilo, nie wiem po co znaczy wiem - bo ładna była

renatamama3 10:25, 13 lip 2014

No ,to miłego dnia ja za chwilkę wybywam nad Rożnów .
Juzia 11:08, 13 lip 2014

Popyt na tanie zawsze będzie...takie czasy. I według mnie to rząd powinien coś z tym zrobić (myślę o pseudohodowlach). Ustawy o zakazie handlowania nierasowcami nie ma jest tylko zakaz rozmnażania w celach handlowych i zakaz sprzedaży zwierząt na bazarach itp.
Zła ustawa powstała i źle się porobiło....ale to nie wina ludzi, którzy kupują tylko wina tych co chcą się dorobić na krzywdzie zwierząt.

Karolinko...dla Ciebie nie ważne czy rasowa czy nie...już ją kochasz prawda?

A ja po prośbie jeszcze....pokazałabyś ostrogowca??? Plisss