Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Agacia 12:10, 03 cze 2012

Karola, namawiaj na ogród, on wcale nie jest jakiś wielki, a z tego co pamiętam w środku jest plac zabaw, więc M z Młodą na plac, a Ty w teren hehe

Jeśli chodzi o palik do inversy -chyba nie potrzebny Ci taki 3-4 metrowy. Z tego co pisała kochana Bogdzia zrozumiałam, że wystarczy taki metrowy, który przesuwasz w górę. To znaczy połowę przywiązujesz do już zdrewniałej części, a resztę do tej, którą podnosisz. Jeśli dół jest zdrewniały i uformowany to po co go palikować? Świerk inversa będzie miał przecież gruby pień, bo on też rośnie, w przeciwieństwie do kija u roślin szczepionych na pniu...
popcorn 16:32, 03 cze 2012

Krysiu dziękuję! Gabi całuskowana Jak bedziesz się wybierać daj znać, jeśli nie dasz się umówić na kawę, to może tam? Tylko sobota wchodzi w grę, w tyg nie dam rady ze względu na godziny otwarcia...
Agatko - namawiałam, ale fizycznie nie zdążyliśmy. Nie wiem czy akurat w tym Traczu ten plac zabaw? Dzisiaj czynny tylko do 15tej, a o 14.30 Młoda szalała w mini parku linowym... dopiero teraz wróciliśmy. Następnym razem się wybiorę
Podpytam Bożenkę w takim razie! Ale te Inversy i tak są szczepione, W górę prowadzi się je "sztucznie" - prowadzi się je w górę (tę "płaczącą" część), mimo tego że "chce" płakać... Kupię taki większy kijek, 2-metrowy. Żeby drzewko też ustabilizować, bo tam wietrznie jest. A potem będę pewnie przywiązywać lekki bambus jak mówisz!

pozdrawiam!!
popcorn 18:00, 03 cze 2012

Zamówiłam 90 małych bukszpanów, jednak z gołym korzeniem. Nie mam kiedy się wybrać (niby tylko 50 km stąd, ale to 3h na podróż pewnie...) Kolejna sobota znów zajęta...
Kiermasz pod Halą tylko w maju był, więc spóźniłam się by kupić małe buskzpaniki po 2 zł doniczkowane - nie wiem gdzie ta pani ma sprzedaż... a do jesieni nie mam cierpliwości czekać

Wymyśliłam że powsadzam te maluchy do doniczek i w lipcu będą już takie "odchowane" - jak wrócę z urlopu to akurat wzdłuż podjazdu posadzę. O ile ich zostanie, bo wymyśliłam że powsadzam je między te "duże" sprzed domu - których już połowę wyrzuciłam
Te duże posadzę co równy kawałek, pomiędzy rzędem maluchy i jak przystrzygę będzie wyglądało jak obwódka ze schodkami... co Wy na to??
nika 21:03, 03 cze 2012

popcarol napisał(a)

Posadzona Inversa:

Piękny jest!
Będzie przykuwał uwagę gości
popcorn 21:12, 03 cze 2012

Nika - dzięki! Jeszcze ładniejsze otoczenie mu muszę zrobić, wyprostować czubek i będzie miodzio
Kropi = powoli podlewa wszystko Szkoda że jutro poniedziałek, przydałaby się jeszcze jedna - cieplejsza - sobota...
popcorn 21:23, 03 cze 2012

We wtorek powinnam dostać 99 (90+9 gratis) takich bukszpaników Muszę im jutro miejsce przygotować!

Na razie kropi powolutku, ale jutro ma być ciepło i sucho - mogłoby
an_tre 21:28, 03 cze 2012

popcarol napisał(a)
Poziomki w trakcie pożerania

Dosc nierowno rosna, w puste miejsca podosadzam nowe krzaczki ktore "sie produkuja"
Z bliska

Karola wyglądają smakowicie więc się nie dziw, ze są na pniu pożerane
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
popcorn 21:31, 03 cze 2012

Aniu po to są Ja się cieszę Tyle że Młoda zbiera tatusiowi - mała przylepa Sama nie tknie
pozdrawiam!!
Milka 21:37, 03 cze 2012

Ale pyszności serwujesz, poziomki jak malowane
takie malutkie bukszpany, a taka wielka bryła korzeniowa, na bank sie przyjmą
an_tre 21:40, 03 cze 2012

popcarol napisał(a)
Aniu po to są Ja się cieszę Tyle że Młoda zbiera tatusiowi - mała przylepa Sama nie tknie
pozdrawiam!!
To chyba wszystkie maluchy tak mają, nie chcą świeżych owocow, może zbyt wyrazisty smak? moja 3,5 letnia wnusia też nie chce jeść surowych owoców
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies