Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

majkel0326 19:05, 21 kwi 2012

Karolonko,to masz dobrze,wszystko zrobione.Tylko wypoczywać i podziwiać jak wszystko rośnie
popcorn 21:46, 21 kwi 2012

Sebku - fajny tekst
Marzenko, Majeczko - od 3 lat w wolnej chwili ZAWSZE coś robiłam i NIGDY nie było widać końca. A dzisiaj cośtam porobiłam, usiadłam i... dziwnie niczego nowego nie wymyśliłam na "już" Naprawdę koniec widać. Bieżące utrzymanie - żeby nie zarosły wszystkiego chwasty. I tyle
Wiadomo - garaż trzeba posprzątać. Zawsze coś się znajdzie. Ale to co miało być posadzone rośnie. Prawie wszystko

Tulipanki zaczynają kwitnąć - nareszcie

Botaniczne:

I zwykłe, w żwirku

Żurawki się ruszyły, narcyze niedługo zakwitną
popcorn 08:27, 22 kwi 2012

Wczoraj po południu przeszła u nas burza. Wszystko dokładnie podlane Teraz ruszy z kopyta pewnie

Brzoskwinia cała w kwiatach, Młoda boi się obok przechodzić bo cała bzyczy - chyba wszystkie pszczoły i bąki z okolicy na niej siedzą
Dzisiaj znów piękne słonko Miłego dnia!
mira68 08:32, 22 kwi 2012

Karolino ładnie wszystko u ciebie kwitnie wiosna to piękna pora roku zazdroszcze Ci że mogłaś poleniuchować ja narazie mogę pomarzyć ale ustaliłam plan pracujemy w pocie czoła do wczasów a po wczasach leżaczek i patrzenie w niebo
popcorn 09:30, 22 kwi 2012

karolciab93 10:08, 22 kwi 2012

Witaj Karolciu tulipanami znow sie pozachwycam ! cudne sa ! mam nadzieje ze niedziela uplynie milo i wpadna do głowy jakies nowe pomysly
Agacia 10:29, 22 kwi 2012

Hej Karola, pergole bardzo ładne i super pomysł na ozdobienie warzywnika. Ławka niczego sobie, wszystko kwestia kasy Ja bym najpierw pakowała w rośliny, a to byłaby taka wisienka na torcie Ogólnie widzę, że robota Ci się w rękach pali, dużo zrobiłaś! Podoba mi się także to, że masz tyle roślin użytkowych. I to mi przypomina, że formowałaś w zeszłym roku jabłonkę przed domem - jak się ma?
popcorn 14:10, 22 kwi 2012

Hej Karolciu! Jak tam pomysły? Zaraz do Ciebie zajrzę Tulipanki też mi się podobają i zastanawiam się skąd ja je mam Te które kupiłam masowo w 1 gatunku jeszcze nie kwitną. A te 9 przed domem bladożółtych??? Hmm...

Hej Agatko! Ławkę na razie odpuściłam. Rośliny praktycznie wszystkie juz kupione, nawet pomysłu nie mam co bym jeszcze chciała I miejsca na ewentualne chciejstwa brak... Więc w sumie wisienkę możnaby kupić, ale ławka mogłaby być tańsza
Użytkowych mam dużo, chociaż już mniej niż ozdobnych Jabłonka ma się dobrze, niedługo zakwitnie - na razie mogę ją pokazać w pączkach
Zaraz idziemy na spacer, przy okazji cyknę fotki dla Cię
popcorn 15:07, 22 kwi 2012

Agatko - jabłonka dla Ciebie:

I z bliska pąki:

Tulipanki jeszcze dzień-dwa ciepełka i zakwitną

Brzoskwinia cała w kwiatach:

Miejsce po różach - 7 przemarzło nie wiem czy chce znowu róże

Rabatka przed domem z sadzonkami trzmieliny od Przemka - Shrekola

Warzywnik - pod włókniną ogórki od wczoraj i rząd fasoli szparagowej (nie mogłam się powstrzymać)

Cebula się pokazuje:
popcorn 15:10, 22 kwi 2012

Jeszcze więcej tulipanków zakwitło w żwirku przed domem:

Rh "Cunningham's White" - posadziłam wczoraj, od razu pąki prawie się otwarły - ciepło jest

Cała rabata z Rh - przy tarasie - muszę pielić i dosypać świeżej kory:

I inne ujęcie żeby ten na kijku się załapał: