Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

iwonaz 11:27, 28 cze 2012

popcarol napisał(a)
Iwonko bardzo mi miło! Zapraszam! A jak będę w okolicy to się wproszę - chętnie! Może masz w okolicy jakieś fajne szkółki, tam też robię zakupy - dla Teściów (na działkę pod Augustowem, 30 arów prawie samego trawnika

Dzisiaj złamała mi się trzecia ostróżka, pełna biała buu już mam niezły bukiet w domu, ale wolałabym w ogródku przed domem... sam wiatr ją złamał, ptaszory zostawiłam leżące na ziemi...

Dzwonki to dzwonki skupione, bardzo się rozrastają, jak Cię odwiedzę to Ci przywiozę

pozdrawiam!!
Karolina

PS bój się, będę tam w połowie lipca

...będę czekać., zapraszam

Moją ostróżkę białą pełną też połamał wiatr, ale za to jak pięknie wygląda w wazonie Dzwonki skupione uwielbiam, mam narazie ze 3 sztuki.

O szkółkach popytam...sama korzystałam raczej z internetu, ale mój szef ma 2 hektary ogrodu i kupuje tylko w szkółkach, a ja mam masę roślin od niego i w dodatku te najlepiej rosną.

...i wcale się nie boję tylko się cieszę
popcorn 11:38, 28 cze 2012

Iwonko - to już się cieszę A z której strony Augustowa mieszkasz, jak daleko? Teściowie mają dom w m. Jagłowo, ok 30 km na południe od Augustowa.
Moja pełna biała ostróżka też w wazonie. Ale wolałabym ją na rabacie Chciałabym mieć takiego szefa! Ale fajnie

pozdrawiam!!
GabiK 12:05, 28 cze 2012

Karolinko, a moja Red Baron pięknie wyszła. Jest 2 razy większa niż w zeszłym roku i już wielka.
Nigdy nie wiadomo, jak to z tym zimowaniem.
popcorn 12:16, 28 cze 2012

Gabrysiu pewnie że tak, poza tym nie osłoniłam jej niczym nigdy... pewnie błąd, młode roślinki.. rosły w miejscu gdzie teraz mam żwirową rabatę - jesienią nie miałam pomysłu gdzie je przesadzić i zostały tam same, niczym nie osłonięte, pewnie dlatego się poddały... pewnie mój błąd. Ale jakoś nie mam na nią pomysłu...
iwonaz 12:51, 28 cze 2012

popcarol napisał(a)
Iwonko - to już się cieszę A z której strony Augustowa mieszkasz, jak daleko? Teściowie mają dom w m. Jagłowo, ok 30 km na południe od Augustowa.
Moja pełna biała ostróżka też w wazonie. Ale wolałabym ją na rabacie Chciałabym mieć takiego szefa! Ale fajnie

pozdrawiam!!

No to masz trochę dalej niż myślałam bo ja po północnej stronie...sprawdziłam, miałabyś do mnie 66 km.

Traska
http://www.zumi.pl/trasa.html?loc1=Jag%C5%82owo%2C&loc2=Br%C3%B3d+Stary%2C&byCar=1&cId1=&sId1=&cId2=&sId2=&trasa=

jeżeli nie zniechęca Cię to ...ojej raptem 40 minut drogi samochodem to miło będzie się spotkać
popcorn 13:04, 28 cze 2012

Iwonko jak tylko mnie dzieć i M puści - jesteśmy umówione Dzięki za traskę! Kawałeczek, ale przez piękne tereny A może spotkałybyśmy się w połowie drogi - w Augustowie? Nad jeziorkiem, na lody? Ale nie obejrzałabym Twoich włości... ale może jakąś szkółkę byśmy nawiedziły? I na targu w piątek i sobotę w Augu jest sporo zieloności w sprzedaży! Uwielbiam ten targ
betysia 13:14, 28 cze 2012

oj ja widze,ze ktos wczoraj ciezko pracowal...ale i truskawki podjadal !!!!
fajnie jest robic wlasne przetwory...ale i czasu trosze trzeba ale za to jaka radosc i satysfakcja!!!
a wiec powodzenia i radosnego, slonecznego i cudnego popoludnia !!!!!
popcorn 13:26, 28 cze 2012

Betysiu parę zjadłam, mniam! A pracy w ogródku troszeczkę, taka godzinka może
Zaprawiłam jeszcze wczoraj - późno już było - 4 słoiczki -trochę truskawek (niestety z targu) i pół miski czerwonych porzeczek. I sporo cukru, mniam!
Spokojnego i miłego!! Dzięki!
betysia 13:29, 28 cze 2012

popcarol napisał(a)
Betysiu parę zjadłam, mniam! A pracy w ogródku troszeczkę, taka godzinka może
Zaprawiłam jeszcze wczoraj - późno już było - 4 słoiczki -trochę truskawek (niestety z targu) i pół miski czerwonych porzeczek. I sporo cukru, mniam!
Spokojnego i miłego!! Dzięki!

oj pare czy wiecej...to nie ma znaczenia bo truskaweczki polskie byly ...ich chyba najbardziej mi tutaj brakuje
kupuje na targu, w sklepach ale to nie to...oj daleko im do naszych
ale jeszcze smak i zapach pamietam a to...bezcenne !
buziaki!!!
popcorn 13:34, 28 cze 2012

Wiesz, nawet te na targu, z "masowej" produkcji, to zupełnie nie to, bez smaku, takie "wypłukane"...
mnie zawsze brakuje za granicą jedzenia, ale nigdzie nie mieszkałam dłużej niż 1 miesiąc, a tyle się da przetrwać... nasz chleb jest nieporównywalnie dobry... w Anglii np chcieliśmy sobie ognisko zrobić, ale kupienie cienkiej kiełbasy graniczyło z cudem! A wtedy jeszcze tylu polskich sklepów co teraz nie było, zwłaszcza na prowincji, pod Brighton... we Francji nigdy nie byłam (co najwyżej przejazdem), więc nie wiem czego by mi brakowało Ale jedzenie dość zachęcająco mi się widzi, no może prócz ślimaków i żabich udek ale już bagietki - jestem za
Ale to stereotypy