Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Mala_Mi 21:52, 24 cze 2012

Hammerite są w róznych kolorach..... nawet srebrne....
Ptaki są ekstra Też bym kupiła...
U mnie wszystko rośnie jakieś większe..... ale tak czy siak rośnie dość duży.....
Zwykłe jeżówki jak nie zetniesz na zimę, to się pięknei rozsiewają..... ja już pielę moje siewki...bo gdzie mam to sadzić... odmianowe mam od niedawna, wiec nie wypowadam się.....
popcorn 22:00, 24 cze 2012

Celinko - dziękuję!
Aniu - dzięki za uświadomienie, czarny Hammerite mam w garażu, do bramy, fajnie że jest też srebrny Na razie niech ptaszki stoją, ale może im chociaż nóżki-podstawy odmaluję

Przetaczniki Christa kupiłam 2 zamiast 3 (przerażona ich rozmiarami u Ciebie , rosną Widocznie ziemię masz super, a i ręka ogrodnika bez znaczenia nie jest Jeżówek małych sadzonek mam mnóstwo teraz dopiero widać... nie ścinałam bo mi się podobały jak zaschły, oszronione miały swój urok, wiosną one jakoś wszystkie późno ruszyły... pewnie wszystkie są "zwykłe" - te sieweczki. Odmianowe - zobaczę jeszcze - ale na bank ze 2 lub 3 wymarzły, same plakietki stoją, rośliny brak
myszorek 22:02, 24 cze 2012

Karolcia, ale masz ptaszory cudne i śliczne lelije i fajny pomysł na fasolę
popcorn 08:12, 25 cze 2012

Myszorku dziękuję! Fasola u mnie w tym roku wszędzie! Miałam sporo własnych nasion z ub. sezonu i niewiele miejsca w warzywniku, stąd rośnie wszędzie - w różach i między bukszpanami Robi za roślinę okrywową Miłego poniedziałku!
luiza_jakubo... 11:43, 25 cze 2012

Witaj Karolino.Po codziennym czytaniu Twojego wątku postanowiłam naoisać kilka słów.Mieszkamy niedaleko.Ja mieszkam z drugiej strony Pabianic jadąc do Ptaka.Ponieważ sporo zakupów zrobiłam dzięki Twoim informacjom sporo kupuję(w sobotę na ryneczku były piękne przetaczniki po 10zł).Przy tej drodze do Rzgowa (skręt w Guzewie na Prawdę-trzeba skręcić 10 m) jest olbrzymie gospodarstwo, gdzie mają duży wybór traw i bardzo dużo gatunków host.Warto jechać,teraz sprzedają tanio.Pozdrawiam.Korzystam z f.córki,więc gdybyś miała jakieś pytania to podaję mojego maila: katarzynajakubowska@o2.pl.
popcorn 12:02, 25 cze 2012

Cześć Kasia! Cieszę się że mój wątek jest pomocny Dzięki za namiar, zobaczę gdzie to, może dzisiaj podskoczę?
Byłam w sobotę na targu, przetaczniki kupiłam te Christa po 12 zł, innych nie widziałam, ale też niespecjalnie szukałam - nastawiłam się na te konkretne od konkretnego sprzedającego. Duża buźka!
Karolina
popcorn 17:22, 25 cze 2012

Nie wybrałam się dzisiaj nigdzie, czekam na Brata M - zdecydował się odkupić od nas stary samochód i chce go odebrać Jupi! Jutro podjadę do tej szkółki, będę miała więcej czasu

Wieje u nas dość mocno dzisiaj, metalowe ptaki się poprzewracały i połamały liliową ostróżkę na amen, wszystkie 3 pędy. Może odrośnie? Złamana przy samej ziemi... już przekwitła, i tak bym ją ścięła, ale nie tak mocno...
Milka 17:35, 25 cze 2012

Moją białą ostróżkę też deszcz połamał i ściełąm do wazonu; może jeszcze raz zakwitnie?
pozdrawiam Karola
Krys 18:09, 25 cze 2012

popcarol napisał(a)
Nie wybrałam się dzisiaj nigdzie, czekam na Brata M - zdecydował się odkupić od nas stary samochód i chce go odebrać Jupi! Jutro podjadę do tej szkółki, będę miała więcej czasu

Wieje u nas dość mocno dzisiaj, metalowe ptaki się poprzewracały i połamały liliową ostróżkę na amen, wszystkie 3 pędy. Może odrośnie? Złamana przy samej ziemi... już przekwitła, i tak bym ją ścięła, ale nie tak mocno...

Karolina a mnie prosze wyjaśnij ścisle gdzie ta szkółka jet potrzebuję trawy
popcorn 20:42, 25 cze 2012

Irenko moją wyrzuciłam, złamała się dokładnie na poziomie gruntu... może mnie zaskoczy i coś odbije od korzenia Nie pamietam jak wygląda jak odrasta ścięta od korzenia czy boczny odrost z łodygi?- ktoś podzieli się doświadczeniem proszę?

Krysiu
jutro się tam wybiorę, to Ci napiszę dokładnie. Droga z Pabianic na Rzgów jest tylko jedna, w miejscowości Gospodarz odbija się w prawo na miejscowości Guzew i Prawdę - i tam gdzieś. Będę pytać jak nie trafię czy się zgubię! Wezmę jutro aparat i cyknę fotki trawom, zobaczysz co jest i po ile
A może masz jakieś życzenia? Rozplenice 2x, Grosse Fointaine i Variegatusa nadal chcesz?