Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Krys 00:50, 23 cze 2012

Karolina możesz sadzic cisy z drugiej strony ,masz już chodnik urządzony i asfalt nowy ,wiec ... no chyba ,że jakieś media będą robić ,gaz masz?
Krys 00:51, 23 cze 2012

popcarol napisał(a)
Parę nowych fotek ogródkowych - dzisiejsze

Przed domem:

]

Karolina czy Inversa rośnie otoczony fasolą ?
popcorn 08:02, 23 cze 2012

Krysiu gaz miał być w 2013, ale nie wiem czy to jeszcze aktualne... i linia internetowa TPSA... czekać? Ewentualnie w rejonach furtki miejsce zostawić?? Żeby mieli gdzie kopać? Zadzwonię do gminy i wypytam...

Tak, Inversa rośnie w fasoli Były tam róże okrywowe ale 7 zmarzło Fasola lepsza niż chwasty
mira68 08:06, 23 cze 2012

Karolino pomidorów sama jestem ciekawa co ztego wyjdzie myślałam że cisy już posadzone ale się dzieje u Ciebie jesteś pracuś
popcorn 11:47, 23 cze 2012

Mireczko pomidory średnio widzę, powywijały czubki do góry i takie poskręcane wiszą... cóż daję im szansę...niech rosną, kwitną

Cisy posadzone, 70 szt wzdłuż dłuższego boku działki, od sąsiada, już w kwietniu. Teraz wymyśliłam ekran z większych cisów, od strony drogi... tyle że żeby osłoniły już większe muszą być, zresztą tych małych już dawno nie ma... stąd moje nowe poszukiwania

Dzisiaj kupiłam przetaczniki Christa (fotki na poprzedniej stronie), pani przywiozła mi też szałwie... ale nie omszone jak chciałam, tylko chyba lekarskie, kwitnące... cóż, wsadziłam Zresztą nie chciała za nie pieniędzy, więc podziękowałam, zapłaciłam za przetaczniki i poszłam

Kupiłam też do ogrodu 2 metalowe rzeźby (?) figury ptaków - lekko dotknięte rdzą, ale na razie stoją na rabatce przed domem i podobają mi się Jak Młoda pojedzie do babci będę miała więcej czasu, to Hameritem je potraktuję Od jakiegoś czasu polowałam na coś dużego, metalowego, ale albo nie było, albo jedna sztuka - a tu są 2 takie same, różnią się tylko wielkością. Fajne
I bujaczek na taras - Młoda ma radochę

Fotki jutro. Miłego!!
Ana 20:29, 23 cze 2012

och już sie nie mogę doczekać tych fotek z rzeźbą!!!!!
popcorn 20:39, 23 cze 2012

Hej Ana!
Wiem że Ty też lubisz - tzw szpermarket na bazarku lokalnym Zwykle kupa śmieci, ale czasem coś fajnego w dobrym stanie i dobrej cenie można wyszukać Idę zrobić fotkę
pozdrawiam!
Ana 20:41, 23 cze 2012

popcarol napisał(a)
Hej Ana!
Wiem że Ty też lubisz - tzw szpermarket

Czy lubię? to moje uzaleznienie!!!!
popcorn 20:59, 23 cze 2012

Hmmm witaj Siostro

Mój M: "co to za złom w tych kwiatkach?"

popcorn 21:49, 23 cze 2012

Muszę jakoś przeorganizować te rabatę, bo bardzo nieporządnie wygląda...

Jeszcze parę fotek:
Pierwsza lilia kwitnie

I z moją Gwiazdeczką

Stella d'Oro:

I moje pomarańczowe liliowce kwitną pełną parą:

Pomarańczowa wielkokwiatowa kwitnie już na całego:

Kolejna pomarańczowa ale podoba mi się jej kształt

Pomidory do góry nogami nie lubią ewidentnie tej pozycji, wywijają się...