Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

ircia 20:52, 24 cze 2012

popcarol napisał(a)
Irciu podobają mi się coraz bardziej, właśnie przy nich trochę postałam - w promieniach zachodzącego słonka fajnie wyglądają
Na razie stoją, ale jak zaczną niszczeć (podstawy są najbardziej naruszone), będę je musiała odmalować... ale może właśnie tylko podstawy?
Dziękuję

Nie będziesz żałować Jestem pewna!!!!
A tak na marginesie to stożki pod swoje róże specjalnie kazałam zrobić M. z metalu, który rdzewieje
agam 20:54, 24 cze 2012

Karolinko naoglądałam się Twoich porzeczek, agrestów, pomidorków itd, i mam dość. Podłamałam się troszeczkę.
Rozchodniki masz bardzo ładne, mam nadzieję że moje do przyszłego roku tak się rozrosną. Pozdrawiam.
popcorn 20:54, 24 cze 2012

Ircia napisała:

A tak na marginesie to stożki pod swoje róże specjalnie kazałam zrobić M. z metalu, który rdzewieje

Haha, no proszę Byle te figury się tylko nie rozpadły
Pokażesz stożki pod róże jak M zrobi? To się jakoś spawa? Zazdroszczę umiejętności M! Mój najlepiej z komputerem działa...
popcorn 20:56, 24 cze 2012

agam napisał(a)
Karolinko naoglądałam się Twoich porzeczek, agrestów, pomidorków itd, i mam dość. Podłamałam się troszeczkę.
Rozchodniki masz bardzo ładne, mam nadzieję że moje do przyszłego roku tak się rozrosną. Pozdrawiam.

Aga
no cośty, oglądaj i się inspiruj, a nie załamuj! W tym roku wyjątkowo okazale kwitły i owocują, chociaż tym krzaczkom nawóz zrobił dobrze (w przeciwieństwie do kilkunastu innych które spaliłam
Rozchodniki okazałe są zupełnie bezproblemowe, rosną same, nie podlewam nawet w upały... super roślina pozdrawiam!
agam 21:01, 24 cze 2012

popcarol napisał(a)
Aniu one słonko lubią... u mnie cień do 12tej, ale jakoś sobie radzą. Aż do zachodu są w pełnym słońcu..
U nas od wczoraj też ciągle pada, pryskaliśmy we wtorek - cała noc nie padało więc mam nadzieję trochę mszyc zniknęło... powodzenia!! W tym roku nie widziałam u nas jeszcze jeżówek, sprzedają zwykle dopiero w pełni kwitnienia, czyli jeszcze trochę. W przyszły weekend będę w Oświęcimiu, tam były jeżówki w ub. roku po 5 zł, pewnie znów sobie przywiozę

Kurcze u mnie jeżówki po 13,50zł.
ircia 21:03, 24 cze 2012

popcarol napisał(a)
Ircia napisała:

Haha, no proszę Byle te figury się tylko nie rozpadły
Pokażesz stożki pod róże jak M zrobi? To się jakoś spawa? Zazdroszczę umiejętności M! Mój najlepiej z komputerem działa...

Stożki już zrobione i stoją w ogrodzie Oczywiście calusieńkie pokryte rdzą Zrobię fotkę i wrzucę na wątku. Może jutro.
Dla mojego M. nie ma rzeczy niemożliwych To prawdziwy skarb
A pręty trzeba pospawać - to też sam potrafi
Dziś poleguję na sofce z obolałym kręgosłupem po pracy w ogrodzie teściowej
Moniika 21:10, 24 cze 2012

Bardzo fajne te ptaki!! Tez lubię znaleść coś takiego i tez czasem mi się udaje cos wyszperac ale Twoje ptaki są wyjątkowe!
popcorn 21:29, 24 cze 2012

Aga jeżówki są drogie, zwłaszcza odmiany. U nas na targu po 12 zł w ub. roku kupowałam. Dlatego tak się zdziwiłam gdy zobaczyłam te po 5 zł u Rodziców - wszystkie bylinki mieli po tyle. Jeżówki wprawdzie te najprostsze, jak zakwitną pokażę które to, ale jednak! To 2,5 sadzonki można było kupić w cenie jednej lokalnie...
Irciu chętnie zobaczę! Zazdroszczę umiejętności, denerwuje mnie że do najprostszych rzeczy w domu "fachowca" trzeba... Kuruj się! Ja odpuściłam u Teściowej, wczoraj bawiłam się w rolę "gościa", u siebie walczę, tam już nie mam siły... 30 arów... masakra :/

Moniko
- dziękuję! Zajrzę do Ciebie zaraz... hmm ale jak? Nie masz swojego ogródka tutaj - nie masz swojego wątku? nie widzę w stopce...
popcorn 21:43, 24 cze 2012

Młoda za tydzień do Babci na tydzień A ja już wymyśliłam że w tym czasie powalczę z frontowymi rabatami - tj tymi z boku wejścia do domu. Na tej po prawej przekwitają właśnie tawuły japońskie. Będę je kulkować i 3 szt miałam przesadzić - w prawo, by połączyć nową rozchodnikowo-mozgową rabatę z tą tawułową. Trzcinnika Karl Foerster (na górę rozchodnikowo-tawułowej rabaty) miałam dokupić i te rabaty byłyby (prawie) skończone.. prawie bo we wrześniu jeszcze planuje dosadzic czosnki kuliste między mozgę

Trzcinnik na alle dostępny, mam jednego sprzedawce ktory ma roznoczesnie konwalika, carex siderosticha variegata i kilka odmian hosty... chyba zakupy kolejne za pasem Jakbym dokupiła trawek, mogłabym ruszyć z rabatą pod brzoskwinią - musiałabym to drzewko jednak jeszcze trochę podkrzesać od dołu. Nie wiem czy jej nie zaszkodzę? O tej porze roku?? I róże... angielki dopiero jednak na jesień będą dostępne, a te bym chciała kupić w szkółce, nie wysyłkowo jednak... I sporo kocimiętki pod te róże (już mam). Wcale na urlop mi się nie chce jechać... działkę zostawić? Groszek codziennie? Uwielbiam poranne i wieczorne "obchody" - najem się od razu Parę strąków groszku, garść morwy, agrestu, kilka porzeczek, ostatnie truskawki Mniam!
Celina 21:46, 24 cze 2012

Witaj Karolinko byłam U ciebie ale na cichacza ,zanim zaczęłam pisać u siebie
Bardzo podobaja mi się te ptaki!! Ale żeś je wyszperała!!Sama bym takie z chęcia postawiła u siebie