Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 11:44, 04 cze 2012

Już mam Ze śmietanką i miodkiem Pachnie zachęcająco
zajrzę co to za trawki kupiłaś
Milka 11:46, 04 cze 2012

Ładne, bo jasne i na tle ciemnej zieleni sie wyróżniają, no i jeszcze te żółte żurawki dosadzę; ale trudno idzie z tym sadzeniem, to tak po 5 szt. jednego i drugiego dziennie
aromatyczną kawkę sobie zrobiłaś!
popcorn 11:49, 04 cze 2012

Kawka b. dobra Zajrzałam do Ciebie, a Ty u mnie! Już cośtam wrzuciłam od siebie
powodzenia z sadzeniem wśród tych korzeni! I tak cud że tak Ci tam wszystko rosnie!!
arcobaleno 12:07, 04 cze 2012

Łaaa - jakie smakowite poziomki Moje truskawki i poziomki są biedne bo mało słońca mają, może jednak zechcą dojrzeć

Ponad 100 bukszpanowych maluchów - suuper !
Milka 12:13, 04 cze 2012

popcarol napisał(a)
Kawka b. dobra Zajrzałam do Ciebie, a Ty u mnie! Już cośtam wrzuciłam od siebie
powodzenia z sadzeniem wśród tych korzeni! I tak cud że tak Ci tam wszystko rosnie!!

Też się dziwię; jak sadziłam sosny, nie pomyślałam, bo nie miałam wiedzy, aby od razu coś sadzić, dlatego teraz tak ciężko; miejsca niby full, ale jak dziurę w ziemi zrobić!
popcorn 12:34, 04 cze 2012

Marto - tylko miejsce pod nie wygospodarowac musze Piziomki pyszne, jak jest slonce. Teraz troche popadalo, nasiakly i juz nie sa tak dobre...
Irenko - super ze rosna! Sosna tej wielkosci nawet jak jej ciachniesz kawalek korzenia to pewnie nie odczuje

pozdrawiam!!
ircia 12:42, 04 cze 2012

Karola - ilość bukszpanów powalająca.... Często mnie jeszcze szokują takie ilości roślin
A na kawę narobiłaś mi też ochoty - szkoda, że nie mog przysiąść się do Ciebie
Pozdrawiam!

popcorn 12:51, 04 cze 2012

Irenko ale ja w trakcie pracy kawkę popijam - nic ciekawego nie robię Kończę tłumaczenie, korzystam z 2 źródeł i szukam polskich odpowiedników słów typu wrzeciono czy sworzeń Brr Ale jeszcze tylko 2 stronki 30 za mną Ale niech ktoś techniczny to przeczyta, bo pojęcia nie mam czy po polsku coś to znaczy

Bukszpaników już ze 100 u mnie rośnie - tj teraz sporo mniej, bo wypadły... ale w ub roku jak liczyłam to ponad 100 naliczyłam A te są malutkie, w niewielką paczkę się zmieszczą - ilość spora, ale na obwódce ich prawie widać nie będzie A mam kilkanaście mb do uzupełnienia

Pozdrawiam serdecznie!
popcorn 18:31, 04 cze 2012

Kanciki przy rabacie za domem i wzdłuż bukszpanowej (zębatej obwódki zrobione Fajnie się pracowało, bo ziemia nasiąknięta deszczem Teraz niech będzie ciut cieplej, to wszystko będzie rosło jak szalone!
Jutro powinny przyjść bukszpaniki - pouzupełniam w 1wszej kolejności "zębatą", a potem wzdłuż podjazdu zobaczę ile mi zostało Ale fajnie
ell 19:21, 04 cze 2012

Podziwiam - 100 bukszpanów to dla mnie ogrom. Zostało mi jeszcze kilka rzeczy do posadzenia i mam coraz mniej chęci, żeby to zrobić - co za dużo to niezdrowo. Chyba dojrzałam już do tego, żeby sobie odpocząć.