popcorn
22:14, 13 cze 2012

Skończyłam dzisiaj sadzić duże bukszpany wzdłuż podjazdu. 22 sztuki weszły. Kilka podejrzanych zostało, przesadzę do przechowalni, może któryś mnie zaskoczy i nie uschnie...
Fajnie wygląda podjazd, bukszpanowo-fasolkowy
Jutro fotki, bo jak zwykle znienacka ciemno się zrobiło
Może jutro zacznę wyrównywać pobojowisko wzdłuż żwirowej rabaty przed domem i warzywnika pozostałe po ich wykopywaniu. Muszę wyznaczyć pasek, wykancikować, wybrać trochę ziemi, dosypać dobrej. Dzisiaj wzdłuż podjazdu wykorzystałam 1,5 worka 50-litrowego (!) Uff...
I jak to zrobię sadzę małe bukszpanki
W doniczkach im chyba dobrze, nie oklapły im te młode przyrosty. Choć już mają miodówkę, poskręcane czubki...:/
Pogadałyśmy w międzyczasie z sąsiadką, dostałam michę czereśni (mniam, aż mnie brzuch boli). Podzieliłam się przywiezionymi z Augustowa fioletowymi dzwonkami i orlikami niebieskimi
Może jutro w końcu posadzę..
W Nomi przy okazji kupowania ziemi nabyłam 2 6-paki bukszpanków. Holenderskie, pędzone pewnie, ale dość ładne, po 9 zł/6pak. Przecenione z 22 zł chyba...
Każdy składa się z 3-5 małych ukorzenionych gałązek, więc jak mi zabraknie do żywopłociku będą jak znalazł
Zresztą z zawijaska od wschodniej strony działki kilka wypadło tej wielkości, więc na pewno się nie zmarnują 
Miłego wieczoru!
Fajnie wygląda podjazd, bukszpanowo-fasolkowy

Może jutro zacznę wyrównywać pobojowisko wzdłuż żwirowej rabaty przed domem i warzywnika pozostałe po ich wykopywaniu. Muszę wyznaczyć pasek, wykancikować, wybrać trochę ziemi, dosypać dobrej. Dzisiaj wzdłuż podjazdu wykorzystałam 1,5 worka 50-litrowego (!) Uff...
I jak to zrobię sadzę małe bukszpanki

Pogadałyśmy w międzyczasie z sąsiadką, dostałam michę czereśni (mniam, aż mnie brzuch boli). Podzieliłam się przywiezionymi z Augustowa fioletowymi dzwonkami i orlikami niebieskimi

W Nomi przy okazji kupowania ziemi nabyłam 2 6-paki bukszpanków. Holenderskie, pędzone pewnie, ale dość ładne, po 9 zł/6pak. Przecenione z 22 zł chyba...
Każdy składa się z 3-5 małych ukorzenionych gałązek, więc jak mi zabraknie do żywopłociku będą jak znalazł

Miłego wieczoru!