popcorn
09:05, 09 maj 2012

Załatwiłam też Rh na nóżce - nie wykopuję obu, może jakoś się odratują - za dużo nawozu dla kwasolubnych musiałam im sypnąć, bo innego rozwiązania nie widzę - liście im zmarniały i odpadły
Pozostałe 3 na tej rabacie mają się dobrze - ale są starsze... Cunningham's White sadziłam ostatnio, a tego na nóżce latem ubiegłego roku... wygląda na to im dłużej rosną tym mniej wrażliwe...
Bez od Babci kwitnie zabójczo - a rośnie po północnej stronie domu... myślałam że wcale nie zakwitnie... ktoś chce rozsadkę? Wypuścił niedaleko odnóżkę, może uda mi się wykopać i zawieźć na spotkanie u Bogdzi
Te jaskry (?) też dostałam od Babci - bardzo je lubię
Kupione w ubiegłym sezonie żółtolistne funkie dobrze się mają pod Grandiflorą (która z kolei słabo rośnie...)
Obwódka bukszpanowa warzywnika pewnie do kosza - jednak mimo podlewania co kilka dni schnie - trzeba było w cieniu a nie w pełnym słońcu je posadzić, ale chciałam w miejscu docelowym...
I rabata z borówkami i bukszpanami
Pod nimi żurawina świetnie sobie radzi. Na pierwszym planie dosadzony ostatni nabytek - Borówka Amerykańska Sierra, z zawiązkami owoców
Spod niej trzmielinę przesadzę - może dzisiaj).
Bukszpana na pniu wsadziłam do gruntu z doniczki, tego sprzed domu pewnie będę musiała wyrzucić - suchutki

Bez od Babci kwitnie zabójczo - a rośnie po północnej stronie domu... myślałam że wcale nie zakwitnie... ktoś chce rozsadkę? Wypuścił niedaleko odnóżkę, może uda mi się wykopać i zawieźć na spotkanie u Bogdzi

Te jaskry (?) też dostałam od Babci - bardzo je lubię

Kupione w ubiegłym sezonie żółtolistne funkie dobrze się mają pod Grandiflorą (która z kolei słabo rośnie...)

Obwódka bukszpanowa warzywnika pewnie do kosza - jednak mimo podlewania co kilka dni schnie - trzeba było w cieniu a nie w pełnym słońcu je posadzić, ale chciałam w miejscu docelowym...

I rabata z borówkami i bukszpanami

Bukszpana na pniu wsadziłam do gruntu z doniczki, tego sprzed domu pewnie będę musiała wyrzucić - suchutki