Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 15:29, 14 cze 2012

Halinka wróciła na forum i pokazała tegoroczne pojemniki na pomidorki rosnące do góry nogami. Może i ja spróbuję? Przed wejściem 2 takie? Super!

Juzia 15:32, 14 cze 2012

Te wiaderka czaderskie!!!
popcorn 15:35, 14 cze 2012

Kurcze tylko dziurawic nowe wiaderka
Juzia 15:35, 14 cze 2012

Hehehe
Syla 17:26, 14 cze 2012

Karolinka jeszcze spóźniony kwatuch ode mnie z okazji 300-tnej stronicy gratuluję

anula_wn 17:30, 14 cze 2012

jejku jaki warzywnik !!! zazdroszczę (tak pozytywnie)

a jabłonka ! boska !!!

a te pomidorki już widziałam, gdybym miała gdzie powiesić pewnie już bym próbowała, bo super to wygląda !
popcorn 18:00, 14 cze 2012

Syla - dzięki! Kwiatek cudny
Aniu - no chyba wypróbuję. Pomidorki jeszcze na targu można kupić, tylko pojemniki (2) skombinować muszę Pomyślę Warzywnik uwielbiam M się śmieje, że jakbym mogła to wszędzie bym warzywa posiała/posadziła Najlepszy tego przykład - fasolka wzdłuż podjazdu
malwes 18:30, 14 cze 2012

Karolina, ależ masz ogródek.

Na widok alejki fasolkowo-bukszpanowej odpadłam - REWELACYJNY pomysł.
Wiaderka też magia, piękne, ale alejka ....wow.

Te bukszpaniki z Nomi to chyba ładne?, na zdjęciu wyglądają bardzo zdrowo.

I jakoś nie widzę tych chwastów w Twoim trawniku....:/...chyba wcale ich tam nie ma
popcorn 19:31, 14 cze 2012

Gosia bo ja trawnika celowo nie pokazuję, bo wstyd Połowa zachwaszczona, druga nie skoszona wcale - od przyjazdu ciągle pada i nie ma kiedy Fotki tej świeżo sianej trawy przerośniętej lebiodą nie zrobiłam Ci - ale teraz nie wygląda już tak tragicznie bo M tam skosił Może jutro jak nie będzie padać pokażę - ale efekt był jak ta lebioda była wysoka, a trawki kiełkującej pod nią nie było prawie widać - jakbym celowo lebiodę posiała

Alejka bukszpanowo -fasolowa tylko w tym roku, tymczasowo. Tak wyszło, bo nie miałam na nią pomysłu. Wiosną kwitło tam kilkaset biało-czerwonych tulipanów, wyglądała tak:

Jak przekwitły zrobiło się łysawo, dosiałam wzdłuż fasolę bo nie miałam na nią miejsca w warzywniku
W międzyczasie wymyśliłam że jednak bukszpany tam chce a nie tujki Danica, więc oddałam je sąsiadce. A wczoraj sadziłam bukszpanowe kulki

I jest tak:
popcorn 19:33, 14 cze 2012

Bukszpaniki z Nomi ładne, przecenione z 25,99 chyba na 9
Dzisiaj tylko 12 stopni i deszczyk siąpi, więc nic nie robię w ogródku, może dom ogarnę Ale na razie siedzę tutaj Może jutro zacznę sadzić małe bukszpaniki na obwódce w miejsce starych, dużych
Tylko gdzie przesadzić te brązowawe? Przechowalnia też już zatkana