Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Krys 23:50, 25 cze 2012

popcarol napisał(a)
Irenko moją wyrzuciłam, złamała się dokładnie na poziomie gruntu... może mnie zaskoczy i coś odbije od korzenia Nie pamietam jak wygląda jak odrasta ścięta od korzenia czy boczny odrost z łodygi?- ktoś podzieli się doświadczeniem proszę?

Krysiu
jutro się tam wybiorę, to Ci napiszę dokładnie. Droga z Pabianic na Rzgów jest tylko jedna, w miejscowości Gospodarz odbija się w prawo na miejscowości Guzew i Prawdę - i tam gdzieś. Będę pytać jak nie trafię czy się zgubię! Wezmę jutro aparat i cyknę fotki trawom, zobaczysz co jest i po ile
A może masz jakieś życzenia? Rozplenice 2x, Grosse Fointaine i Variegatusa nadal chcesz?

Karolina nadal chce rozplenice 2x i jak byłby red baron 2x,pozostałe nie
popcorn 08:07, 26 cze 2012

ok Krysiu! Będę pamiętać! Dobrze byłoby gdyby po południu nie lało chociaż. Dam znać
popcorn 09:18, 26 cze 2012

Metalowy ptaszor znów się przewrócił (mimo zabezpieczenia podstawy kamieniami...) i złamał mi kolejną ostróżkę buu... ta akurat w pączkach, wylądowała w wazonie...
Wieje nadal mocno, pełne zachmurzenie, w nocy padało... i chłodno, 12 stopni tylko. Miłego!!
abiko 09:29, 26 cze 2012

u nas 14 stopni..przy różnicy z soboty to jak jesień szkoda ostróżki, ale one chyba odbijają
popcorn 09:33, 26 cze 2012

To prawda, chłodnawo! Młoda dzisiaj protestowała gdy zakładałam jej rajstopki do przedszkola, przyzwyczaiła się do podkolanówek/skarpetek tylko... Ciekawe jaki będzie lipiec! Mogłoby chociaż nie padać, na urlop jedziemy pod Augustow, a tam zawsze chlodniej...
Ostrozka ta dzisiaj zlamana pewnie odbije, gorzej z ta wczorajsza - zlamala sie na poziomie gruntu...
jotka 09:34, 26 cze 2012

Witaj, zaniedbałam odwiedziny u Ciebie (no nie tylko u Ciebie...) a tu tyle nowości

Pomidorkom się nie dziwię, że do góry nosy zadzierają - takie ich prawo.

Metalowe ptaki jak projektowane do Twojego ogrodu - pilnuj, żeby Ci nie odleciały A jeśli chcesz żeby sie nie przewracały to każ przyspawać im do łap pręty i wbij w ziemię.

Śmiesznie wygląda Inversa w fasoli, ale rozumiem, ze to tym czasem...
pozdrawiam
jotka 09:36, 26 cze 2012

popcarol napisał(a)
To prawda, chłodnawo! Młoda dzisiaj protestowała gdy zakładałam jej rajstopki do przedszkola, przyzwyczaiła się do podkolanówek/skarpetek tylko... Ciekawe jaki będzie lipiec! Mogłoby chociaż nie padać, na urlop jedziemy pod Augustow, a tam zawsze chlodniej...
Ostrozka ta dzisiaj zlamana pewnie odbije, gorzej z ta wczorajsza - zlamala sie na poziomie gruntu...

Ja swoja ostróżkę ze względu na mączniaka w zeszłym roku przycięłam aż do gruntu i pięknie odbiła Twoja zapewne tez tak zrobi
popcorn 09:40, 26 cze 2012

Jolu to Ty mowilas o pomidorach ze pewnie tak beda robic - i mialas racje!

Pilnuje ptaszkow ( żurawie??), jak sie pierwszy raz przewrocily (zauwazylam to rano), myslalam ze w nocy dostaly nog i ktos je zabral... ciagle chodza zbieracze złomu, pilnuję (po ostatnim włamaniu do sasiadow) zeby brame zamykac - nie na klucz, ale zeby nie byla otwarta na osciez...
Dobry pomysl z tymi pretami! Musze M zmotywowac, sprzet do spawania ma Tesc. No to mamy zajecie na przyszly tydzien dla M, tylko prety musze zdobyc.

Inversa w fasoli tymczasowa, byly tam roze okrywowe w ub sezonie ale wiekszosc wymarzlo i wyrzucilam... dlatego roze ktore pokazuje (pozostalosci) tez w fasoli
Nie wiem czy dosadzac tam okrywowych, czy cos innego wymyslec? Roze chyba zly pomysl, bo jak sie inversa dołem rozrosnie i bedzie jak u Bozenki, to tam w ogole nic nie moze rosnac...

pozdrawiam!!
popcorn 09:40, 26 cze 2012

Dzięki za pocieszenie, mam nadzieję obie ostróżki odbiją, bardzo je lubię
abiko 09:42, 26 cze 2012

popcarol napisał(a)

no popatrz u mnie było to samo, że kurtka, to nic, że cienka, że za gorąco, że skarpetki..