Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Bogdzia 21:06, 25 lis 2014

popcarol napisał(a)

obcięłam werbenki, nasiona się zaczęły obsypywać. Zebrałam trochę, resztę gałązek rzuciłam na rabatę. Niech się wysieją same
Rośliny w 3 doniczkach które mam od 2 dni w domu zaczęły podsychać:/ mam nadzieję nie padną:/ Mam jeszcze 2 doniczki na dworze, dla których nie mam podstawek... wezmę do domu zanim mocniej przymrozi.

Miłego wieczoru!!

U mnie werbena wzieta do domu też zaczęła podsychac ale od dołu wypuszcza już nowe pędy , może tak będzie i u Ciebie. Jestem zawsze na bieżąco. Buziaki.
Luiza 23:10, 25 lis 2014

Ja też jestem na bieżąco!!!
popcorn 08:03, 26 lis 2014

Bożenko, dzięki za pocieszenie!! Liczę na to, nie ukrywam Jeszcze 2 małe doniczki mam na dworze, obcięte, te wyglądają zdrowo...
Kasiu, pozdrawiam!!
Gardenarium 09:47, 26 lis 2014

Przeniesione doniczki z werbeną do chłodu - pędy tegoroczne obetnij, od dołu zacznie wypuszczać nowe, ale lepiej żeby nie rosła, musi mieć chłód, prawie zero. Wtedy ani nie zmarznie ani nie urośnie. U mnie rosła, wyrosła na 1,5 metra zimą.

Instagram Ogrodowiska
popcorn 09:50, 26 lis 2014

hej Danusiu!
dziękuję! Niestety nie mam takiego miejsca, albo parapet (zimą wieje od okna, kilkanaście stopni na plusie, bo w domu ciepło). Piwnicy brak, garaż nieogrzewany, czyli zmarznie, raczej :/
Będę kulkować, jeśli zacznie szaleć na parapecie hihihi
pozdrawiam!!
Margarete 13:55, 26 lis 2014

Gardenarium napisał(a)
Przeniesione doniczki z werbeną do chłodu - pędy tegoroczne obetnij, od dołu zacznie wypuszczać nowe, ale lepiej żeby nie rosła, musi mieć chłód, prawie zero. Wtedy ani nie zmarznie ani nie urośnie. U mnie rosła, wyrosła na 1,5 metra zimą.

Mam garaz - jest na plusie nawet w najcięższe mrozy bo pod domem ale nie mam swiatła....to nie wiem czy werbena da radę......????
popcorn 14:06, 26 lis 2014

Małgosiu, moim zdaniem da radę! Ale może Danusia zajrzy...
pozdrawiam!!
Tess 14:15, 26 lis 2014

Też wykopałam i wsadziłam werbenę do doniczek.
W ub. roku świetnie przezimowała. Wiec mam nadzieję, że i teraz się uda.
Trzymam na nieogrzewanej klatce schodowej. Ale przy oknie.
Mysle jednak, że da radę i bez okna. Wiosną, jak zacznie wypuszczać młode pędy, gdzieś w widniejsze miejsce przestawisz.
popcorn 14:19, 26 lis 2014

Olili 14:20, 26 lis 2014

Margarete ,Popcarol dawajcie te werbeny do mojego garażu - zimą +8 i dwa okna