Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

an_tre 20:49, 19 kwi 2012

Karolino same pączki u ciebie, jak zrobi się ciepło to wszystkie eksplodują kwieciem, ale będzie pięknie też mam brzoskwinię, ma co roku kwiat i owoce, aż łamią się gałązki, przerywam je ale to jeszcze za mało, tej wiosny podsunęłam mojemu M artykuł o cięciu brzoskwiń i przyciął...bardzo radykalnie tego roku żadna gałązka nie złamie się pod ciężarem owoców , bo cienkich w ogóle nie ma ale podobno tak brzoskwinię trzeba ciąć
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
popcorn 22:55, 19 kwi 2012

Jolu - dzięki
Kasiu - dzisiaj pooglądałam sobie w sklepie różniaste florovity, ale takiego do hortensji nie bylo. Ani tego, ani magicznej siły - a chcialam kupic. Może jutro zapytam w innym ogrodniczym. Dzięki za info, nie wiedziałam ze jest taki Będę pisać jak się wisienki sprawują

Boćku ta kulka to bukszpan variegata Nie moja, Irenki z Miłkowa. Mam nadzieję taką zdobyć
popcorn 22:57, 19 kwi 2012

an_tre napisał(a)
Karolino same pączki u ciebie, jak zrobi się ciepło to wszystkie eksplodują kwieciem, ale będzie pięknie też mam brzoskwinię, ma co roku kwiat i owoce, aż łamią się gałązki, przerywam je ale to jeszcze za mało, tej wiosny podsunęłam mojemu M artykuł o cięciu brzoskwiń i przyciął...bardzo radykalnie tego roku żadna gałązka nie złamie się pod ciężarem owoców , bo cienkich w ogóle nie ma ale podobno tak brzoskwinię trzeba ciąć

Aniu
dzięki za wizytę i info. Muszę poczytać, pojęcia nie mam o cięciu brzoskwini. W tym roku wcale jej nie cięłam, odpuściłam zupełnie bo miała cała zostać ścięta... a tu nam niespodziankę zrobiła i cała w kwiatkach Chyba już na cięcie za późno...
KasiaWB 23:04, 19 kwi 2012

popcarol napisał(a)
Jolu - dzięki
Kasiu - dzisiaj pooglądałam sobie w sklepie różniaste florovity, ale takiego do hortensji nie bylo. Ani tego, ani magicznej siły - a chcialam kupic. Może jutro zapytam w innym ogrodniczym. Dzięki za info, nie wiedziałam ze jest taki Będę pisać jak się wisienki sprawują

Boćku ta kulka to bukszpan variegata Nie moja, Irenki z Miłkowa. Mam nadzieję taką zdobyć

Karolka, ja kupowałam ten florovit w Obi, w LM nie było.
bacowa 06:26, 20 kwi 2012

Cześć Karola

dostałaś już trawy od Mariusz ? zamówiłam u niego i jeszcze jakoś nie przysyłają, ciekawa jestem czy Ty dostałaś .

pozdrowienia Ewa
popcorn 08:45, 20 kwi 2012

Kasiu - Obi mam strasznie daleko, nie chce mi sie jechać... może w lokalnym ogrodniczym kupię.

Hej Ewo! Dawno Cię nie było! Czyzby Twoj M dzisiaj z naszą firmą się szkolił??
Nie, nie dostałam traw od Mariusza, ale pytał czy chcę już czy czekam na całość- zamówienie jest częściowo gotowe, ale nie miał miskanta jednego więc czekam aż mieć będzie i dopiero wtedy prosiłam o całościową realizację.. może u Ciebie jest podobnie? Zadzwoń, spytaj, albo maila napisz? Może coś z systemem? Bo powinni chociaż powiedzieć kiedy się traw możesz spodziewać...

Dzisiaj kupiłam sobie na targu od babci 2 duże kępy sasanki fioletowej. Posadziłam przed domem w słońcu, bo miałam już kilka (też różową i białą) w cieniu przy tarasie i chyba tego cienia nie lubią... bo ledwo jedna ma jeden kwiatek teraz, a reszty nie widać...

A to moje wczorajsze zakupy - tylko płyny zostały. Muszę kupić więcej nawozu do bukszpanów (w Lidlu po 7,99, zielona butelka), bo nigdzie indziej nie widziałam. O ile florovit jest bardzo wydajny, to tego już 1/3 butelki wczoraj wylałam.. Albo po prostu mam dużo bukszpanów

popcorn 09:43, 20 kwi 2012

Moje dzisiejsze nabytki - od babci na targu - 2 sasanki po 5 zł/szt.:

Znalazłam też kwitnące (pojedynczo, bo te obok przyłapał mróz) tulipanki botaniczne:

Agnes 10:11, 20 kwi 2012

Śliczne te sasanki
Juzia 10:27, 20 kwi 2012

Agnes napisał(a)
Śliczne te sasanki

O tak!
popcorn 10:37, 20 kwi 2012