Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 13:31, 27 cze 2012

Anitko - no mam taką dobrą duszę podczytującą z boku - od ładnych parę lat już. Dziękuję
anipla 14:16, 27 cze 2012

Dziękuję..tajny agent...i dziękuję że dzięki Tobie znalazłam się tutaj
popcorn 14:29, 27 cze 2012

Właśnie mnie sąsiadka uświadomiła że przed urlopem trzeba coś zrobić z wszystkimi owocami, bo po powrocie nie będzie ich na krzaku Więc w przyszłym tyg będę robić drzemiki? Kompoty? Z agrestu i porzeczek - mam ich troszkę, wszystkiego nie zjemy na surowo, zwłaszcza że M w Wawie, a Gabi nie je wcale... będę robić
anipla 15:43, 27 cze 2012

zawsze możesz zaprosić kilku ogrodomaniaków i pomożemy ...w jedzeniu oczywiście ...i nie napracujesz się ...hihi
popcorn 15:54, 27 cze 2012

To prawda To kto przyjeżdża?
bociek 18:52, 27 cze 2012

popcarol napisał(a)

Miskant Variegata rośnie na szerokość

Hej Karolinko, czy Ty jestes pewna, ze to Variegatus??? Bo mnie sie wydaje, ze to cosik innego...

A napisz Kochana, te kulki cisowe u Pani w gospodarstwie to zwykle czy na nozce???
A w ogole to piszecie o jakiejs mecie na cisy, wezmiecie mnie do klubu???

Tych Twoich owocow to bym pojadla... mniammmmm
Celina 20:53, 27 cze 2012

Lilia w doniczce cudna!! Ale sie naczytałam! I zakupy i Zurawki! A przetacznik wygibasy robi Śmieszny-
taki tańczący
popcorn 21:11, 27 cze 2012

Kasiu - nie, nie jestem pewna czy to Variegatus, robiłam miliony przemeblowań z trawami i większość mi wymarzła i szczerze to straciłam rachubę czy to on... ale ma jaśniejszy pasek wzdłuż zielonego liścia... masz może pomysł co to?
Nie rozumiem pytania dot kulek cisowych - co znaczy na nożyce?
Meta na cisy - na targu pan ma po 18 zł takie ok. 70 cm, David. Jakbyś chciała mogę Ci kupić - doniczkowane. A na jesień wybieram się niedaleko Bogdzi koło Andrespola, szkółka Kochanowskich (wklejałam namiar stronę-dwie temu?), mają Hicksi (bardziej mi na żywopłot pasują bo są szersze niż David). takie ok. 70 cm po 15 zł o ile pamiętam Anitkę (ona sprawdzała) i większe 100-120 cm od 35 do 60 zł w zależności od wielkości i rozkrzewienia. Więc nadal dobre ceny Możemy Cię wziąć do spółki, może jak więcej kupimy to cenę obniżą
Na owoce zapraszam Chociaż kwaśne, słonka by się przydało trochę... miałam już coś dzisiaj robić ale jeszcze z tydzień poczekam - niezupełnie dojrzałe te owoce, może za wyjątkiem1-2 krzaczków agrestu.. reszta kwaśna

Celinko - zapraszam! Dzięki Lilie z Biedronki, na wiosnę były pakowane po 3 szt chyba po 2,99 zł, więc niewiele. Warto! Mam je kolejny raz i rosną ładnie
popcorn 21:19, 27 cze 2012

Odchwaściłam dzisiaj trochę warzywnik. Ścieżek brak, bo rośliny się rozrosły, trzeba się przebijać... eh mieć więcej miejsca Skosiłam też trawę przed domem (między bylinówką a rabatą ze żwirkiem) i wzdłuż podjazdu (pod drzewkami owocowymi). Robota M, ale jest w Wawie, a w weekend wieziemy Młodą do Babci, więc znów byłoby nieskoszone pewnie tydzień... a juz mnie denerwowała ta trawa. Z tyłu mu zostawiłam do skoszenia, nie jest jeszcze taka duża.
Wsadziłam szałwie, zebrałam resztkę truskawek (i zjadłam je wszystkie potem) Młoda zrywała groszek i przy okazji wyrwała z korzeniami kilka roślin... trudno. Morwa prawie skończyła owocować, jednak wolę jeżyny Ale końcem czerwca mogą być, jeżyny dopiero kończą kwitnienie. Bób wypadałoby znowu popryskać przeciw mszycom Czereśnia ma chyba trwale zniszczone i poskręcane najmłodsze przyrosty i liście - niby mszyc nie ma, a drzewko wygląda na chore

Krysiu! Wstąpiłam dzisiaj do ogrodniczego po środek p/mszycom, a tam Red Baron, niezłe sadzonki po 7 zł/szt. Może jednak Ci kupić? Sobie nie kupiłam, bo nie mam miejsca ani pomysłu na tę trawę... zresztą rok temu kupiłam 3 sadzonki po 12 zł (sic!) i wszystkie zmarzły Jedna odbiła wiosną marnym ździebełkiem, który zmarniał także To już drugie podejście do Red Barona i po zimie nic z niego nie zostaje Trudno.
Przetacznik 21:20, 27 cze 2012

- dżem z czerwonej porzeczki, albo zamrożona i potem wsypana na jakiś placek- pychotka...
- czytam, że szykujesz się na tę niezwykłą ławkę, ciekawe jak ją zakomponujesz w ogródku...
Pozdrawiam : )