Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 21:23, 27 cze 2012

Weroniko ano dżem będzie, ale niech nabiorą trochę słodyczy te owoce, bo brrr.. kwaśne strasznie

Ławka będzie (będzie?) pod okapem z boku garażu, jest tam specjalnie przygotowany placyk wyłożony tym samym granitem co podjazd. Nie pokazuję tego miejsca bo leży tam sterta desek M ma uprzątnać i schodzi mu 3ci sezon... Ale jak kupię ławkę to rozpalę wielkie ognisko z tych desek i tyle
I po bokach w donicach bukszpany i hortensje Mmm
anipla 22:58, 27 cze 2012

Nie mam pojęcia czy dobrze robię (pewnie nie) ale na wiśni jak młode przyrosty są na stałe poskręcane i zniszczone przez mszyce to obcinam chore gałązki - co roku tak robię i jest ok ...może obetnij końce czereśni..?
Krys 00:06, 28 cze 2012

Karolina jak możesz to kup mi 4x Red baron,a kiedy bedziesz u teściów ?
malgocha1960 07:41, 28 cze 2012

Świetne zakupu,żurawkę widze.Byłam 2 tygodnie temu na spotkaniu innego forum ogrodniczego u znajomej,która handluje żurawkami i dokupiłam sobie kolejne 4 sztuki.We wrześniu u nas Agra,więc pewnie będa kolejne zakupione.U ciebie kwitnie juz piekna jeżówka.Ja mam z ubiegłego roku białą,ale nie kwitnie jeszcze.Dopiero zaczynam przygodę z nimi,wysiałam trochę z nasion,kupiłam u Podstolca Marka sadzonki wiosną,zobaczymy kiedy zakwitną.
popcorn 08:14, 28 cze 2012

anipla napisał(a)
Nie mam pojęcia czy dobrze robię (pewnie nie) ale na wiśni jak młode przyrosty są na stałe poskręcane i zniszczone przez mszyce to obcinam chore gałązki - co roku tak robię i jest ok ...może obetnij końce czereśni..?

Anitko tak się właśnie zastanawiam, ale czy ona nie puszcza wtedy większej ilości gałązek przed miejscem cięcia? Większość drzew tak robi... a nie chciałabym żeby ona taka zagęszczona nagle się zrobiła...
dzięki za radę! Poczytam o tym jak znajdę chwilę...
popcorn 08:17, 28 cze 2012

Krys napisał(a)

Krysiu załatwione... tyle że u Teściów długo nie będę - końcem lipca dopiero... no i lepiej żeby w czasie urlopu nie stały sobie w doniczkach, bo jak będzie gorąco i bez opadów to nie dadzą rady

Ale Teściowa ciągle jeździ do Rzgowa przez Pabianice, więc poproszę żeby zabrała i sobie odbierzesz kiedy będziesz chciała, co Ty na to? W przyszłym tygodniu bym przekazała, a Ty byś odebrała do połowy lipca (po w połowie oni jadą na urlop). Daj znać
popcorn 08:20, 28 cze 2012

malgocha1960 napisał(a)
Świetne zakupu,żurawkę widze.Byłam 2 tygodnie temu na spotkaniu innego forum ogrodniczego u znajomej,która handluje żurawkami i dokupiłam sobie kolejne 4 sztuki.We wrześniu u nas Agra,więc pewnie będa kolejne zakupione.U ciebie kwitnie juz piekna jeżówka.Ja mam z ubiegłego roku białą,ale nie kwitnie jeszcze.Dopiero zaczynam przygodę z nimi,wysiałam trochę z nasion,kupiłam u Podstolca Marka sadzonki wiosną,zobaczymy kiedy zakwitną.

Małgosiu zakupy takie "standardowe"- zawsze i wszędzie trawy, żurawki i hosty kupuję... powinnam mieć zakaz i to już dawno Efekt jest taki że szałwie wsadziłam, a resztę muszę jakoś wykombinować i coś poprzesadzać, żeby miejsce dla nich znaleźć... Wykopałam koszyki z tulipanami, a w międzyczasie sadzę i zastanawiam się gdzie we wrześniu te koszyki powkopuję z powrotem - bo miejsca już nie będzie
Jeżówka dopiero pierwsza kwitnbie, mam sporo "zwykłych", odmiany-nowości mi wymarzły. Te zwykłe szykują się do kwitnienia, jeszcze z tydzień-dwa
pozdrawiam!!
Krys 09:25, 28 cze 2012

popcarol napisał(a)

Krysiu załatwione... tyle że u Teściów długo nie będę - końcem lipca dopiero... no i lepiej żeby w czasie urlopu nie stały sobie w doniczkach, bo jak będzie gorąco i bez opadów to nie dadzą rady

Ale Teściowa ciągle jeździ do Rzgowa przez Pabianice, więc poproszę żeby zabrała i sobie odbierzesz kiedy będziesz chciała, co Ty na to? W przyszłym tygodniu bym przekazała, a Ty byś odebrała do połowy lipca (po w połowie oni jadą na urlop). Daj znać

Karolina ok cieszę się ,jak kupisz daj znac przesle kaske i jak już będą u teściów tez daj znać odbiorę
popcorn 09:27, 28 cze 2012

ok Krysiu, wstąpię dzisiaj bo tam mają dość duży ruch, żeby nie wyprzedali bo cena dobra.
Po południu kupię pozdrówka!!
Krys 09:31, 28 cze 2012

Super