Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

ANNA1976 09:25, 22 lip 2014

popcarol napisał(a)

Kot obserwował z przejęciem A potem gonił żabę

Słodziak
popcorn 09:27, 22 lip 2014

witaj Aniu!
słodziak śpi właśnie za laptopem, na moim biurku Generalnie zachowuje się trochę jak pies, nie odstępuje mnie na krok jeśli tylko ktoś jest w domu, kot siedzi w tym samym pomieszczeniu.

pozdrawiam!
Ozz 09:28, 22 lip 2014

Karola napisze Ci na pw, by zbędnej reklamy nie robić
popcorn 09:30, 22 lip 2014

dzięki
ANNA1976 09:37, 22 lip 2014

Sliczny jest Ja mam dwa małe pieski, a raczej suczki
Jakiej rasy jest Twój kociak?
Mam jeszcze jedno pytanie - na pierwszej stronie twojego wątku napisałaś że nie wolno ci kopać w miejscu gdzie masz zakopane instalacje od pompy ciepła. Dlaczego nie?
Pytam ponieważ też mam pompę ciepła i instalator nie wspominał że nie mogę niczego tam sadzić. Czy korzenie mogą zaszkodzić?
popcorn 09:46, 22 lip 2014

Kotka brytyjska krótkowłosa, ale bez rodowodu.

Nie wolno mi nie tyle kopać, co sadzić drzew za domem - w miejscu gdzie mamy płytowy, gruntowy wymiennik ciepła. Jest do rekuperacji potrzebny, nie do pompy ciepła. To taka instalacja, zajmuje większą część pod trawnikiem, na głębokości ok 1,5 metra pod nawierzchnią. Korzenie mogłyby go uszkodzić, poza tym podlewanie też mu nie służy, bo ta instalacja jest odwadniana i pompa by tam chodziła non stop...

Odwierty od pompy ciepła mamy pionowe i są zrobione pod podjazdem, więc na podjeździe raczej niczego nie posadzę hihi

pozdrawiam!
ANNA1976 09:49, 22 lip 2014

Bardzo diękuję
popcorn 21:48, 22 lip 2014

Prawie opróżniłam dzisiaj kompostownik (do przestawienia za płot). Może jutro skończę i M mi przestawi i będę mogła tam zrobić bukszpanowe kulkowisko Wyłożyłam 2 taczki nie przerobionego do końca kompostu z wierzchu, M mi je przekopał w miejscu po bobie - posadzę tam truskawki.

3 kolejne taczki - już ładnej, czarnej ziemi kompostowej rozłożyłam w okolicach czereśni. Muszę coś posadzić tam, bo trochę zajęło mi oczyszczenie tego miejsca z chwastów. Jest tam bardzo sucho, myślałam o jeżówkach z tyłu (między cisami a płotem) i przywrotniku z przodu - przed cisami. Tylko jak to zrobić żeby jeżowki nie wlazły na cisy? hmm

Podlałam też ogródek z przodu i obcięłam różom przekwitłe kwiatostany.

No i wstępnie zaprojektowałam położenie rabat na działce Brata Ale to tuż po pracy, w cieniu na leżaczku - nadal jest tak gorąco że nie da się w słońcu nic robić...
Bogdzia 22:01, 22 lip 2014

Karola u mnie też upał że nic zrobic się nie da a dziś jak podlewałam ogród nagle zaczał padac deszcz i wyobraź sobie padał do działki przed moja a na mojej tylko pokropił odrobinę a u sąsiada cudny gesty byl i porzadnie popadał. A ja musiałam podlewac.
popcorn 07:30, 23 lip 2014

Bożenko, wierzę Ci, raz w życiu coś takiego widziałam i tak musi być - pada do miejsca X, a za chwilę kończy się zasięg chmury i nic z tego... u nas nie padało, u sąsiada też nie hihi

miłego dnia!