Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

11stokrotka 20:13, 12 gru 2014

Podpisuję się pod opinią Grembosi. Ogród cacuszko.
Ale tytułu wątku bym nie zmieniała na krótszy, tak łatwo Karolcię odnaleźć dzięki tej długości. Nawet w smartfonie znajdę choć już prawie ślepa jestem .
popcorn 20:25, 12 gru 2014

hehehe
dzięki, Małgosiu! Wymyślę coś równie długiego
Bogdzia 10:03, 13 gru 2014

Kupiłam sobie nowy wielki monitor i na nim Twoje zdjecia robione nowym aparatem wyglądaja ślicznie, chyba dobry model tym razem kupilas.Miłego weekekndu.
popcorn 10:56, 13 gru 2014

Bożenko, dziękuję bardzo! Na nowym monitorze wszystko wygląda lepiej, zapewne hihi

pozdrawiam!!
popcorn 11:36, 13 gru 2014

Nowe pierniczki się chłodzą w zamrażarce, zaraz Młoda będzie wykrawać i do pieca Ze starych zostały...dwa

Pogoda nie zachęca... dzisiaj byłam zła - wstałam przed 7mą, ciemno jeszcze było i ledwo dojechałam na targ zaczęło padać kicha straszna. W tył zwrot i do biedrony
Mak kupiłam, bakalie też, suszone owoce na kompot wigilijny. Ale wcześniej makowców nie robię, nie lubię mrożonych:/ mam nadzieję w Wigilię raniutko wstać i zrobić
Pierogi przywiezie Mama

Miłego dnia!
renatamama3 13:30, 13 gru 2014

Karola ,buksiki fajne kuleczki Ci się robią .Też zaraz zmykam do Biedrony ,po ser do pizzy ,młody robi dziś urodziny i na kolację dla kolegów będzie pizza .Właśnie wysprzątałam w spokoju ,bo M zabrał młodzież na basen.
Makowce zwijane robiłam we wtorek ,sieradzą w zamrażalce dwa a jeden w brzuchach .pozdrawiam
popcorn 13:43, 13 gru 2014

hehe, siedzą w zamrażarce a jeden w brzuchach uśmiałam się
miłego, Renatko!
popcorn 13:50, 14 gru 2014

Uff, prawie wszystkie okna umyte Firanki się piorą. Już dzisiaj nic nie robię, odpoczywam Deszcz pada :/ szkoda, bo na plusie i kopczyki bym mogła dokończyć... oczywiście ziemi nadal nie mam, ale krety się uaktywniły, mogłabym wykorzystać.. może będzie jeszcze jakiś wolny suchy dzień z temperaturą powyżej zera
Gabi udekorowała większość pierniczków, do środy się musimy wyrobić - jasełka, Młoda jest Maryją
11stokrotka 13:58, 14 gru 2014

Karolciu, dużo roboty przy tych pierniczkach?
Może bym zrobiła, one wytrzymają do świąt (jak je dobrze schowam i sama nie wrąbię).
Kombinuję co mogę teraz zrobić żeby nie było szaleństwa na ostatnią chwilę.
popcorn 14:48, 14 gru 2014

Małgosiu, ja nie umiem piec pierniczków, posiłkowałam się gotową mieszanką od Oetkera, trzeba było dodać tylko jajko i masło. Wymieszać, wałkować, wycinać i piec ok 15-20 minut. I tyle. Schowamy żeby i te nie zniknęły w brzuchach i wytrzymają
Nic jeszcze nie robię, mak tylko zmieliłam na sucho, bo ja nie lubię mrożonek
24go mamy wolne, a 23go chyba też sobie wezmę, bo Gabi będzie w domu, 22go zresztą też... ale może wtedy jeszcze coś popracuję, widmo nowego katalogu naszych produktów nade mną wisi

pozdrawiam!!